Verzending met UPS activeren

Als je verzendtarieven met korting hebt onderhandeld via je eigen UPS-account, dan kun je je verzendtarieven met korting aan je klanten weergeven tijdens checkout. Om je onderhandelde tarieven weer te geven, moet je de functie Berekende verzendkosten in je Shopify-account hebben. Raadpleeg Berekende verzendkosten van derden voor meer informatie.

Om je UPS-account aan Shopify te koppelen, moet je UPS-account een accountnummer hebben (ook wel verzendnummer genoemd) aan je account zijn gekoppeld. Als je nog geen accountnummer hebt, kun je er online een aanvragen.

UPS bezorgt niet op postbussen. Werk je adres bij naar een woonadres om het tarief en de verzendlabels te bepalen zonder een UPS-account.

Als er problemen zijn bij het instellen vanuw UPS-account, neem dan rechtstreeks contact op met UPS.

Registreren voor een account bij UPS

Als je nog geen UPS-account hebt, kun je er een online aanvragen.

Stappen:

1. Ga naar de website van UPS.
  2. Meld je aan voor een account door een van de partnersites te gebruiken of door het formulier in te vullen.
  3. Ga akkoord met de UPS Technologie-overeenkomst en klik vervolgens op Aanmelden.
  4. Bevestig je e-mailadres om het registratieproces te voltooien.

Je accountnummer zoeken

Afhankelijk van wanneer en hoe je je UPS-account hebt gemaakt, is er mogelijk nog geen accountnummer aan het account gekoppeld. Als je al een accountnummer hebt, kun je dit vinden op een kopie van een UPS-factuur of door online te kijken. Als je nog geen accountnummer hebt, kun je er een online aanvragen.

Je accountnummer vinden:

1. Meld je aan bij je account op de UPS-website.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek van de pagina Betalingsopties in het accountmenu.

Je accountnummer wordt onder Mijn betaalmethoden weergegeven in de kolom Nummer (je accountnummer heeft een indeling die lijkt op 123AB4). Als hier geen accountnummer wordt weergegeven, moet je je online registreren voor een account

Registreren voor een accountnummer bij UPS

Als er nog geen accountnummer is gekoppeld aan je UPS-account, kun je er een online aanvragen.

Stappen:

1. Meld je aan bij je account op de UPS-website.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek van de pagina Betalingsopties in het accountmenu.
  3. Selecteer in het menu Een betaalmethode toevoegen de optie Nieuw account toevoegen en klik vervolgens op Toevoegen.
  4. Selecteer het adres waarmee je je wilt registreren en klik op Volgende.
  5. Voer antwoorden in voor de vragen over je verzendprofiel.

Je kunt nu je accountnummer invoeren om dit te koppelen aan je UPS-account.

De UPS-tarieven wijzigen die bij het afrekenen worden weergegeven

Je kunt de tarieven die je klanten zien bij het afrekenen, wijzigen door in het gedeelte Accounttype van je UPS-account verschillende accounttypen te selecteren. Je kunt bijvoorbeeld accounttypen kiezen waarmee ophaalkosten of kortingen worden verrekend met de door de vervoerder berekende basistarieven.

Als je de UPS-koersen die bij het afrekenen worden weergegeven, niet wilt wijzigen, of als je in plaats daarvan je eigen overeengekomen tarieven wilt weergeven, laat het gedeelte Accounttype leeg.

Om te kiezen welke UPS-tarieven worden weergegeven bij het afrekenen, selecteer een van de volgende opties in het gedeelte Accounttype.

Beschrijving van de verschillende UPS-accounttypen
Accounttype Wijze Beschrijving
Dagelijks ophalen Ophalen Een UPS-chauffeur komt eenmaal per werkdag langs op je locatie, volgens de afgesproken planning. Je kunt dagelijkse ophaalmomenten plannen op UPS.com. Zie Daily Pickup voor meer informatie over deze service.
Eenmalig ophalen Ophalen Je neemt contact op met UPS om je pakketten te laten ophalen door online of per telefoon een ophaalmoment te plannen wanneer dat nodig is. Zie UPS On-Call Pickup voor meer informatie over deze service.
Klantenteller Vervolgkeuzelijst Je geeft je pakketten af bij een UPS Customer Center (The UPS Store, geautoriseerde verzendpunten en UPS Access Points).
Postcentrum Vervolgkeuzelijst Je plaatst je pakketten in een UPS-dropbox.
Luchtpostcentrum Vervolgkeuzelijst Je geeft je pakketten af bij een air service center.

Je adres verifiëren

Je moet je account verifiëren met het adres dat aan je accountnummer is gekoppeld.

Stappen:

1. Meld je aan bij je account op de UPS-website.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek van de pagina Betalingsopties in het accountmenu.
  3. Zoek in het gedeelte Mijn betaalmethoden het juiste account en klik vervolgens op Bewerken.
  4. Open het gedeelte Locatie-adres.
  5. Gebruik de vermeldingen voor land en Postcode in dit gedeelte om je account te autoriseren.

Je factuur verifiëren

Als je in de afgelopen 90 dagen een factuur hebt ontvangen (of de afgelopen 45 dagen voor accounts die niet in de VS of Canada zijn gevestigd), moet je je account autoriseren met een van de drie laatste facturen. Als je in die periode geen factuur hebt ontvangen, hoef je deze stap niet uit te voeren.

Als je je hebt aangemeld bij het UPS Factureringscentrum, kunt je je facturen online bekijken:

1. Meld je aan bij het UPS Factureringscentrum.
  2. Klik in het gedeelte Snel starten op Rekening bekijken en betalen.
  3. Selecteer een geschikte factuur door op het factuurnummer te klikken.
  4. Klik op Factuurgegevens bekijken/downloaden.

Op je UPS-factuur staan de volgende gegevens:

• De factuurdatum, het factuurnummer en de controle-ID worden weergegeven onder Factuur bezorgservice in de rechterbovenhoek van de factuur.
  • Het factuurbedrag wordt weergegeven naast Bedrag verschuldigd voor deze periode onderaan de factuur. Als dit bedrag 0 is, gebruik het bedrag voor Kosten deze periode dat wordt weergegeven onder Overzicht van kosten.

Je UPS-account koppelen

Je moet zich registreren voor een UPS-account en beschikken over een UPS-factuur voordat je je UPS-account kunt koppelen aan Shopify.

1. Klik in de sectie Accounts en integraties op Integraties beheren.
  2. Klik in het gedeelte Koeriersaccounts op Koeriers beheren.
  3. Klik naast UPS op Account koppelen.
  4. Voer in het dialoogvenster UPS koppelen de gewenste UPS-inloggegevens in.
  5. Klik op Versturen en doorgaan.
  6. Vul in het dialoogvenster Je UPS®-accountgegevens verifiëren je account- en factuurgegevens in.
  7. Klik op Verzenden

Om UPS-tarieven toe te voegen aan je betaalomgeving, kun je door vervoerder berekende tarieven maken in je verzendinstellingen.

Als er problemen zijn met je UPS-account of als je vragen hebt over de UPS-verzendetiketten die je koopt, neem dan rechtstreeks contact op met UPS voor ondersteuning.

Je UPS-account ontkoppelen

Als je UPS niet langer wilt gebruiken (bijvoorbeeld als je account bij hen is verlopen), moet je ervoor zorgen dat de service niet wordt aangeboden aan je klanten bij het afrekenen.

Stappen:

1. Klik in de sectie Accounts en integraties op Integraties beheren.
  2. Klik in het gedeelte Koeriersaccounts op Koeriers beheren.
  3. Klik naast UPS op Account loskoppelen.
  4. Klik in het dialoogvenster op Account ontkoppelen om de deactivering te bevestigen.

UPS gebruiken met Shopify Shipping

Je kunt UPS (en andere vervoerders) gebruiken met Shopify Shipping in je winkel en zo je voordeel doen met overeengekomen tarieven om tot 53% te besparen op de verzendingskosten. Zie Shopify Shipping voor meer informatie over Shopify Shipping.

Voordat je Shopify Shipping inschakelt, moet je je UPS-account ontkoppelen. Als je dat hebt gedaan, kun je Shopify Shipping instellen in je Shopify-beheercentrum.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen als mijn account is geblokkeerd?

Als je account is geblokkeerd, kun je het account gedurende 24 uur niet bijwerken of er verbinding mee maken. Nadat de periode van 24 uur is verstreken, kun je opnieuw proberen in te loggen.

De meest voorkomende oorzaak van het blokkeren van een UPS-account is dat er drie fouten zijn gemaakt terwijl jij of iemand anders probeerde in te loggen bij het account of het account bij te werken. UPS kan accounts ook om andere redenen blokkeren.

Zorg ervoor dat je de volgende veelgemaakte fouten niet maakt om te voorkomen dat je account wordt geblokkeerd:

• je gebruikt een factuur die buiten de periode van 90 dagen is ontvangen (45 dagen voor accounts die niet in de VS of Canada zijn gevestigd) om je account te autoriseren
  • je gebruikt een factuur die niet een van de drie meest recente facturen is die je hebt ontvangen

Met wie kan ik contact opnemen voor ondersteuning?

Je kunt klikken op elke foutmelding die tijdens de installatie wordt weergegeven om je winkelinformatie bij te werken of problemen op te lossen. Als je de foutmelding There is an issue with this carrier ziet, neem dan contact op met Shopify-ondersteuning voor hulp bij het integreren van UPS in je Shopify-beheercentrum.

De klantondersteuning van UPS kan je ook helpen met problemen met betrekking tot je UPS-account. Bel hiervoor 1-800-742-5877 (VS en Canada) of 03457-877-877 (Verenigd Koninkrijk), of ga naar het Help and Support Center van UPS.

Kan ik overeengekomen tarieven gebruiken?

Als je aangepaste tarieven bent overeengekomen met UPS, kun je deze tarieven aan klanten laten zien bij het afrekenen door Onderhandelde tarieven te selecteren. Eventuele kortingen of aanbiedingen die momenteel gelden, worden dan ook weergegeven.

Als je geen tarieven bent overeengekomen, of als je Winkelprijzen selecteert, zien klanten in plaats daarvan de winkelprijzen die door UPS zijn ingesteld.

Waarom worden mijn overeengekomen tarieven niet correct weergegeven?

Nadat je overeengekomen tarieven hebt geactiveerd, kan het drie werkdagen duren voordat deze bij het afrekenen worden weergegeven. Neemals je overeengekomen tarieven na drie werkdagen nog niet worden weergegeven contact op met Shopify‑ondersteuning voor hulp.

Kan ik mijn contactgegevens wijzigen?

Nee. Je contactgegevens kunnen niet worden gewijzigd nadat deze zijn opgeslagen. Dit heeft geen invloed op je verzendtarieven of accountverificatie.

Waarom zie ik een nieuwe gebruiker in mijn UPS-account nadat ik het account heb verbonden met Shopify?

Wanneer je je UPS-account verbindt met Shopify, verschijnt er een nieuw item in het gedeelte Extra gebruikers van je accountpagina in je UPS-account. Het item bevat een account-ID die je mogelijk niet herkent en het e-mailadres dat aan je Shopify-account is gekoppeld.

Dit account is vereist en je mag het niet verwijderen. Als je dat toch doet, is er geen koppeling meer tussen je UPS-accountnummer en je Shopify-account. Als je dit account al hebt verwijderd, moet je contact opnemen met Shopify Support om het probleem op te lossen voordat je UPS- en Shopify-accounts kunnen worden gekoppeld.

Volgende stappen