Verzending met UPS activeren

Als u Shopify Shipping gebruikt om te verzenden vanuit afhandelingslocaties in de Verenigde Staten en Canada, hoeft u zich niet te registreren voor een afzonderlijk UPS-account en kunt u aan de slag door een verzendetiket te kopen voor uw volgende bestelling. UPS bezorgt niet op P.O. Box-adressen (postbussen). Werk uw adres bij naar een woonadres om het tarief en de verzendlabels te bepalen zonder een UPS-account.

U kunt uw UPS-account koppelen met Shopify om uw eigen overeengekomen verzendtarieven aan uw klanten aan te bieden bij het afrekenen. Er moet dan wel een accountnummer (ook wel verzendnummer genoemd) aan uw UPS-account zijn gekoppeld. Als u nog geen accountnummer hebt, kunt u er online een aanvragen.

Als er problemen zijn bij het instellen van je UPS-account, neem dan rechtstreeks contact op met UPS.

Registreren voor een account bij UPS

Als u nog geen UPS-account hebt, kun je er een online aanvragen.

Stappen:

1. Ga naar de website van UPS.
  2. Meld u aan voor een account door een van de partnersites te gebruiken of door het formulier in te vullen.
  3. Ga akkoord met de UPS Technologie-overeenkomst en klik vervolgens op Aanmelden.
  4. Bevestig je e-mailadres om het registratieproces te voltooien.

Je accountnummer zoeken

Afhankelijk van wanneer en hoe je je UPS-account hebt gemaakt, is er mogelijk nog geen accountnummer aan het account gekoppeld. Als u al een accountnummer hebt, kunt u dit vinden op een kopie van een UPS-factuur of door online te kijken. Als u nog geen accountnummer hebt, kunt u er een online aanvragen.

Uw accountnummer vinden:

1. Meld u aan bij uw account op de UPS-website.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek van de pagina Betalingsopties in het accountmenu.

Je accountnummer wordt onder Mijn betaalmethoden weergegeven in de kolom Nummer (uw accountnummer heeft een indeling die lijkt op 123AB4). Als hier geen accountnummer wordt weergegeven, moet je je online registreren voor een account

Registreren voor een accountnummer bij UPS

Als er nog geen accountnummer is gekoppeld aan uw UPS-account, kunt u er een online aanvragen.

Stappen:

1. Meld u aan bij uw account op de UPS-website.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek van de pagina Betalingsopties in het accountmenu.
  3. Selecteer in het menu Een betaalmethode toevoegen de optie Nieuw account toevoegen en klik vervolgens op Toevoegen.
  4. Selecteer het adres waarmee u zich wilt registreren en klik op Volgende.
  5. Voer antwoorden in voor de vragen over je verzendprofiel.

Je kunt nu je accountnummer invoeren om dit te koppelen aan je UPS-account.

De UPS-tarieven wijzigen die bij het afrekenen worden weergegeven

Je kunt de tarieven die je klanten zien bij het afrekenen, wijzigen door in het gedeelte Accounttype van je UPS-account verschillende accounttypen te selecteren. Je kunt bijvoorbeeld accounttypen kiezen waarmee ophaalkosten of kortingen worden verrekend met de door de vervoerder berekende basistarieven.

Als u de UPS-koersen die bij het afrekenen worden weergegeven, niet wilt wijzigen, of als u in plaats daarvan wilt uw eigen overeengekomen tarieven wilt weergeven, laat u het gedeelte Accounttype leeg.

Om te kiezen welke UPS-tarieven worden weergegeven bij het afrekenen, selecteer je een van de volgende opties in het gedeelte Accounttype.

Beschrijving van de verschillende UPS-accounttypen
Accounttype Wijze Beschrijving
Dagelijks ophalen Ophalen Een UPS-chauffeur komt eenmaal per werkdag langs op uw locatie, volgens de afgesproken planning. Je kunt dagelijkse ophaalmomenten plannen op JePS.com. Zie Daily Pickup voor meer informatie over deze service.
Eenmalig ophalen Ophalen Je neemt contact op met UPS om je pakketten te laten ophalen door online of per telefoon een ophaalmoment te plannen wanneer dat nodig is. Zie UPS On-Call Pickup voor meer informatie over deze service.
Klantenteller Vervolgkeuzelijst Je geeft je pakketten af bij een UPS Customer Center (The UPS Store, geautoriseerde verzendpunten en UPS Access Points).
Postcentrum Vervolgkeuzelijst Je plaatst uw pakketten in een UPS-dropbox.
Luchtpostcentrum Vervolgkeuzelijst Je geeft je pakketten af bij een air service center.

Uw adres verifiëren

Je moet je account verifiëren met het adres dat aan je accountnummer is gekoppeld.

Stappen:

1. Meld u aan bij uw account op de UPS-website.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek van de pagina Betalingsopties in het accountmenu.
  3. Zoek in het gedeelte Mijn betaalmethoden het juiste account en klik vervolgens op Bewerken.
  4. Open het gedeelte Locatie-adres.
  5. Gebruik de vermeldingen voor land en Postcode in dit gedeelte om je account te autoriseren.

Uw factuur verifiëren

Als je in de afgelopen 90 dagen een factuur hebt ontvangen (of de afgelopen 45 dagen voor accounts die niet in de VS of Canada zijn gevestigd), moet je je account autoriseren met een van de drie laatste facturen. Als je in die periode geen factuur hebt ontvangen, hoeft je deze stap niet uit te voeren.

Als je je hebt aangemeld bij het UPS Factureringscentrum, kunt je je facturen online bekijken:

1. Meld u aan bij het UPS Factureringscentrum.
  2. Klik in het gedeelte Snel starten op Rekening bekijken en betalen.
  3. Selecteer een geschikte factuur door op het factuurnummer te klikken.
  4. Klik op Factuurgegevens bekijken/downloaden.

Op je UPS-factuur vindt je de volgende gegevens:

• De factuurdatum, het factuurnummer en de controle-ID worden weergegeven onder Factuur bezorgservice in de rechterbovenhoek van de factuur.
  • Het factuurbedrag wordt weergegeven naast Bedrag verschuldigd voor deze periode onderaan de factuur. Als dit bedrag 0 is, gebruikt u het bedrag voor Kosten deze periode dat wordt weergegeven onder Overzicht van kosten.

Uw UPS-account koppelen

U moet zich registreren voor een UPS-account en beschikken over een UPS-factuur voordat u uw UPS-account kunt koppelen aan Shopify.

1. Klik in de sectie Accounts en integraties op Integraties beheren.
  2. Klik in het gedeelte Koeriersaccounts op Vervoerders beheren.
  3. Klik naast UPS op Account koppelen.
  4. Voer in het dialoogvenster UPS koppelen de gewenste UPS-inloggegevens in.
  5. Klik op Versturen en doorgaan.
  6. Vul in het dialoogvenster Uw UPS®-accountgegevens verifiëren uw account- en factuurgegevens in.
  7. Klik op Verzenden

Om UPS-tarieven toe te voegen aan uw betaalomgeving, kunt u door vervoerder berekende tarieven maken in uw verzendinstellingen.

Als er problemen zijn met je UPS-account of als je vragen hebt over de UPS-verzendetiketten die je koopt, neem dan rechtstreeks contact op met UPS voor ondersteuning.

Uw UPS-account ontkoppelen

Als u UPS niet langer wilt gebruiken (bijvoorbeeld als uw account bij hen is verlopen), moet u ervoor zorgen dat de service niet wordt aangeboden aan uw klanten bij het afrekenen.

Stappen:

1. Klik in de sectie Accounts en integraties op Integraties beheren.
  2. Klik in het gedeelte Koeriersaccounts op Vervoerders beheren.
  3. Klik naast UPS op Account loskoppelen.
  4. Klik in het dialoogvenster op Account ontkoppelen om de deactivering te bevestigen.

UPS gebruiken met Shopify Shipping

Je kunt UPS (en andere vervoerders) gebruiken met Shopify Shipping in je winkel en zo je voordeel doen met overeengekomen tarieven om tot 53% te besparen op de verzendingskosten. Zie Shopify Shipping voor meer informatie over Shopify Shipping.

Voordat u Shopify Shipping inschakelt, moet u uw UPS-account ontkoppelen. Als u dat hebt gedaan, kunt u Shopify Shipping instellen in uw Shopify-beheerder.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen als mijn account is geblokkeerd?

Als uw account is geblokkeerd, kunt u het account gedurende 24 uur niet bijwerken of er verbinding mee maken. Nadat de periode van 24 uur is verstreken, kunt u opnieuw proberen in te loggen.

De meest voorkomende oorzaak van het blokkeren van een UPS-account is dat er drie fouten zijn gemaakt terwijl u of iemand anders probeerde in te loggen bij het account of het account bij te werken. UPS kan accounts ook om andere redenen blokkeren.

Om te voorkomen dat je account wordt geblokkeerd, zorgt u ervoor dat u de volgende veelgemaakte fouten voorkomt:

• u gebruikt een factuur die buiten de periode van 90 dagen is ontvangen (45 dagen voor accounts die niet in de VS of Canada zijn gevestigd) om uw account te autoriseren
  • u gebruikt een factuur die niet een van de drie meest recente facturen is die u hebt ontvangen

Met wie kan ik contact opnemen voor ondersteuning?

Je kunt klikken op elke foutmelding die tijdens de installatie wordt weergegeven om je winkelinformatie bij te werken of problemen op te lossen. Als u de foutmelding There is an issue with this carrier ziet, neem dan contact op met Shopify-ondersteuning voor hulp bij het integreren van UPS in je Shopify-beheercentrum.

De klantenondersteuning van UPS kan u ook helpen met problemen met betrekking tot uw UPS-account. Bel hiervoor 1-800-742-5877 (VS en Canada) of 03457-877-877 (Verenigd Koninkrijk), of ga naar het Help and Support Center van UPS.

Kan ik overeengekomen tarieven gebruiken?

Als u aangepaste tarieven bent overeengekomen met UPS, kunt u deze tarieven aan klanten laten zien bij het afrekenen door Onderhandelde tarieven te selecteren. Eventuele kortingen of aanbiedingen die momenteel gelden, worden dan ook weergegeven.

Als u geen tarieven bent overeengekomen, of als u Retailtarieven selecteert, zien klanten in plaats daarvan de retailtarieven die door UPS zijn ingesteld.

Waarom worden mijn overeengekomen tarieven niet correct weergegeven?

Nadat u overeengekomen tarieven hebt geactiveerd, kan het drie werkdagen duren voordat deze bij het afrekenen worden weergegeven. Neem als je overeengekomen tarieven na drie werkdagen nog niet worden weergegeven contact op met Shopify Support voor hulp.

Kan ik mijn contactgegevens wijzigen?

Nee. Uw contactgegevens kunnen niet worden gewijzigd nadat deze zijn opgeslagen. Dit heeft geen invloed op uw verzendtarieven of accountverificatie.

Waarom zie ik een nieuwe gebruiker in mijn UPS-account nadat ik het account heb verbonden met Shopify?

Wanneer je je UPS-account verbindt met Shopify, verschijnt er een nieuw item in het gedeelte Extra gebruikers van je accountpagina in je UPS-account. Het item bevat een account-ID die u mogelijk niet herkent en het e-mailadres dat aan je Shopify-account is gekoppeld.

Dit account is vereist en u mag het niet verwijderen. Als u dat toch doet, is er geen koppeling meer tussen uw UPS-accountnummer en uw Shopify-account. Als u dit account al hebt verwijderd, moet u contact opnemen met Shopify Support om het probleem op te lossen voordat uw UPS- en Shopify-accounts kunnen worden gekoppeld.

Volgende stappen