Groothandelssubdomeinen

Voeg een subdomein aan uw groothandel toe en geef uw groothandelsklanten een websiteadres dat uw merknaam bevat.

Wanneer uw groothandel wordt gemaakt, wordt het domein ervan ingesteld op myshopify-naam.wholesale.shopifyapps.com, maar u kunt dit wijzigen om uw groothandelsklanten te helpen uw groothandel te vinden.

U kunt het domein van uw groothandel zodanig wijzigen dat het naar een subdomein van een bestaand domein wijst, ongeacht of het al aan uw online winkel is gekoppeld:

• Het hoofddomein van uw online winkel: De meeste merchants kiezen voor deze methode. Als uw hoofddomein bijvoorbeeld mijnwinkel.com is, kunt u subdomeinen maken, zoals groothandel of magazijn. De URL van uw groothandel kan groothandel.mijnwinkel.com of magazijn.mijnwinkel.com zijn.
  • Een ander domein dan uw online winkel: Als u bijvoorbeeld een ander domein hebt gekocht, zoals mijnorganisatie.com, kunt u subdomeinen maken, zoals groothandel of magazijn. De URL van uw groothandel kan magazijn.mijnorganisatie.com of magazijn.mijnbedrijfsmagazijn.com zijn. U kunt niet www als subdomein gebruiken.

Een subdomein voor uw groothandel instellen

Ga als volgt te werk om een subdomein voor uw groothandel in te stellen:

1. Voeg een CNAME-record aan uw domein toe. De CNAME moet naar wholesale-shops.shopifyapps.com wijzen. Als u bijvoorbeeld wilt dat uw groothandel het domein groothandel.mijnwinkel.com gebruikt, voegt u voor het domein mijnwinkel.com een CNAME met de naam groothandel toe die naar wholesale-shops.shopifyapps.com wijst.

Als u uw domein via Shopify hebt gekocht, moet je de instructies volgen om de CNAME-record toe te voegen aan je door Shopify beheerde domein. Als u domeinprovider een externe provider is, zijn er instructies om de DNS-instellingen voor een algemene externe domeinprovider te bewerken.

2. Koppel het subdomein aan uw groothandel:

1. Klik op de pagina Voorkeuren in het groothandelskanaal op Domein verbinden.
    2. Voer het subdomein dat u voor uw groothandel hebt ingesteld, in uw domeinprovider in. Bijvoorbeeld groothandel.mijnwinkel.com.
    3. Klik op Verbinding verifiëren om te verifiëren dat uw subdomein werkt. Wanneer u een CNAME aan een domein toevoegt, kan het tot 24 uur duren voordat deze wijziging is doorgevoerd. Als u op Verbinding verifiëren klikt en het niet werkt, probeert u het later opnieuw.

De CNAME-record aan uw door Shopify beheerde domein toevoegen

Als Shopify uw domein beheert (d.w.z. als u uw domein via Shopify hebt gekocht), kunt u de CNAME-record toevoegen via de Shopify-beheerder. De CNAME-record moet naar wholesale-shops.shopifyapps.com voor uw groothandel wijzen.

Ga als volgt te werk om een CNAME voor uw groothandel toe te voegen wanneer Shopify uw domein beheert:

1. Open in de Shopify-beheerder de pagina Domeinen van de online winkel.

2. Open het door Shopify beheerde domein dat u wilt gebruiken voor uw groothandelssubdomein.

3. Klik op DNS-instellingen.

4. Klik op Aangepaste record toevoegen > CNAME-record en voer de volgende gegevens in:

Gegevens vereist voor uw CNAME-record
Naam Verwijst naar
Voer de gewenste subdomeinnaam in. Als u bijvoorbeeld wilt dat je subdomein groothandel.mijnwinkel.com is, voert u groothandel in. Wijzig de waarde naar wholesale-shops.shopifyapps.com

Waar u hulp kunt vinden

Als u hulp nodig hebt bij het maken van uw CNAME voor uw groothandelssubdomein, neemt u contact op met het ondersteuningsteam van uw externe provider. Het ondersteuningsteam van Shopify zal u minder goed kunnen helpen, omdat elke provider anders is. Wanneer u uw provider belt voor ondersteuning, kunt u hem vertellen dat u wilt dat uw subdomein (uw CNAME-record) naar wholesale-shops.shopifyapps.com wijst.