Groothandelssubdomeinen

Voeg een subdomein aan uw groothandel toe en geef uw groothandelsklanten een websiteadres dat uw merknaam bevat.

Wanneer uw groothandel wordt gemaakt, wordt het domein ervan ingesteld op myshopify-naam.wholesale.shopifyapps.com, maar u kunt dit wijzigen om uw groothandelsklanten te helpen uw groothandel te vinden.

Je kunt het domein van uw groothandel zodanig wijzigen dat het naar een subdomein van een bestaand domein wijst, ongeacht of het al aan uw online winkel is gekoppeld:

• Het hoofddomein van uw online winkel: De meeste merchants kiezen voor deze methode. Als uw hoofddomein bijvoorbeeld mijnwinkel.com is, kunt u subdomeinen maken, zoals groothandel of magazijn. De JeRL van uw groothandel kan groothandel.mijnwinkel.com of magazijn.mijnwinkel.com zijn.
  • Een ander domein dan uw online winkel: Als u bijvoorbeeld een ander domein hebt gekocht, zoals mijnorganisatie.com, kunt u subdomeinen maken, zoals groothandel of magazijn. De URL van uw groothandel kan magazijn.mijnorganisatie.com of magazijn.mijnbedrijfsmagazijn.com zijn. U kunt niet www als subdomein gebruiken.

Een subdomein voor je groothandel instellen

Ga als volgt te werk om een subdomein voor uw groothandel in te stellen:

1. Voeg een CNAME-record aan je domein toe. De CNAME moet naar wholesale-shops.shopifyapps.com wijzen. Als u bijvoorbeeld wilt dat je groothandel het domein groothandel.mijnwinkel.com gebruikt, voegt u voor het domein mijnwinkel.com een CNAME met de naam groothandel toe die naar wholesale-shops.shopifyapps.com wijst.

Als je je domein via Shopify hebt gekocht, moet je de instructies volgen om de CNAME-record toe te voegen aan je door Shopify beheerde domein. Als je domeinprovider een externe provider is, zijn er instructies om de DNS-instellingen voor een algemene externe domeinprovider te bewerken.

2. Koppel het subdomein aan uw groothandel:

1. Klik op de pagina Voorkeuren in het groothandelskanaal op Domein verbinden.
    2. Voer het subdomein dat u voor je groothandel hebt ingesteld, in je domeinprovider in. Bijvoorbeeld groothandel.mijnwinkel.com.
    3. Klik op Verbinding verifiëren om te verifiëren dat uw subdomein werkt. Wanneer u een CNAME aan een domein toevoegt, kan het tot 24 uur duren voordat deze wijziging is doorgevoerd. Als u op Verbinding verifiëren klikt en het niet werkt, probeert u het later opnieuw.

De CNAME-record aan uw door Shopify beheerde domein toevoegen

Als Shopify je domein beheert (d.w.z. als je je domein via Shopify hebt gekocht), kunt u de CNAME-record toevoegen via de Shopify-beheerder. De CNAME-record moet naar wholesale-shops.shopifyapps.com voor je groothandel wijzen.

Ga als volgt te werk om een CNAME voor je groothandel toe te voegen wanneer Shopify je domein beheert:

1. Open in de Shopify-beheerder de pagina Domeinen van de online winkel.

2. Open het door Shopify beheerde domein dat u wilt gebruiken voor uw groothandelssubdomein.

3. Klik op DNS-instellingen.

4. Klik op Aangepaste record toevoegen > CNAME-record en voer de volgende gegevens in:

Naam Verwijst naar
Voer de gewenste subdomeinnaam in. Als je bijvoorbeeld wilt dat je subdomein groothandel.mijnwinkel.com is, voert je groothandel in. Wijzig de waarde naar wholesale-shops.shopifyapps.com

Waar u hulp kunt vinden

Als u hulp nodig hebt bij het maken van uw CNAME voor uw groothandelssubdomein, neemt u contact op met het ondersteuningsteam van uw externe provider. Het ondersteuningsteam van Shopify zal u minder goed kunnen helpen, omdat elke provider anders is. Wanneer u uw provider belt voor ondersteuning, kunt u hem vertellen dat u wilt dat uw subdomein (uw CNAME-record) naar wholesale-shops.shopifyapps.com wijst.