Groothandelssubdomeinen

Voeg een subdomein aan je groothandel toe en geef je groothandelsklanten een websiteadres dat je merknaam bevat.

Wanneer je groothandel wordt gemaakt, wordt het domein ervan ingesteld op myshopify-naam.wholesale.shopifyapps.com, maar je kunt dit wijzigen om je groothandelsklanten te helpen je groothandel te vinden.

Je kunt het domein van je groothandel zodanig wijzigen dat het naar een subdomein van een bestaand domein wijst, ongeacht of het al aan je onlinewinkel is gekoppeld:

• Het primaire domein van je onlinewinkel: De meeste merchants kiezen voor deze methode. Als je primaire domein bijvoorbeeld mijnwinkel.com is, kun je subdomeinen maken, zoals groothandel of magazijn. De URL van je groothandel kan groothandel.mijnwinkel.com of magazijn.mijnwinkel.com zijn.
  • Een ander domein dan je onlinewinkel: Als je bijvoorbeeld een ander domein hebt gekocht, zoals mijnorganisatie.com, kun je subdomeinen maken, zoals groothandel of magazijn. De URL van je groothandel kan magazijn.mijnorganisatie.com of magazijn.mijnbedrijfsmagazijn.com zijn. Je kunt niet www als subdomein gebruiken.

Een subdomein voor je groothandel instellen

Ga als volgt te werk om een subdomein voor je groothandel in te stellen:

1. Voeg een CNAME-record aan je domein toe. De CNAME moet naar wholesale-shops.shopifyapps.com wijzen. Als je bijvoorbeeld wilt dat je groothandel het domein groothandel.mijnwinkel.com gebruikt, voeg voor het domein mijnwinkel.com een CNAME met de naam groothandel toe die naar wholesale-shops.shopifyapps.com wijst.

Als je je domein via Shopify hebt gekocht, moet je de instructies volgen om de CNAME-record toe te voegen aan je door Shopify beheerde domein. Als je domeinprovider een externe provider is, zijn er instructies om de DNS-instellingen voor een algemene externe domeinprovider te bewerken.

2. Koppel het subdomein aan je groothandel:

1. Klik op de pagina Voorkeuren in het groothandelskanaal op Domein verbinden.
    2. Voer het subdomein dat je voor je groothandel hebt ingesteld, in je domeinprovider in. Bijvoorbeeld groothandel.mijnwinkel.com.
    3. Klik op Verbinding verifiëren om te verifiëren dat je subdomein werkt. Wanneer je een CNAME aan een domein toevoegt, kan het tot 24 uur duren voordat deze wijziging is doorgevoerd. Als je op Verbinding verifiëren klikt en het niet werkt, probeer het later opnieuw.

De CNAME-record aan je door Shopify beheerde domein toevoegen

Als Shopify je domein beheert (d.w.z. als je je domein via Shopify hebt gekocht), kun je de CNAME-record toevoegen via het Shopify-beheercentrum. De CNAME-record moet naar wholesale-shops.shopifyapps.com voor je groothandel wijzen.

Ga als volgt te werk om een CNAME voor je groothandel toe te voegen wanneer Shopify je domein beheert:

1. Open in het Shopify-beheercentrum de pagina Domeinen van de online winkel.

2. Open het door Shopify beheerde domein dat je wilt gebruiken voor je groothandelssubdomein.

3. Klik op DNS-instellingen.

4. Klik op Aangepaste record toevoegen > CNAME-record en voer de volgende gegevens in:

Gegevens vereist voor je CNAME-record
Naam Verwijst naar
Voer de gewenste subdomeinnaam in. Als je bijvoorbeeld wilt dat je subdomein groothandel.mijnwinkel.com is, voer groothandel in. Wijzig de waarde naar wholesale-shops.shopifyapps.com

Waar je hulp kunt vinden

Als je hulp nodig hebt bij het maken van je CNAME voor je groothandelssubdomein, kun je contact opnemen met het ondersteuningsteam van je externe provider. Het ondersteuningsteam van Shopify zal je minder goed kunnen helpen, omdat elke provider anders is. Wanneer je je provider belt voor ondersteuning, kun je hem vertellen dat je wilt dat je subdomein (je CNAME-record) naar wholesale-shops.shopifyapps.com wijst.