Lokale verzending en bezorging

Wanneer klanten zich dicht bij je bedrijf bevinden, kun je unieke, lokale methoden aanbieden om hun producten te ontvangen. Hierdoor kun je de handelingstijd versnellen en een betere ervaring creëren voor je klanten.

Je kunt lokaal beschikbare verzendtarieven maken voor klanten binnen een staat of provincie, zoals lokale bezorging of een tarief voor ophalen in de winkel.

Een lokaal bezorg tarief voor verzending maken

Om een lokaal leveringstarief te maken, moet je eerst de provincie of staat uit de verzendzone verwijderen en vervolgens een nieuwe verzendzone maken met alleen de provincie of staat. Voeg alle vorige verzendtarieven en het nieuwe lokale bezorg tarief toe nadat je de nieuwe verzendzone hebt gemaakt.

Je kunt meerdere lokale bezorgtarieven binnen een provincie of staat maken door het gebied van de levering op te geven in de titel van het verzendtarief. Bijvoorbeeld Local delivery - Houston of Free Toronto delivery for postal codes starting with M4, M5, M6, and M8. Klanten binnen de provincie of staat kunnen deze optie nog steeds selecteren, dus als een klant buiten je beoogde regio de methode kiest, moet je contact opnemen met de klant.

De regio verwijderen

Als je provincie of staat waar je lokale Bezorgingsmethoden wilt aanbieden zich al in een verzendgebied bevindt, moet je deze verwijderen. Als het zich niet al in een verzendgebied bevindt, ga naar de verzendzone en-tarieven.

Stappen:

1. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden.
  2. Klik naast het verzendprofiel dat je wilt bewerken op tarieven beheren.
  3. Klik in de groep locatie waarvoor je een lokaal tarief wilt aanbieden op ...en klik vervolgens op zone bewerken.
  4. Klik naast het land met de provincie of staat op x van x Provincies/Staten.
  5. Deselecteer de provincie of staat waarin je een lokaal Verzendtarief wilt aanbieden en klik vervolgens op gereed. Klik niet op Opslaan. Als je op Opslaanklikt, kunnen klanten in de staat of provincie die je hebt verwijderd, geen bestellingen plaatsen.

Maak de verzendzone en -tarieven

1. Ga naar het verzendprofiel dat je wilt bewerken als je de Verzendregio niet in de bovenstaande stappen hebt verwijderd:

1. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden.
    2. Klik naast het verzendprofiel dat je wilt bewerken op tarieven beheren.
  2. Maak een verzendzone en voeg de provincie of staat toe waar je lokale verzendopties wilt aanbieden:

1. Klik in de groep locatie waarvoor je een lokaal tarief wilt aanbieden op verzendzone maken.
    2. Voer een naam in voor de zone.
    3. Zoek naar het land en klik op x van x Provincies/Staten. Als er geen vervolgkeuzelijst provincie of staat is, ondersteunt die regio geen staten-of provincie-afhankelijke tarieven.
    4. Selecteer de provincie of staat.
    5. Klik op gereed. Klik niet op Opslaan. Als je op Opslaanklikt, kunnen klanten in de staat of provincie die je hebt verwijderd, geen bestellingen plaatsen.
  3. Maak opnieuw elk Verzendtarief weer dat wordt aangeboden in de oorspronkelijke verzendzone:

1. Klik in de verzendzone met de enkele staat of provincie op tarief toevoegen.
    2. Voer de gegevens van het tarief in en klik vervolgens op gereed.
  4. Maak een lokaal Verzendtarief dat je wilt aanbieden in de nieuwe verzendzone:

1. Klik in de verzendzone met de enkele staat of provincie op tarief toevoegen.
    2. Voer een naam in voor het tarief met een beschrijving van de plaats of regio waar je lokale bezorging wilt aanbieden. Bijvoorbeeld Local delivery - Toronto.
    3. Voer een prijs in voor het tarief.
    4. Optioneel: Klik op voorwaarden toevoegen om een bepaald gewicht of een bepaald bedrag voor het Verzendtarief te vereisen.
    5. Klik op Gereed.
  5. Klik op Opslaan.

Voeg een app voor verzendtarieven voor bezorging toe

Apps voor verzending kunnen verdere regels bieden over het moment waarop bepaalde verzendtarieven worden weergegeven. Sommige apps voor het verzenden van tarieven kunnen bijvoorbeeld verzendkosten weergeven die alleen beschikbaar zijn voor klanten in bepaalde postcodes.

Als de app is betaald, moet je zijn aangemeld als de account eigenaar om de app te installeren.

Je kunt onze samengestelde collecties van Apps voor bezorging en afhaling verkennen of in de App Store zoeken met behulp van de onderstaande stappen.

Stappen:

1. Ga naar de Shopify App Store.
  2. Zoeken naar local delivery.
  3. Selecteer een app en installeer deze.
  4. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Apps.
  5. Stel de app in.

Als je hulp nodig hebt bij het instellen van de app, raadpleeg de Help-documentatie van de app of kun je contact opnemen met de ondersteuning.

Online kopen, ophalen in de winkel

Klanten de mogelijkheid bieden om online een product te kopen en deze vervolgens bij je bedrijf op te halen, helpt klanten om hun verzendkosten te besparen. Je kunt er ook voor zorgen dat je klant een betere afhandeling ervaart. Voor meer informatie raadpleeg Afhalen in de winkel voor online bestelling instellen.