Gratis verzending

Als klanten er bij het afrekenen achter komen dat ze extra verzend- en afhandelingskosten moeten betalen, is dit vaak een reden om de aankoop alsnog af te blazen. Je kunt je klanten aanmoedigen om hun aankopen te voltooien door gratis verzending aan te bieden bij het afrekenen.

Er zijn een aantal verschillende manieren om gratis verzending in te stellen vanaf de pagina Verzending in de instellingen in de Shopify-beheerder.

Overzicht

Het aanbieden van gratis verzending kan een effectief onderdeel zijn van uw algemene verzendstrategie. Je kunt op verschillende manieren gratis verzending of verzending tegen gereduceerd tarief aanbieden aan uw klanten:

• prijsafhankelijke tarieven
  • gewichtsafhankelijke tarieven
  • kortingscodes voor gratis verzending

Ook als u een gratis of een verlaagd verzendtarief aanbiedt, kunt u nog steeds op andere manieren je kosten dekken of zelfs winst maken. Je kunt bijvoorbeeld de bijbehorende kosten van gratis verzending dekken door de prijzen van je producten te verhogen. Klanten zijn eerder geneigd om een transactie af te blazen vanwege de hoogte van de verzendkosten dan vanwege de prijs van een product dat ze al aan hun winkelwagen hebben toegevoegd.

Gratis verzending bij een bepaald bestelbedrag

Stappen:

1. Klik op Bewerken naast de zone waarvoor je gratis verzending wilt aanbieden.

2. Klik in het gedeelte Op prijs gebaseerde tarieven op Tarief toevoegen.

3. Voer in het dialoogvenster Op prijs gebaseerd tarief een naam in voor het verzendtarief en vervolgens een minimum- en maximumbedrag voor de bestelling:

4. Selecteer Gratis verzendtarief.

5. Klik op Gereed wanneer u klaar bent.

Nadat u gratis verzending hebt toegevoegd, zien in aanmerking komende klanten dit bij het afrekenen.

Gratis verzending bij een bepaald gewicht

Stappen:

1. Klik op Bewerken naast de zone waarvoor je gratis verzending wilt aanbieden.

2. Klik in het gedeelte Op gewicht gebaseerde tarieven op Tarief toevoegen.

3. Voer in het dialoogvenster Op gewicht gebaseerd tarief een naam in voor het verzendtarief en vervolgens een minimum- en maximumgewicht voor de bestelling:

4. Selecteer Gratis verzendtarief.

5. Klik op Gereed wanneer u klaar bent.

Nadat u gratis verzending hebt toegevoegd, zien in aanmerking komende klanten dit bij het afrekenen.

Een gratis verzendkorting maken

Als u gratis verzending wilt aanbieden, kunt u een gratis verzendkorting maken.

Gratis verzendkortingen worden nooit automatisch toegepast op een bestelling. Jew klanten moeten de code tijdens het afrekenen invoeren om de korting te krijgen. Om uw klanten automatisch gratis verzending te bieden op basis van het bedrag van hun bestelling, moet u een gratis verzendtarief instellen.

Stappen:

Klanten informeren over gratis verzending

Nadat u gratis verzending hebt ingesteld, moet je je klanten hiervan op de hoogte stellen. Er zijn een paar verschillende plaatsen waar u gratis verzending van uw winkel onder de aandacht kunt brengen:

• de themabanner
  • een prominente plek op de startpagina of op een productpagina
  • in een e-mailcampagne of in andere marketing en sociale media