Gratis verzendtarieven

Het aanbieden van gratis verzending is een veelvoorkomende bedrijfs- en marketingpraktijk, omdat het klanten ervan verzekert dat ze geen hoge verzendkosten in rekening worden gebracht wanneer ze hun bestelling plaatsen.

Je kunt gratis verzending instellen als het enige verzendtarief voor je winkel, of om dit alleen aan te bieden op basis van bepaalde criteria. Dit criterium kan worden gebaseerd op bestellingen van meer dan een bepaalde waarde of bij bestellingen boven een bepaald gewicht.

Gratis verzending als standaard verzendtarief

Je kunt gratis verzending instellen als je standaardtarief voor alle bestellingen. Met deze methode wordt het beheer van je verzendtarieven vereenvoudigd en kun je nog steeds extra betaalde verzendtarieven toevoegen voor bepaalde producten of bestellingen boven bepaalde waarden of gewichten.

Wanneer je door deze stappen gaat, verwijder je ongewenste verzendtarieven door op de knop ... naast het tarief te klikken en vervolgens op Verwijderen te klikken.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden en bezorging.
    1. Klik naast Algemene verzendtarieven op Tarieven beheren. 3. Voeg voor elke verzendzone het gratis verzendtarief toe: 1. Klik op Tarief toevoegen. 2. Voer de naam voor het tarief in. 3. Zorg ervoor dat de waarde van het veld Prijs 0 is. 4. Klik op Gereed en klik vervolgens op Opslaan.

Gratis verzending over een bepaalde waarde

Als je wilt dat gratis verzending alleen beschikbaar is voor bestellingen van meer dan een bepaalde waarde, zoals 50 USD, 75 EUR of 8000 JPY, kun je een voorwaarde op basis van prijs toevoegen aan je gratis verzendtarief.

Als je wilt dat het op prijs gebaseerde gratis verzendtarief een standaardtarief voor verzending is, voeg je dit toe aan je Algemene verzendtarieven. Als je wilt dat deze wordt toegepast op slechts bepaalde producten, voeg je deze toe aan een aangepast verzendprofiel.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden en bezorging.
    1. Klik naast het verzendprofiel waaraan je een gratis verzendtarief wilt toevoegen op Tarieven beheren. 3. Voeg het verzendtarief toe aan elke verzendzone waarvoor je het gratis verzendtarief wilt: 1. Klik op Tarief toevoegen. 2. Voer de naam voor het tarief in. 3. Zorg ervoor dat de waarde van het veld Prijs 0 is. 4. Klik op Voorwaarden toevoegen. 5. Selecteer Op basis van bestelprijs. 6. Voer een minimumprijs in. 7. Klik op Gereed. 4. Klik op Opslaan.

Gratis verzending bij een bepaald gewicht

Als je wilt dat gratis verzending alleen beschikbaar is voor bestellingen die meer dan een bepaald gewicht hebben, zoals 10 pond of 50 kg, kun je een op gewicht gebaseerde voorwaarde toevoegen aan je gratis verzendtarief.

Als je wilt dat het op gewicht gebaseerde gratis verzendtarief een standaardtarief voor verzending is, voeg je dit toe aan je Algemene verzendtarieven. Als je wilt dat deze wordt toegepast op slechts bepaalde producten, voeg je deze toe aan een aangepast verzendprofiel.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden en bezorging.
    1. Klik naast het verzendprofiel waaraan je een gratis verzendtarief wilt toevoegen op Tarieven beheren. 3. Voeg het verzendtarief toe aan elke verzendzone waarvoor je het gratis verzendtarief wilt: 1. Klik op Tarief toevoegen. 2. Voer de naam voor het tarief in. 3. Zorg ervoor dat de waarde van het veld Prijs 0 is. 4. Klik op Voorwaarden toevoegen. 5. Selecteer Op basis van artikelgewicht. 6. Voer een minimum gewicht in. 7. Klik op Gereed. 4. Klik op Opslaan.

Gratis verzending voor specifieke producten

Je kunt een gratis verzendtarief toevoegen dat alleen van toepassing is op bepaalde producten. Maak eerst een verzendprofiel aan met de producten waarvoor je gratis verzending wilt aanbieden.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden en bezorging.
    1. Klik naast het verzendprofiel waaraan je een gratis verzendtarief wilt toevoegen op Tarieven beheren. 3. Klik naast de zone waaraan je een gratis verzendtarief wilt toevoegen op Tarief toevoegen. 4. Voer de naam voor het tarief in. 6. Zorg ervoor dat de waarde van het veld Prijs 0 is. 5. Optioneel: voeg op gewichtsafhankelijke of prijsafhankelijke voorwaarden toe. 1. Klik op Voorwaarden toevoegen. 2. Selecteer of je de voorwaarde wilt baseren op het gewicht of de waarde van de bestelling. 3. Voer de minimum- en maximumwaarde in voor de voorwaarde. 6. Klik op Gereeden klik vervolgens op Opslaan.

Gratis verzending voor specifieke klanten

Je kunt gratis verzending aanbieden aan specifieke klanten door een gratis verzendkorting te maken. Klanten die in aanmerking komen voor de korting, kunnen de kortingscode invoeren tijdens het afrekenen en vervolgens wordt gratis verzending toegepast op hun bestelling.

Als je wilt dat de klant zowel een monetaire korting als een gratis verzendkorting ontvangt, maak je een concept bestelling voor je klant.