Een binnenkomende overdracht maken

Nadat je de benodigde productdetails hebt toegevoegd, voer de volgende stappen uit om een binnenkomende overdracht te starten van je voorraad naar een van de fulfillmentcentra van Shopify.

Zorg ervoor dat je je traceergegevens toevoegt bij het maken van een overdracht. Als je geen traceergegevens hebt wanneer je de overdracht maakt, zorg er dan voor dat je de overdracht bewerkt en de gegevens toevoegt wanneer je ze hebt. Je kunt extra verwerkingskosten maken als een zending aankomt in een Shopify Fulfillment Netwerk-magazijn zonder traceergegevens.

Je kunt maximaal 500 orderregels tegelijk verplaatsen.

Een binnenkomende overdracht maken

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op Binnenkomende overdrachten > Binnenkomende overdracht maken.
  3. De herkomst van de overdracht selecteren.
  4. Optioneel: als je de voorraadniveaus van het herkomstadres niet wilt wijzigen, schakel je artikelen aftrekken van de voorraad van deze locatie uit.
  5. De bestemming van de overdracht selecteren.
  6. Voeg producten toe aan de overdracht. Om producten te uploaden met behulp van een CSV-bestand, raadpleeg je producten uploaden via een CSV-bestand.
  7. Klik op Binnenkomende overdracht indienen.

Verpak en labelteer vervolgens je binnenkomende overdracht.

Voeg een leverancier toe

In plaats van een van je eigen locaties te kiezen als herkomst voor een overdracht, kun je leveranciersprofielen maken die je als herkomst kunt gebruiken. Nadat je een leverancier hebt aangemaakt, kun je die leverancier bij de herkomst selecteren voor toekomstige overschrijvingen.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op Binnenkomende overdrachten > Binnenkomende overdracht maken.
  3. Klik in het vervolgkeuzemenu Origin op leverancier toevoegen en voeg de gegevens van de leverancier toe.
  4. Klik op leverancier opslaan.

Nadat je de leverancier hebt aangemaakt, kun je de nieuwe overdracht verwijderen of doorgaan met het maken van de nieuwe binnenkomende overdracht.

De gegevens van een leverancier bewerken

Je kunt de gegevens van een leverancier wijzigen door de leverancier toe te voegen aan een nieuwe binnenkomende overdracht en vervolgens de gegevens van de leverancier te wijzigen. Je kunt de nieuwe overdracht dan verwijderen of doorgaan met het maken van een nieuwe binnenkomende overdracht.

Nadat je een overdracht hebt ingediend, kan het adres van de leverancier niet worden bewerkt en niet wijzigen als je dat adres op een andere overdracht bewerkt.

Door de naam van een leverancier te wijzigen, wordt de naam van de leverancier gewijzigd in alle bestaande overschrijvingen.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op Binnenkomende overdrachten > Binnenkomende overdracht maken.
  3. Selecteer de leverancier in het vervolgkeuzemenu Origin.
  4. Klik op leveranciersgegevens weergeven > bewerken.
  5. Breng de gewenste wijzigingen aan en klik vervolgens op leverancier opslaan.

Producten uploaden via een CSV-bestand

Je kunt producten naar je binnenkomende overdracht uploaden via een CSV-bestand, in plaats van handmatig toe te voegen. Wanneer je een binnenkomende overdracht maakt, klik je op producten toevoegen via een CSV-bestand en upload je een opgemaakt CSV-bestand. Je kunt een CSV-sjabloonbestand van je winkel downloaden of het CSV-bestand handmatig maken.

Het CSV-sjabloonbestand downloaden

Het CSV-sjabloonbestand bevat al je producten die in aanmerking komen voor het Shopify Fulfillment Netwerk. Voor elke productvoorraad is de standaardwaarde van 0.

Nadat je de sjabloon hebt gedownload, bewerk je de voorraad die je in de overdracht wilt opnemen. Elk product met een voorraad van 0 in het CSV-bestand wordt niet aan de binnenkomende overdracht toegevoegd.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op Binnenkomende overdrachten > Binnenkomende overdracht maken.
  3. Klik op Importeren uit CSV.
  4. Klik op een vooraf geformatteerd CSV-sjabloon downloaden.

Een CSV-bestand handmatig maken

Je kunt een CSV-bestand maken met behulp van een spreadsheetprogramma, zoals Google Spreadsheets. Het bestand heeft alleen SKU- en Quantity-koppen nodig. Voeg voor elke rij achter de koppen de SKU toe en de voorraad van een product dat je aan je voorraad overdracht wilt toevoegen. Alle SKU's moeten voor producten zijn die in aanmerking komen voor het Shopify Fulfillment Netwerk. Nadat je je producten hebt toegevoegd, moet je ervoor zorgen dat je het spreadsheetbestand opslaat als een CSV-bestand.