Instellingen voor Shopify Fulfillment Netwerk

Met het Shopify Fulfillment Netwerk (SFN) kun je je instellingen en voorkeuren configureren die het beste bij je bedrijf passen.

Neem contact op met het Shopify Fulfillment Netwerk

Je kunt in je SFN-app contact opnemen met het SFN-team op de pagina Instellingen in het gedeelte Fulfillment Merchant Manager.

Als je een Merchant Manager hebt en je hebt een vraag over accountbeheer, klik je op hun e-mailadres om je aanvraag te starten.

Als je geen Merchant Manager hebt of als je een ondersteuningsverzoek hebt, klik je op Een ondersteuningsverzoek maken. Leg het probleem uit dat je ondervindt en het SFN-ondersteuningsteam reageert in een e-mail op je probleem.

Stel een vertraging in voor betaalde bestellingen

Als je de orderverwerking wilt vertragen om tijd te hebben om bestellingen te annuleren, bestellingen te bewerken of problemen van klanten op te lossen, kun je een vertraging instellen.

Stappen

1. Klik vanuit je Shopify-beheercentrum op*Apps* > Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Voer in het gedeelte Met vertraging betaalde bestellingen een tijdspanne in minuten in.

Als je de vertraging voor een specifieke bestelling wilt omzeilen, kun je fulfillment voor de bestelling aanvragen bij het SFN-team.

Pakbonnen bewerken

Je kunt je pakbonnen bewerken door op Bewerken te klikken in het gedeelte Pakbonnen op de pagina Instellingen van de SFN-app. Deze pakbon is ook beschikbaar in het gedeelte Verzending van je Shopify-beheercentrum en is hetzelfde voor bestellingen die niet door SFN zijn afgehandeld.

Lees meer over het bewerken van pakbonnen.

Niveaus van verzendservices beheren

Je kunt je verzendtarieven aanpassen aan de tarieven die door SFN worden aangeboden met behulp van niveaus van verzendservice.

Zorg ervoor dat de namen van je verzendtarieven zijn voltooid voordat je je tarieven aanpast. Als je de naam van een verzendtarief moet wijzigen wanneer je je tarieven in aanpast, wijzig je eerst de naam van het tarief in de verzend- en bezorginstellingen van je Shopify-beheercentrum en vervolgens het tarief in de Shopify Fulfillment Netwerk-app.

Stappen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik in het gedeelte Niveaus verzendservices op Services beheren.
  4. Selecteer het verzendtarief dat je op elk serviceniveau wilt instellen.
  5. Klik op Opslaan.

Lees meer over het bewerken van de namen van je verzendtarieven en het aanpassen van je verzendtarieven.

Bestellingsverwerking

Het gedeelte Bestellingenverwerking geeft aan of de verwerking van bestellingen is geactiveerd of gedeactiveerd.

Wanneer Bestellingenverwerking is geactiveerd, verwerkt en vervult de SFN nieuwe bestellingen voor je. Als je de bestellingenverwerking wilt uitschakelen, klik je op Deactiveren in het gedeelte Bestellingenverwerking van de pagina Instellingen van de SFN-app. Nadat je de deactivering hebt bevestigd, vervult SFN geen nieuwe bestellingen voor je. Hiermee wordt SFN niet uit je winkel verwijderd. SFN is nog steeds verbonden met je winkel voor het factureren en bijwerken van informatie voor bestellingen die actief worden afgehandeld. Als je de bestellingenverwerking deactiveert, wordt de bestelling die al door SFN is opgehaald, niet geannuleerd. Ga naar het gedeelte Bestellingen van de SFN-app en annuleer de bestelling als je een geaccepteerde of vastgehouden bestelling wilt annuleren.

Als Bestellingenverwerking is gedeactiveerd, verwerkt SFN geen bestellingen voor je. Om SFN-orderverwerking te activeren, klik je op Activeren in het gedeelte Bestellingenverwerking van de pagina Instellingen van de SFN-app. Nadat je de activering hebt bevestigd, begint SFN met het vervullen van bestellingen voor je.

Producten moeten actief zijn en in een fulfillmentcentrum om bestellingen te kunnen vervullen.

Meer informatie over Bestellingenverwerking.

Stel voorraadmeldingen in

Je kunt meldingen instellen om aan te geven dat je je voorraad in SFN-fulfillmentcentra op voorraad wilt bevoorraden op basis van het verwachte aantal dagen van de voorraad dat nog over is. Je ontvangt een melding wanneer het aantal dagen van de voorraad voor een variant lager is dan het minimum dat je hebt ingesteld. Voorraadmeldingen worden weergegeven in de app voor je Shopify Fulfillment Netwerk op de tabbladen Overzicht en Voorraad.

Stappen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Stel in het gedeelte Voorraadmeldingen de minimale dagen van voorraad in die je voor je producten nodig hebt.