Aangepaste berekende tarieven instellen

Hoewel vervoerders een breed scala aan tarieven aanbieden, krijgen je klanten alleen de tarieven te zien die van toepassing zijn op hun bestelling. De volgende factoren bepalen of een verzendtarief van toepassing is:

• het totale gewicht van de bestelling
  • de standaardafmetingen voor verzendingen. Deze afmetingen worden door de vervoerder gebruikt om de verzendkosten te berekenen
  • of ze hun bedrijfsnaam invoeren bij het afrekenen (hierdoor kunnen ze in aanmerking komen voor zakelijke tarieven, die meestal lager zijn dan tarieven voor eindgebruikers).

Als u van plan bent om berekende verzendkosten aan te bieden voor je producten, moet u ervoor zorgen dat u het exacte gewicht hebt ingevoerd voor elke variant, hetzij op de pagina's met productgegevens, hetzij in het CSV-bestand met producten. Als de gewichten niet exact zijn, zijn de berekende verzendkosten ook onjuist.

Welke vervoerders gebruiken

Wanneer u uw Shopify-winkel voor het eerst instelt, kunt u kiezen uit beschikbare vervoerders op de pagina Verzending in de instellingen:

Je kunt andere vervoerders toevoegen door hun apps te installeren vanuit de Shopify App Store.

Basisprocedure voor het aanbieden van berekende verzendkosten

De basisprocedure voor het aanbieden van een berekend tarief voor berekende verzending ziet er als volgt uit:

1. Registreer je bij je gewenste vervoerder en stel een account in.
  2. Vraag de inloggegevens voor het vervoerdersaccount op.
  3. Activeer de vervoerder in Shopify.
  4. Zorg ervoor dat het adres voor het ophalen van zendingen correct is.
  5. Zorg ervoor dat de gewichten van de producten kloppen.
  6. Voeg tarieven voor deze vervoerder toe aan elk van de desbetreffende verzendzones.

Een berekend verzendtarief toevoegen

Stappen:

1. Zoek in het gedeelte Verzendkosten bij afrekenen de verzendzone waarvoor u het nieuwe tarief wilt maken en klik op Bewerken:

2. Klik in het gedeelte Berekende tarieven op Tarief toevoegen:

3. Selecteer in het dialoogvenster Berekend tarief toevoegen de vervoerder in het vervolgkeuzemenu en selecteer de services die u aan je klanten wilt aanbieden:

1. Als u het berekende tarief wilt verhogen met afhandelingskosten, typt u een bedrag in het veld Percentage of Vast bedrag.

2. Klik op Gereed wanneer je klaar bent.

3. Klik op de hoofdpagina van de verzendzone op Opslaan om het berekende tarief op te slaan.

Berekende tarieven aanpassen

Je kunt berekende verzendtarieven aanpassen om de tarieven die uw klanten bij het afrekenen zien te verhogen of te verlagen. In de volgende situaties kan het nodig zijn om de berekende verzendkosten aan te passen:

• de kosten zijn te hoog om klanten aan te trekken
  • de kosten zijn te laag om de verpakkings- en afhandelingskosten te dekken

Je kunt berekende verzendkosten verhogen met behulp van een extra vast bedrag of met een percentage van de totale verzendkosten. Als je berekende verzendkosten aanpast en deze verhoogt met zowel een extra vast bedrag als een percentage, wordt het percentage berekend voordat het vaste bedrag wordt toegevoegd. Bijvoorbeeld: een tarief van $ 5,00 met een opslag van 50% en vaste kosten van $ 1,00 kost de klant $ 8,50, niet $ 9,00.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Verzendkosten bij afrekenen op Bewerken naast de verzendzone die u wilt aanpassen:

2. Klik in het gedeelte Berekende tarieven op Bewerken naast het tarief dat u wilt aanpassen:

3. Pas elk tarief aan door een vast bedrag in te voeren in het veld Vast bedrag of een percentage in het veld Percentage:

Als u uw klanten een korting wilt geven, voert u in het veld Percentage een negatief percentage in. Omdat de volledige verzendkosten van de koerier aan u worden doorberekend, wilt u wellicht een deel van die kosten terugverdienen door de productprijzen met een vergelijkbaar bedrag te verhogen.

4. Klik op Gereed.

5. Klik op de hoofdpagina van de verzendzone op Opslaan.

Een vervoerder deactiveren

Als je een bepaalde vervoerder niet meer wilt gebruiken (als je contract met die vervoerder bijvoorbeeld is verlopen), moet je ervoor zorgen dat de service niet meer aan klanten wordt aangeboden bij het afrekenen.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Koeriersaccounts op Vervoerders beheren.

2. Klik op Account ontkoppelen naast de vervoerder die u wilt verwijderen.

3. Klik in het dialoogvenster op Account ontkoppelen om de deactivering te bevestigen.