Verzending met Canada Post activeren

Als u Shopify Shipping gebruikt om te verzenden vanuit afhandelingslocaties in de Verenigde Staten en Canada, kunt u berekende tarieven aan uw klanten tonen. Je hoeft geen account bij Canada Post te hebben en de tarieven worden standaard opgenomen in uw Shopify-beheerder.

Als u een aangepast account hebt bij Canada Post, kunt u berekende verzendtarieven weergeven aan klanten bij het afrekenen.

Uw eigen Canada Post-account gebruiken

Als u kortingstarieven bent overeengekomen met Canada Post, kunt u deze overeengekomen tarieven weergeven bij het afrekenen door je Solutions for Small Business-account van Canada Post te koppelen aan je Shopify-account.

Nadat je je accounts hebt gekoppeld, worden de overeengekomen tarieven bij het afrekenen aan je klanten aangeboden. Deze tarieven vervangen niet de tarieven van de verzendetiketten die je kunt kopen in je Shopify-beheerder door Shopify Shipping te gebruiken.

Stappen:

1. Meld u aan bij de Developer Program-website van Canada Post door de gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw Solutions for Small Business-account van Canada Post in te voeren. Als u al een account hebt, selecteert je je accountnummer in de vervolgkeuzelijst. Als u nog geen account hebt, klikt u op Join now.

2. Kopieer op de pagina Welcome de gebruikersnaam en het wachtwoord die worden weergegeven in het gedeelte Production van de tabel API Keys. Deze worden opgenomen in het Key Number:

Het Key Number bestaat uit twee onderdelen, die van elkaar worden gescheiden met een :. Het eerste onderdeel is je gebruikersnaam en het tweede onderdeel is je wachtwoord. Het teken : moet je weglaten wanneer je je gebruikersnaam en wachtwoord kopieert.

1. Klik in het gedeelte Koeriersaccounts op Vervoerdersaccount koppelen.

2. Klik op Account koppelen naast Canada Post.

3. Voer in het dialoogvenster Canada Post koppelen uw accountgegevens in (inclusief de gebruikersnaam en het wachtwoord die u hebt gekopieerd uit uw Developer Program-account van Canada Post).

Uw eigen Canada Post-account gebruiken
Klantnummer Het klantnummer van uw Solutions for Small Business-account van Canada Post.
Wachtwoord productie Het wachtwoord dat is opgenomen in uw Key Number. U kunt deze naam vinden in de tabel API Keys in uw Developer Program-account van Canada Post.
Gebruikersnaam productie De gebruikersnaam die is opgenomen in je Key Number Je kunt deze naam vinden in de tabel API Keys in je Developer Program-account van Canada Post.
Contractnummer (optioneel) Het nummer voor je account voor contractzendingen (optioneel).
  1. Als je je overeengekomen tarieven wilt toevoegen aan je bestaande verzendzones, selecteert u Tarieven toevoegen aan bestaande verzendzones. Hierdoor worden je huidige Canada Post-tarieven vervangen en worden de overeengekomen tarieven toegevoegd aan alle verzendzones, ook de zones die u momenteel niet gebruikt voor tarieven van Canada Post.

2. Klik op Opslaan.

3. Als je winkel grote aantallen bestellingen verwerkt, moet je een verhoging van de API-limiet aanvragen bij Canada Post. De API van Canada Post biedt standaard offertes voor slechts 20 verzendtarieven per minuut. Als Canada Post je verzoek om verhoging van de API-limiet goedkeurt, kan je account maximaal 400 verzendtarieven per minuut opvragen.