Groothandelssubdomeinen

Voeg een subdomein aan uw groothandel toe en geef uw groothandelsklanten een websiteadres dat uw merknaam bevat.

Wanneer uw groothandel wordt gemaakt, wordt het domein ervan ingesteld op myshopify-naam.wholesale.shopifyapps.com, maar u kunt dit wijzigen om uw groothandelsklanten te helpen uw groothandel te vinden.

U kunt het domein van uw groothandel zodanig wijzigen dat het naar een subdomein van een bestaand domein wijst, ongeacht of het al aan uw online winkel is gekoppeld:

• Het hoofddomein van uw online winkel: De meeste merchants kiezen voor deze methode. Als uw hoofddomein bijvoorbeeld mijnwinkel.com is, kunt u subdomeinen maken, zoals groothandel of magazijn. De URL van uw groothandel kan groothandel.mijnwinkel.com of magazijn.mijnwinkel.com zijn.
  • Een ander domein dan uw online winkel: Als u bijvoorbeeld een ander domein heeft gekocht, zoals mijnorganisatie.com, kunt u subdomeinen maken, zoals groothandel of magazijn. De URL van uw groothandel kan magazijn.mijnorganisatie.com of magazijn.mijnbedrijfsmagazijn.com zijn. U kunt niet www als subdomein gebruiken.

Een subdomein voor uw groothandel instellen

Ga als volgt te werk om een subdomein voor uw groothandel in te stellen:

1. Voeg een CNAME-record aan uw domein toe. De CNAME moet naar wholesale-shops.shopifyapps.com wijzen. Als u bijvoorbeeld wilt dat uw groothandel het domein groothandel.mijnwinkel.com gebruikt, voegt u voor het domein mijnwinkel.com een CNAME met de naam groothandel toe die naar wholesale-shops.shopifyapps.com wijst.

Als je je domein via Shopify heeft gekocht, moet u de instructies volgen om de CNAME-record toe te voegen aan uw door Shopify beheerde domein. Als u domeinprovider een externe provider is, zijn er instructies om de DNS-instellingen voor een algemene externe domeinprovider te bewerken.

2. Koppel het subdomein aan uw groothandel:

1. Klik op de pagina Voorkeuren in het groothandelskanaal op Domein verbinden.
    2. Voer het subdomein dat u voor uw groothandel heeft ingesteld, in uw domeinprovider in. Bijvoorbeeld groothandel.mijnwinkel.com.
    3. Klik op Verbinding verifiëren om te verifiëren dat uw subdomein werkt. Wanneer u een CNAME aan een domein toevoegt, kan het tot 24 uur duren voordat deze wijziging is doorgevoerd. Als u op Verbinding verifiëren klikt en het niet werkt, probeert u het later opnieuw.

De CNAME-record aan uw door Shopify beheerde domein toevoegen

Als Shopify uw domein beheert (d.w.z. als je je domein via Shopify heeft gekocht), kunt u de CNAME-record toevoegen via de Shopify-beheerder. De CNAME-record moet naar wholesale-shops.shopifyapps.com voor uw groothandel wijzen.

Ga als volgt te werk om een CNAME voor uw groothandel toe te voegen wanneer Shopify uw domein beheert:

1. Open in de Shopify-beheerder de pagina Domeinen van de online winkel.

2. Open het door Shopify beheerde domein dat u wilt gebruiken voor uw groothandelssubdomein.

3. Klik op DNS-instellingen.

4. Klik op Aangepaste record toevoegen > CNAME-record en voer de volgende gegevens in:

Gegevens vereist voor uw CNAME-record
Naam Verwijst naar
Voer de gewenste subdomeinnaam in. Als u bijvoorbeeld wilt dat uw subdomein groothandel.mijnwinkel.com is, voert u groothandel in. Wijzig de waarde naar wholesale-shops.shopifyapps.com

Waar u hulp kunt vinden

Als je hulp nodig hebt bij het maken van je CNAME voor je groothandelssubdomein, kun je contact opnemen met het ondersteuningsteam van je externe provider. Het ondersteuningsteam van Shopify zal je minder goed kunnen helpen, omdat elke provider anders is. Wanneer je je provider belt voor ondersteuning, kun je hem vertellen dat je wilt dat je subdomein (uw CNAME-record) naar wholesale-shops.shopifyapps.com wijst.