Verzendtarieven instellen

Je kunt gratis, vaste of berekende verzendkosten instellen die voor klanten bij de checkout worden weergegeven. Hier vind je meer informatie over de verschillende soorten verzendtarieven.

Zorg ervoor dat je bekend bent met verzendzones en verzendprofielen voordat je verzendtarieven aanmaakt. Verzendzones zijn een groep landen of regio's die je aanmaakt voor je verzendtarieven en verzendprofielen, zodat je verzendtarieven voor specifieke producten en locaties kunt instellen.

Vaste verzendtarieven aanmaken

Vaste verzendtarieven berekenen een bepaald bedrag voor verzending bij de checkout. Je kunt voor elke bestelling binnen een verzendzone vaste verzendtarieven maken of alleen voor bestellingen waarvan het gewicht of de prijs binnen een bepaald bereik valt. Zo kun je in een verzendzone voor Europa een vast tarief van $ 10 instellen, en een ander vast tarief van $ 5 voor bestellingen van meer dan $ 50.

Bij het combineren van prijsafhankelijke verzendtarieven combineert Shopify tarieven die van toepassing zijn op de totale prijs van de winkelwagen. Bij het combineren van gewichtsafhankelijke verzendtarieven combineert Shopify tarieven die van toepassing zijn op het gewicht van de afzonderlijke producten, waarbij het gewicht van je standaard pakket aan elk product wordt toegevoegd. Lees meer over gecombineerde verzendtarieven.

Stel dat je een verzendtarief hebt met de naam Discounted shipping voor $ 5 in twee verschillende profielen. Dit tarief is beschikbaar voor bestellingen van meer dan $ 50. Als een bestelling een combinatie van producten uit beide profielen bevat en een totaal van $ 55 heeft, geeft de checkout het Discounted shipping-tarief weer tegen een prijs van $ 10.

Stel je je voor dat je in plaats daarvan verzendtarieven gebruikt met de naam Discounted shipping in twee verschillende profielen voor goedkopere verzending bij bestellingen van meer dan 5 kg. Om dit tarief te ontvangen, moeten klanten 5 kg aan producten bestellen bij het eerste verzendprofiel en 5 kg aan producten bij het tweede verzendprofiel om in aanmerking te komen voor het tarief Discounted shipping.

Wanneer je verzendtarieven aanmaakt, wordt een voorbeeld weergegeven, zodat je precies weet wat er bij de checkout aan klanten wordt weergegeven.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in de sectie Verzending op het verzendprofiel waaraan je verzendtarieven wilt toevoegen.

3. Klik naast de zone waaraan je een tarief wilt toevoegen op Tarief toevoegen.

4. Selecteer een transittijd of een aangepast vast tarief om het tarief een naam te geven.

5. Optioneel: Als je een aangepast vast tarief selecteert, voer je een beschrijving voor de bezorging in, zoals Tracked shipping of Ships next day. Gebruik voor een optimale weergave 25 tekens of minder voor de beschrijving van de bezorging.

6. Voer de verzendtarieven in.

7. Optioneel: voorwaarden op basis van gewicht of prijs toevoegen.

8. Controleer in het voorbeeld van de checkout of de verzendtarieven worden weergegeven zoals verwacht.

9. Klik op Gereed en vervolgens op Opslaan.

Je kunt ook voorwaarden op basis van prijs of gewicht instellen voor de verzendtarieven.

Verzendtarieven in lokale valuta's aanmaken

Je kunt vaste verzendtarieven in lokale valuta's aanmaken voor klanten uit verschillende markten. Een voorbeeld is het hanteren van een vast verzendtarief van 10 USD voor klanten in de Verenigde Staten, maar een vast tarief van 15 EUR voor klanten in Europa.

Je kunt alleen verzendkosten aan een vast tarief aanbieden in lokale valuta als alle landen binnen een verzendzone dezelfde valuta delen en lokale valuta's zijn geactiveerd voor die markt. Als je bijvoorbeeld een markt in Europe hebt die Frankrijk, Duitsland en Zweden bevat, heb je een verzendzone nodig met Frankrijk en Duitsland (waar de valuta de euro is) en nog een verzendzone met Zweden (waar de valuta de Zweedse kroon is). Je kunt pas verzendtarieven in lokale valuta's instellen nadat je lokale valuta's hebt geactiveerd in je Shopify Markets-instellingen.

Wanneer je verzendtarieven aanmaakt, wordt een voorbeeld weergegeven, zodat je precies weet wat er bij de checkout aan klanten wordt weergegeven.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in de sectie Verzending op het verzendprofiel waaraan je verzendtarieven wilt toevoegen.

3. Klik op Tarief toevoegen voor de zone waaraan je een tarief wilt toevoegen.

4. Selecteer een transittijd of een aangepast vast tarief om het tarief een naam te geven.

5. Optioneel: Als je een aangepast vast tarief selecteert, voer je een beschrijving voor de bezorging in, zoals Tracked shipping of Ships next day. Gebruik voor een optimale weergave 25 tekens of minder voor de beschrijving van de bezorging.

6. Voer het verzendtarief in en selecteer vervolgens de lokale valuta voor het land of de regio.

7. Optioneel: voorwaarden op basis van gewicht of prijs toevoegen.

8. Controleer in het voorbeeld van de checkout of de verzendtarieven worden weergegeven zoals verwacht.

9. Klik op Gereed en vervolgens op Opslaan.

Je kunt ook voorwaarden op basis van prijs of gewicht instellen voor de verzendtarieven.

Berekende verzendtarieven aanmaken

Berekende verzendkosten worden bepaald bij de checkout door een externe verzendservice op basis van de details van de bestelling. Dit helpt je je klanten het exacte bedrag in rekening te brengen dat een vervoerder, zoals UPS of FedEx, je in rekening brengt wanneer je een verzendlabel koopt.

Door vervoerder berekende tarieven zijn beschikbaar voor winkels in de volgende scenario's:

• Als je in de Verenigde Staten bent en Shopify Shipping gebruikt, kun je berekende tarieven toevoegen van USPS, DHL en UPS.
  • Als je in Canada bent en Shopify Shipping gebruikt, kan je berekende tarieven toevoegen vanuit Canada Post.
  • Als de door de vervoerder berekende verzendtarieven-functie is ingeschakeld voor het Shopify-abonnement van je winkel, kun je tarieven toevoegen van je eigen account met USPS, FedEx, UPS en Canada Post, evenals eventuele berekende tarieven van eventuele verzend-apps. Voordat je je eigen tarieven van vervoerders kunt toevoegen, moet je je vervoerdersaccounts toevoegen aan je verzendinstellingen in Shopify. Meer informatie over Berekende verzendkosten van derden.
  • Als je in Australië bent en Shopify Shipping gebruikt, kun je berekende tarieven van Sendle toevoegen voor zowel binnenlandse als internationale verzendingen. De postcode en de wijk van de fulfilmentlocatie moeten overeenkomen voordat je een offerte op kunt stellen. Je kunt dit controleren en bewerken in Instellingen > Locaties.

Wanneer je door de vervoerder berekende verzendkosten toevoegt, moet je ook nauwkeurige gewichten voor elk van je producten invoeren, zodat je bij de checkout nauwkeurige verzendkosten aan je klanten kunt leveren.

Door de vervoerder berekende verzendkosten tonen bij de checkout vaak de verwachte transittijd en de verzendtarieven, maar niet je verwerkingstijd. Bij de checkout kun je leverdatums weergeven die je verwerkingstijd en transittijd omvatten. Raadpleeg voor meer informatie Leverdatums instellen.

Opslag of korting op berekende tarieven

Je kunt berekende verzendkosten aanpassen voor het verhogen (opslag) of verlagen van de tarieven die worden weergegeven aan klanten bij de checkout. Als de prijs bijvoorbeeld te hoog is om klanten aan te trekken, kun je deze met een bepaald percentage verlagen om de verkoop te verhogen. Als de prijs bijvoorbeeld te laag is om verpakkings- en afhandelingskosten te dekken, kun je deze verhogen (opslag).

Je kunt berekende verzendkosten verhogen met behulp van een extra vast bedrag of met een percentage van de totale verzendkosten. Als je berekende verzendkosten aanpast en deze verhoogt met zowel een extra vast bedrag als een percentage, wordt het percentage berekend voordat het vaste bedrag wordt toegevoegd. Bijvoorbeeld: een tarief van $ 5,00 met een opslag van 50% en vaste kosten van $ 1,00 kost de klant $ 8,50, niet $ 9,00.

Als je korting op de verzendkosten voor verzending wilt aanbieden, voer een negatieve waarde in. Bijvoorbeeld -5% of $ -2.50.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in het gedeelte Verzending op het verzendprofiel dat je wilt bewerken.

3. Klik naast het tarief dat je wilt aanpassen op de vervolgkeuzelijst ... en vervolgens op Tarief wijzigen.

4. Stel in de sectie Verwerkingskosten de tariefaanpassingen in.

5. Klik op Gereed dan op Opslaan.

Gratis verzendtarief aanmaken

Je kunt gratis verzendtarieven toevoegen aan elke verzendzone, zodat klanten niets betalen voor verzending bij de checkout. Je kunt gratis verzending instellen als het enige verzendtarief voor je winkel, of gratis verzending aanbieden wanneer aan specifieke criteria wordt voldaan. Deze criteria kunnen worden gebaseerd op bestellingen van meer dan een bepaalde waarde of op bestellingen van meer dan een bepaald gewicht.

Het aanbieden van gratis verzending is een veelvoorkomende bedrijfs- en marketingtactiek, omdat klanten zo niet verrast worden door hoge verzendkosten wanneer ze een bestelling plaatsen.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in het gedeelte Verzending op het verzendprofiel dat je wilt bewerken.

3. Voeg voor elke verzendzone het gratis verzendtarief toe:

1. Klik op Tarief toevoegen.
    2. Voer de naam voor het tarief in.
    3. Zorg ervoor dat de waarde van het veld Prijs 0 is.
  4. Klik op Gereed en vervolgens op Opslaan.

Gratis verzending boven een bepaalde waarde

Om gratis verzending aan te bieden voor bestellingen van meer dan een bepaalde waarde, zoals 50 USD, 75 EUR of 8000 JPY, dien je een voorwaarde op basis van prijs toe te voegen aan je gratis verzendtarief.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in het gedeelte Verzending op het verzendprofiel dat je wilt bewerken.

3. Voeg het verzendtarief toe aan elke verzendzone waar je het gratis verzendtarief wilt:

1. Klik op Tarief toevoegen.
    2. Voer de naam voor het tarief in.
    3. Zorg ervoor dat de waarde van het veld Prijs 0 is.
    4. Klik op Voorwaarden toevoegen.
    5. Selecteer Op basis van bestelprijs.
    6. Voer een minimumprijs in.
    7. Klik op Gereed.
  4. Klik op Opslaan.

Gratis verzending boven een bepaald gewicht

Om gratis verzending aan te bieden voor bestellingen die meer dan een bepaald gewicht hebben, zoals 10 lb of 50 kg, dien je een op gewicht gebaseerde voorwaarde toe te voegen aan je gratis verzendtarief.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in het gedeelte Verzending op het verzendprofiel dat je wilt bewerken.

3. Voeg het verzendtarief toe aan elke verzendzone waar je het gratis verzendtarief wilt:

1. Klik op Tarief toevoegen.
    2. Voer de naam voor het tarief in.
    3. Zorg ervoor dat de waarde van het veld Prijs 0 is.
    4. Klik op Voorwaarden toevoegen.
    5. Selecteer Op basis van artikelgewicht.
    6. Voer een minimumgewicht in.
    7. Klik op Gereed.
  4. Klik op Opslaan.

Gratis verzending voor specifieke producten

Je kunt een gratis verzendtarief toevoegen dat alleen op bepaalde producten van toepassing is. Voordat je begint, dien je een aangepast verzendprofiel aan te maken met producten waarop je gratis verzending wilt aanbieden.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in het gedeelte Verzending op het verzendprofiel dat je wilt bewerken.

3. Klik naast de zone waar je een gratis verzendtarief wilt toevoegen op Tarief toevoegen.

4. Voer de naam voor het tarief in.

5. Zorg ervoor dat de waarde van het veld Prijs 0 is.

6. Optioneel: voorwaarden op basis van gewicht of waarde toevoegen.

1. Klik op Voorwaarden toevoegen.
    2. Selecteer of de voorwaarde moet worden gebaseerd op het gewicht of de waarde van de bestelling.
    3. Voer de minimum- en maximumwaarde voor de voorwaarde in.
  7. Klik op Gereed en vervolgens op Opslaan.

Gratis verzending voor specifieke klanten

Je kunt gratis verzending aanbieden aan specifieke klanten door een gratis verzendkorting aan te maken. Klanten die in aanmerking komen voor de korting, kunnen de kortingscode invoeren bij de checkout en vervolgens wordt gratis verzending toegepast op hun bestelling.

Als je wilt dat de klant zowel een monetaire korting als een gratis verzendkorting ontvangt, maak je een concept bestelling voor je klant.

Een tarief wijzigen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in het gedeelte Verzending op het verzendprofiel dat je wilt bewerken.

3. Klik naast het tarief dat je wilt bewerken op de knop ....

4. Klik in de vervolgkeuzelijst op Tarief bewerken.

5. Breng wijzigingen aan en klik op Gereed.

6. Klik op Opslaan.

Een tarief verwijderen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in het gedeelte Verzending op het verzendprofiel dat je wilt bewerken.

3. Klik naast het tarief dat je wiltverwijderen op de knop ....

4. Klik in de vervolgkeuzelijst op Verwijderen.