Dimensionaal gewicht gebruiken voor berekende verzendtarieven

Veel vervoerders berekenen verzendtarieven op basis van het dimensionale of volumegewicht van uw zendingen. Het dimensionale gewicht wordt berekend volgens een formule die gebruikmaakt van uw standaardafmetingen voor verzendingen.

Als u één standaardverpakking gebruikt voor het verzenden van alle bestellingen, worden er correcte berekende verzendtarieven gegenereerd aan de hand van de waarden voor Standaardafmetingen van verzendingen. Als u verschillende formaten verpakkingen gebruikt voor het verzenden van pakketten, moet u een app gebruiken voor meer nauwkeurigheid.

Hoe dimensionale tarieven werken

De standaardafmetingen die u gebruikt voor pakketten worden samen met het gewicht van uw bestelling naar de vervoerder verzonden om de verzendkosten voor uw klant te berekenen. Het dimensionale gewicht wordt bepaald door de vervoerder, op basis van de hoogte, breedte en diepte van uw pakketten.

Als het dimensionale gewicht groter is dan het gewicht van uw bestelling, wordt het dimensionale gewicht van de bestelling in rekening gebracht bij uw klant. Als u denkt dat de gegenereerde tarieven te hoog of te laag zijn, kunt u uw berekende tarieven aanpassen om de verzendtarieven naar wens te verhogen of te verlagen.

De berekening van het dimensionale gewicht verschilt tussen vervoerders. Neem contact op met de vervoerder die u gebruikt voor meer informatie over hun beleid inzake dimensionaal gewicht.

Vervoerders die beleid voor dimensionaal gewicht hebben opgesteld:

Vervoerders die geen beleid voor dimensionaal gewicht hebben opgesteld:

Standaardafmetingen voor pakketten configureren

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Pakketten op de titel van het pakket naast het label Standaard:

2. Voer een titel in, de afmetingen en het gewicht van uw standaardpakket voor verzendingen: