Verwerkingstijden aanpakken

Als je bij het afrekenen een verwachte verzendsnelheid ziet naast je verzendtarieven, moet je je klanten ook informeren over de verwerkingstijd. Ga voor meer informatie over verwerkingstijden naar Verwerkingstijden begrijpen en verminderen.

Verwachte verzendsnelheden kunnen worden weergegeven in de volgende situaties:

• Als ze handmatig een aangepast vast verzendtarief worden geplaatst
  • Als je door de vervoerder berekende verzendtarieven gebruikt
  • Als je de functie verzendsnelheid gebruikt

Veel klanten verwachten dat de verzendsnelheid die naast een verzendtarief wordt vermeld, ook het aantal dagen weergeeft van hoe lang het duurt voordat een bestelling wordt geleverd. De meeste bedrijven hebben echter minstens 24-48 uur verwerkingstijd voordat de bestelling wordt verzonden. Dit kan ervoor zorgen dat klanten contact met je opnemen met vragen over waar hun bestelling is. Dit kan een negatieve ervaring opleveren voor je klanten.

Als je duidelijk aan je klanten laat zien wat de verwerkingstijd is, kun je deze vragen verminderen en een positievere klantervaring creëren. Je kunt klanten op de hoogte stellen over je verwerkingstijden bij het afrekenen, of op een pagina met veelgestelde vragen, de pagina voor informatie over verzendingen of de pagina met het verzendbeleid. Als je geen door de vervoerder berekende verzendtarieven gebruikt, kun je ook de geschatte verzendsnelheid verwijderen van je verzendtarieven.

Pas de kassa-taal aan voor doorlooptijden

Je kunt je taal bij het afrekenen aanpassen in de instellingen van je thema om een bericht toe te voegen voor je klanten. Het is bijvoorbeeld een goed idee om hen te informeren over hoe lang het duurt voordat je de bestelling verwerkt en de verzendtijden. Op die manier kunnen ze zien wanneer ze hun bestelling kunnen verwachten.

Stappen

1. Ga vanuit de Shopify-beheerder naar de online winkel > Thema's.
  2. Klik naast je thema op Acties > Talen bewerken.
  3. Klik op het tabblad Afrekenen en systeem.
  4. Bewerk het veld Verzendmethode titel in het gedeelte Afrekenen verzending om de verwerkingstijd te markeren, zoals Shipping method (Orders shipped within X - X days) of Shipping method (Orders are processed in X - X business days).

Een bestaande pagina met veelgestelde vragen of verzendinformatie bijwerken

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Pagina's.
  2. Klik op de pagina die je wilt bijwerken.
  3. Voer de gegevens van de verwerkingstijden in en klik vervolgens op Opslaan.

Een nieuwe pagine met veelgestelde vragen of verzendinformatie maken

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Pagina's.
  2. Klik op Pagina toevoegen.
  3. Voeg de inhoud van de pagina toe en klik vervolgens op Opslaan.
  4. Optioneel: voeg de pagina toe aan de menu's van je online winkel. Ga naar Menu-items toevoegen, verwijderen of bewerken in je online winkel voor gedetailleerde instructies voor het bewerken van de menu's van je winkel.

De pagina met verzendbeleid bijwerken

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Juridisch.
  2. Wijzig in het gedeelte Verzendbeleid je verzendbeleid om de verwerkingstijden van je bestellingen op te nemen.
  3. Klik op Opslaan.

Een verzendbeleid maken

Wanneer je een verzendbeleid maakt, wordt er een link naar de pagina met het verzendbeleid weergegeven bij het afrekenen. Je kunt ook rechtstreeks een link maken naar de pagina met verzendbeleid in je online winkel.

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Juridisch.
  2. Voer in het gedeelte Verzendbeleid je verzendbeleid en de verwerkingstijd van je bestelling in.
  3. Klik op Opslaan.
  4. Optioneel: voeg je verzendbeleid toe aan je winkelmenu's. Ga naar Beleid toevoegen aan de winkelmenu's voor gedetailleerde instructies.

Verzendsnelheid verwijderen van een verzendtarieftitel

Als er verzendsnelheden zijn toegevoegd aan de titels van je verzendtarief, kun je deze verwijderen door je verzendtarieven te bewerken.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden en bezorging.
    1. Klik naast het verzendprofiel waarin je een tarief wil bewerken op Tarieven beheren. 3. Klik naast de zone die je wil bewerken op de knop .... 4. Klik in het vervolgkeuzemenu op Tarief bewerken. 5. Verwijder de gegevens over de verzendsnelheid en klik op Gereed. 6. Klik op Opslaan.

De verzendsnelheid van een verzendtarief verwijderen

Als de verzendsnelheid is toegevoegd aan je verzendtarieven met behulp van de functie verzendsnelheden, kun je de verzendsnelheid verwijderen door het verzendtarief in te stellen op Aangepast vast tarief (geen verzendsnelheid).

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden en bezorging.
    1. Klik naast het verzendprofiel waarvoor je een tarief wilt bewerken op Beheer tarieven. 3. Klik op de knop ... naast het tarief dat je wilt bewerken. 4. Klik in het vervolgkeuzemenu op Tarief wijzigen. 5. Selecteer Aangepast vast tarief (geen verzendsnelheid) in het vervolgkeuzemenu Verzendsnelheid. 6. Klik op Gereed en klik vervolgens op Opslaan.