Je verzendzones bewerken voor lokale bezorging

Je kunt lokaal beschikbare verzendtarieven maken voor klanten binnen een staat of provincie, zoals lokale bezorging of een tarief voor ophalen in de winkel.

Een tarief voor lokale bezorging aanmaken

Om een lokaal leveringstarief te maken, moet je eerst de provincie of staat uit de verzendzone verwijderen en vervolgens een nieuwe verzendzone maken met alleen de provincie of staat. Voeg alle vorige verzendtarieven en het nieuwe lokale bezorg tarief toe nadat je de nieuwe verzendzone hebt gemaakt.

Je kunt meerdere lokale bezorgtarieven binnen een provincie of staat maken door het gebied van de bezorging op te geven in de titel van het verzendtarief. Bijvoorbeeld Local delivery - Houston of Free Toronto delivery for postal codes starting with M4, M5, M6, and M8. Klanten binnen de provincie of staat kunnen deze optie nog steeds selecteren, dus als een klant buiten je beoogde regio de methode kiest, moet je contact opnemen met de klant.

De regio verwijderen

Als je provincie of staat waar je lokale Bezorgingsmethoden wilt aanbieden zich al in een verzendgebied bevindt, moet je deze verwijderen. Als het zich niet al in een verzendgebied bevindt, ga naar Verzendzone en -tarieven aanmaken.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik naast het verzendprofiel dat je wilt bewerken op Beheren.

3. Klik in de groep locatie waarvoor je een lokaal tarief wilt aanbieden op ...en klik vervolgens op zone bewerken.

4. Klik naast het land met de provincie of staat op x van x Provincies/Staten.

5. Deselecteer de provincie of staat waarin je een lokaal Verzendtarief wilt aanbieden en klik vervolgens op gereed. Klik niet op Opslaan. Als je op Opslaanklikt, kunnen klanten in de staat of provincie die je hebt verwijderd, geen bestellingen plaatsen.

De verzendzone en -tarieven aanmaken

1. Ga naar het verzendprofiel dat je wilt bewerken als je de regio voor verzending niet in de bovenstaande stappen hebt verwijderd:

2. Maak een verzendzone en voeg de provincie of staat toe waar je lokale verzendopties wilt aanbieden:

3. Maak opnieuw elk Verzendtarief weer dat wordt aangeboden in de oorspronkelijke verzendzone:

4. Maak een lokaal Verzendtarief dat je wilt aanbieden in de nieuwe verzendzone:

5. Klik op Opslaan.

Een app voor lokale bezorging en verzendtarieven toevoegen

Apps voor verzending kunnen verdere regels bieden over het moment waarop bepaalde verzendtarieven worden weergegeven. Sommige apps voor het verzenden van tarieven kunnen bijvoorbeeld verzendkosten weergeven die alleen beschikbaar zijn voor klanten in bepaalde postcodes.

Als de app is betaald, moet je zijn ingelogd als de account eigenaar om de app te installeren.

Je kunt onze samengestelde collecties van Apps voor bezorging en afhaling verkennen of in de Shopify App Store zoeken met behulp van de onderstaande stappen.

Stappen:

1. Ga naar de Shopify App Store.
  2. Zoeken naar local delivery.
  3. Selecteer een app en installeer deze.
  4. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Apps.
  5. Stel de app in.

Als je hulp nodig hebt bij het instellen van de app, raadpleeg de Help-documentatie van de app of kun je contact opnemen met de ondersteuning.