Bundels voor Shopify Fulfillment Netwerk

Een bundel is een product dat een aantal andere producten combineert. Wanneer een bundel wordt verkocht, worden alle artikelen in deze bundel samen afgehandeld. Een bundel kan bijvoorbeeld een pak zijn dat een pantalon en een jasje bevat. Producten in een bundel kunnen ook apart verkocht worden.

Als je wilt dat Shopify Fulfillment Netwerk (SFN) je bundels afhandelt en je producten aan alle vereisten voldoen, kun je een bundel instellen in je SFN-app.

Producten die deel uitmaken van bundels worden apart opgeslagen in SFN en kunnen ook als afzonderlijke artikelen worden verkocht. Nadat SFN een bestelling heeft ontvangen die een bundel bevat, kiest SFN artikelen die tot de bundel behoren en handelt ze samen af.

De voorraadeenheid (SKU) voor een bundel wordt de bundel-SKU genoemd, terwijl de producten in de bundel onderdeel-SKU's hebben.

Als je wil dat SFN je producten met een speciale verpakking samenstelt voordat je bestellingen voor die artikelen ontvangt, kun je SFN vragen om vooraf samengestelde kits aan te maken.

Vereisten voor het instellen van een bundel

Voordat je bundels in SFN kunt instellen, moeten je producten aan de volgende vereisten voldoen:

Een bundel instellen

Als je producten aan de vereisten voor bundels voldoen, kun je een bundel instellen in je SFN-app.

Stappen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op het tabblad Voorraad.

3. Klik op het product dat je als bundel wilt instellen.

4. Klik in de sectie Een bundel instellen op Artikelen selecteren.

5. Selecteer de artikelen die je als onderdelen aan je bundel wilt toevoegen.

6. Voer in de kolom Hoeveelheid per bundel de hoeveelheid in van een artikel dat je in één bundel wilt hebben.

7. Klik op Bundel opslaan.

Als je producten verkoopt die hetzelfde artikel gebruiken als andere producten, kun je die producten instellen als bundels en het artikel selecteren als een SKU-component.

Toegang tot de beschikbare hoeveelheid voor je bundels

Om je bundels te kunnen verkopen, moet SFN voldoende onderdeel-SKU's hebben om elke bundel te maken. Wanneer SFN niet voldoende onderdeel-SKU's heeft in een fulfillmentcentrum om een enkele bundel te maken, heeft je bundel nul beschikbare hoeveelheid en wordt deze weergegeven als niet op voorraad in je winkel.

De beschikbare hoeveelheid van je bundel wordt bepaald door de volgende berekeningen:

• In elk fulfillmentcentrum is het aantal bundels afhankelijk van de beschikbare hoeveelheid onderdeel-SKU's en de hoeveelheid die nodig is om de bundel aan te maken.
  • Het totale beschikbare aantal bundels is de som van het aantal bundels dat kan worden gemaakt in alle SFN-fulfillmentcentra.
  • De berekening van de bundelbeschikbaarheid houdt geen rekening met voorbestellingen, bezwaren en aanvragen die in afwachting zijn van fulfillment van de onderdelen.

Stel bijvoorbeeld dat voor een haarverzorgingsbundel één shampoo en een conditioner nodig is. Als je 10 shampoos en 15 conditioners in een fulfillmentcentrum hebt, dan kun je 10 van die bundels verkopen. Zelfs als je extra shampoos in een ander fulfillmentcentrum hebt, moeten je artikelen op dezelfde plaats zijn om een bundel te kunnen maken.

Zorg ervoor dat je je huidige SFN-voorraadaantallen meerekent wanneer de SKU's van je onderdeel herbevoorraadt via binnenkomende overdrachten naar een fulfillmentcentrum.

Je hebt toegang tot de beschikbare hoeveelheid voor je bundel in de productvoorraad van je Shopify-beheercentrum of in je SFN-app.

Stappen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op het tabblad Voorraad.

3. Klik op de bundel waar je toegang tot wilt hebben.

Een bundel bewerken in SFN

Je kunt de hoeveelheden SKU's van onderdelen in een bestaande bundel toevoegen, verwijderen en aanpassen. Als je een bundel wilt bewerken met openstaande bestellingen die voor SFN moeten worden vervuld, moeten al die bestellingen worden afgehandeld of geannuleerd.

Stappen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op het tabblad Voorraad.

3. Klik op de bundel die je wilt bewerken.

4. Klik op Bundel bewerken.

5. Pas de geselecteerde artikelen aan en de hoeveelheden artikelen die je in je bundel wilt hebben.

6. Klik op Bundel opslaan.

Als je productinformatie over een bundel naast de SKU wilt wijzigen, kun je de productgegevens bewerken in je Shopify-beheercentrum.

Als je de SKU van een bundel wilt wijzigen, moet je een nieuwe bundel instellen. Als je wilt dat de meeste gegevens dezelfde zijn, kun je je product dupliceren voor de oude bundel om de nieuwe te maken. Stel je oude product in zodat de bundel niet beschikbaar is op alle verkoopkanalen, zodat je klanten de oude bundel niet kunnen kopen.