Fulfilment by Amazon

Shopify ondersteunt de ingebouwde Fulfillment by Amazon-integratie (FBA) niet meer vanaf 31 maart 2023. Installeer een app uit de Shopify App Store als je Amazon Multi-Channel Fulfillment-bestellingen wilt gaan of blijven beheren.

Amazon Multi-Channel Fulfillment-app (MCF) voor Shopify (gratis app van Amazon)

Met de Amazon Multi-Channel Fulfillment-app (MCF) kun je betrouwbaar Shopify-bestellingen importeren en afhandelen met de toonaangevende pick-, pack- en verzendservice van Amazon. Deze service is beschikbaar voor merchants die bestellingen afhandelen in de VS, voor klanten met adressen in de VS. Je kunt de MCF-app installeren vanuit de Shopify App Store.

Doe het volgende als je de installatie van de Amazon Multi-Channel Fulfillment-app (MCF) wilt voltooien:

• een Amazon-verkopersaccount koppelen;
  • Beheer je voorraad
  • de instellingen in de MCF-app configureren.

Raadpleeg de gebruikershandleiding van Amazon om het installatieproces te doorlopen. Hier vind je meer informatie over de voordelen van de MCF-app.

Andere externe connector-apps

Als je bestellingen met MCF buiten de Verenigde Staten afhandelt, kun je een andere app installeren die integraties bieden met MCF-services in het VK, Canada, Japan, Frankrijk, Italië, Duitsland, Mexico, Australië, Spanje en de VS.

Veelgestelde vragen

Blijft de FBA-integratie na 31 maart 2023 geïnstalleerd in de winkel? Ja. Je kunt deze handmatig deactiveren. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging. Klik op de knop Deactiveren in de sectie Fulfillment by Amazon.

Wat gebeurt er met mijn bestellingen nu de FBA-integratie is afgeschaft? Bestellingen blijven verschijnen op de pagina Bestellingen van de winkel en blijven de status Openstaand hebben. Verplaats ze handmatig naar de nieuwe MCF-fulfilmentservice door een MCF-app te installeren en producten te verplaatsen naar de nieuwe fulfilmentlocatie of naar de fulfilmentservice die je wilt gebruiken.

Welke stappen volgen nadat ik de MCF-app heb geïnstalleerd? Werk eerst alle producten en productvarianten in de voorraad bij van FBA naar MCF. Je kunt alle openstaande bestellingen dupliceren met door Amazon afgehandelde producten om ze bij te werken, zodat de MCF-fulfilmentservice wordt gekoppeld aan de bestelling. Klik in de gegevens van een bestelling op Meer acties en selecteer vervolgens Dupliceren. Nadat de bestelling is gedupliceerd, wordt MCF in plaats van FBA weergegeven als locatie voor de relevante producten.

Wat gebeurt er met de voorraad voor producten die niet zijn toegewezen aan een nieuwe locatie voor fulfilmentservice? Deze producten worden toegewezen aan de standaardlocatie van je winkel. Je kunt de voorraad handmatig toewijzen aan de locatie van de nieuwe app.