Door UPS berekende verzendtarieven activeren

Bij de checkout kun je door UPS berekende verzendtarieven weergeven. Stel je UPS-account in en koppel het daarna aan je Shopify-beheercentrum.

Koppel je UPS-account aan het Shopify-beheercentrum en stel door UPS berekende verzendtarieven in.

Als je winkel in de Verenigde Staten is gevestigd, kun je ook het volgende doen:

Vereisten voor het activeren van door UPS berekende verzendtarieven

Als je door UPS berekende verzendtarieven wilt activeren, zorg je ervoor dat je aan de volgende vereisten voldoet:

• Je hebt een UPS-account nodig met een accountnummer, soms ook wel een vervoerdersnummer genoemd.
  • Je hebt een Advanced Shopify- of Shopify Plus-abonnement voor je winkel nodig. Als je een Shopify-abonnement hebt, kun je deze functie voor een maandelijks bedrag toevoegen of overstappen van een maandabonnement naar een jaarabonnement. Neem contact op met Shopify Support voor meer informatie.

Stap 1: Je registreren voor een account bij UPS

Als je nog geen UPS-account hebt, kun je er online een aanmaken.

Stappen:

1. Ga naar de website van UPS.
  2. Meld je aan voor een account door een van de partnersites te gebruiken of door het formulier in te vullen.
  3. Ga akkoord met de UPS Technologie-overeenkomst en klik vervolgens op Aanmelden.
  4. Bevestig je e-mailadres om het registratieproces te voltooien.

Stap 2: Je krijgt een UPS-accountnummer

Afhankelijk van wanneer en hoe je je UPS-account hebt aangemaakt, heeft het mogelijk geen accountnummer, soms ook wel een vervoerdersnummer genoemd. Je kunt controleren of je account al een accountnummer heeft of anders kun je registreren voor een accountnummer.

Je accountnummer zoeken

Als je al een accountnummer hebt, kun je dit vinden op een factuur van UPS of als je inlogt bij je UPS-account. Als je nog geen accountnummer hebt, kun je er online een aanmaken.

Stappen:

1. Log in bij je account op de UPS-website.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek van de pagina Betalingsopties in het accountmenu.

Je accountnummer is te vinden onder Mijn betaalmethoden in de kolom Nummer (je accountnummer heeft een indeling die lijkt op 123AB4). Als hier geen accountnummer wordt weergegeven, registreer je online voor een account.

Je registreren voor een accountnummer bij UPS

Als er nog geen accountnummer is gekoppeld aan je UPS-account, kun je er een online aanvragen.

Stappen:

1. Log in bij je account op de UPS-website.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek van de pagina Betalingsopties in het accountmenu.
  3. Selecteer in het menu Een betaalmethode toevoegen de optie Nieuw account toevoegen en klik vervolgens op Toevoegen.
  4. Selecteer het adres waarmee je je wilt registreren en klik op Volgende.
  5. Voer antwoorden in voor de vragen over je verzendprofiel.

Je kunt nu je accountnummer invoeren om dit te koppelen aan je UPS-account.

Stap 3: Je adres verifiëren

Je moet je account verifiëren met het adres dat aan je accountnummer is gekoppeld.

Stappen:

1. Log in bij je account op de UPS-website.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek van de pagina Betalingsopties in het accountmenu.
  3. Zoek in het gedeelte Mijn betaalmethoden het juiste account en klik vervolgens op Bewerken.
  4. Open het gedeelte Locatie-adres.
  5. Gebruik de vermeldingen voor land en Postcode in dit gedeelte om je account te autoriseren.

Stap 4: Je factuur verifiëren

Als je in de afgelopen 90 dagen een factuur hebt ontvangen (of de afgelopen 45 dagen voor accounts die niet in de VS of Canada zijn gevestigd), autoriseer je je account met een van de drie laatste facturen. Als je in die periode geen factuur hebt ontvangen, hoef je deze stap niet uit te voeren.

Als je bent ingelogd bij het UPS Factureringscentrum, kun je je facturen online bekijken.

Stappen:

1. Log in bij het UPS Factureringscentrum.
  2. Klik in het gedeelte Snel starten op Rekening bekijken en betalen.
  3. Selecteer een geschikte factuur door op het factuurnummer te klikken.
  4. Klik op Factuurgegevens bekijken/downloaden.

Op je UPS-factuur staan de volgende gegevens:

• De factuurdatum, het factuurnummer en de controle-ID worden weergegeven onder Factuur bezorgservice in de rechterbovenhoek van de factuur.
  • Het factuurbedrag wordt weergegeven naast Bedrag verschuldigd voor deze periode onderaan de factuur. Als dit bedrag 0 is, gebruik het bedrag voor Kosten deze periode dat wordt weergegeven onder Overzicht van kosten.

Stap 5: Je UPS-account koppelen

Je moet zich registreren voor een UPS-account en beschikken over een UPS-factuur voordat je je UPS-account kunt koppelen aan Shopify.

Wanneer je je account koppelt, kun je ervoor kiezen om retail verzendtarieven te gebruiken die zijn ingesteld door UPS of verzendtarieven die je bedrijf heeft onderhandeld met UPS. Het kan tot drie werkdagen duren voordat de onderhandelde tarieven bij de checkout worden weergegeven. Als ze na drie werkdagen nog niet zijn verschenen, neem je contact op met Shopify Support voor hulp.

Stappen:

Wanneer je je UPS-account aan Shopify koppelt, verschijnt er een nieuw item in de sectie Extra gebruikers van de accountpagina in je UPS-account. Dit is je Shopify-account dat is gekoppeld aan je UPS-account. Het omvat een account-ID die je mogelijk niet herkent en het e-mailadres dat aan je Shopify-account is gekoppeld. Dit account is vereist. Als je het verwijdert, raak je de koppeling tussen je UPS- en Shopify-account kwijt en kun je het probleem alleen oplossen met de hulp van Shopify Support.

Stap 6: De door de vervoerder berekende verzendtarieven testen

Nadat je je externe vervoerder hebt gekoppeld aan het Shopify-beheercentrum, kun je je accountintegratie testen en in het Shopify-beheercentrum een voorbeeld van de berekende verzendkosten bekijken voor specifieke pakkettypen, -groottes en bestemmingen.

De verzendtarieven die tijdens het testen worden weergegeven, zijn voorbeeldtarieven en kunnen verschillen van de verzendtarieven die je klanten zien bij de checkout.

Stap 7: De door de vervoerder berekende verzendtarieven instellen

Stel je door UPS berekende verzendtarieven in, zodat ze bij de checkout voor klanten te zien zijn.

Ondersteuning krijgen

Als je problemen hebt met het instellen van je UPS-account, kun je naar het UPS-help- en ondersteuningscentrum gaan of contact opnemen met de klantenondersteuning van UPS:

Ondersteuning krijgen voor het instellen van UPS-account
Land Contactnummer
Verenigde Staten 1-800-742-5877
Canada 1-800-742-5877
Verenigd Koninkrijk 03457 877 877

Neem contact op met Shopify Support als je problemen hebt met het koppelen van je UPS-account aan Shopify.

Door UPS berekende verzendtarieven deactiveren

Als je geen door UPS berekende verzendtarieven meer wilt gebruiken, kun je je koeriersaccount loskoppelen van het Shopify-beheercentrum.

UPS-accounttypen

Beschrijving van de verschillende UPS-accounttypen
Accounttype Wijze Beschrijving
Dagelijks ophalen Ophalen Een UPS-chauffeur komt eenmaal per werkdag langs op je locatie, volgens de afgesproken planning. Je kunt dagelijkse afhaalmomenten plannen op UPS.com. Voor meer informatie over deze service, bekijk Dagelijkse Afhaling
Eenmalig ophalen Ophalen Je neemt contact op met UPS om je pakketten te laten ophalen door online of per telefoon een ophaalmoment te plannen wanneer dat nodig is. Zie UPS On-Call Afhaling voor meer informatie over deze service.
Klantenteller Vervolgkeuzelijst Je geeft je pakketten af bij een UPS Customer Center (The UPS Store, geautoriseerde verzendpunten en UPS Access Points).
Postcentrum Vervolgkeuzelijst Je plaatst je pakketten in een UPS-dropbox.
Luchtpostcentrum Vervolgkeuzelijst Je geeft je pakketten af bij een air service center.