Shopify Fulfillment Netwerk-taken automatiseren met Flow

Shopify Flow is een gratis automatiseringsplatform voor e-commerce waarmee je taken en processen binnen je Shopify-winkel en in je apps kunt automatiseren. Je kunt nu Shopify Flow gebruiken om bepaalde taken te automatiseren tussen je Shopify-beheercentrum en het Shopify Fulfillment Network (SFN). Je kunt Flow installeren vanuit de Shopify App Store of contact opnemen met SFN om toegang te krijgen.

Flow-workflows voor SFN instellen

Je kunt veelvoorkomende taken in Shopify automatiseren door in Flow workflows aan te maken met triggers, voorwaarden en acties. Je kunt een hoop veelvoorkomende workflows instellen met Flow om te optimaliseren hoe je Shopify en SFN gebruikt. Bijvoorbeeld meldingen over lage voorraad of een bestelling pauzeren.

Vanwege de manier waarop SFN bestellingen verwerkt, kunnen sommige workflows onderbrekingen tussen Shopify en SFN veroorzaken. Zorg ervoor dat je de volgende workflows niet in Flow instelt:

• Workflows die het vastleggen van betalingen voor bestellingen in Shopify vertragen.
  • Workflows die bestellingen wijzigen die aan SFN zijn toegewezen na een vertraging in de fulfilment. Bijvoorbeeld, het toevoegen van artikelen aan een bestelling.

Een workflow aanmaken voor lage voorraadmeldingen

Workflows voor lage voorraadmeldingen helpen je SFN-voorraad op voorraad te houden. Wanneer je totale voorraadniveaus laag beginnen te worden, kun je met deze workflow meldingen buiten je Shopify-beheercentrum ontvangen. Meldingen kunnen bijvoorbeeld naar Slack of als een e-mailbericht worden verzonden.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Flow.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Workflow maken.

5. Klik op Blader door templates.

6. Selecteer Voorraad en Handelswaar en selecteer Ontvang een melding wanneer de voorraad van productvariant laag is.

7. Klik op Installeren.

8. Optioneel: als je wil dat de voorraadmelding alleen voor een specifiek product wordt toegepast, kun je het product als criterium toevoegen.

9. Schakel de schakelaar van Uit naar Aan om je workflow te gebruiken.

Creëer een workflow om risicovolle of hoogwaardige bestellingen vast te houden

Met workflows voor het pauzeren van bestellingen kun je de gepauzeerde bestelling controleren voordat een fulfilmentaanvraag naar SFN wordt verzonden. Er zijn workflowtemplates beschikbaar die een bestelling pauzeren op basis van het risiconiveau van de bestelling of de totale bestelwaarde.

Het standaardbedrag voor de totale bestelwaarde is ingesteld op 1000 USD. Je kunt deze waarde aanpassen naar een bedrag dat afgestemd is op je bedrijf.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Flow.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Workflow maken.

5. Klik op Blader door templates.

6. Selecteer Alles en selecteer Fulfilment vasthouden op basis van risiconiveau, of selecteer Fulfilment vasthouden op basis van de totale bestelwaarde.

7. Klik op Installeren.

8. Bewerk de template zo nodig.

9. Schakel de schakelaar van Uit naar Aan om je workflow te gebruiken.

Een artikel toevoegen als workflowcriterium voor Flow

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Flow.

3. Klik op App openen.

4. Klik op de workflow die je wilt bewerken.

5. Klik op Controleren of en klik vervolgens op Criteria toevoegen.

6. Voeg de criteria toe die je wilt gebruiken om je artikelen te selecteren.

• Als je één artikel wilt toevoegen, klik je op Productvariant en vervolgens op SKU. Voer in het vak SKU voor de criteria die je net hebt aangemaakt de gegevens in.
    • Als je een product met varianten wilt toevoegen, klik op Product en klik vervolgens op Titel. Voer in het vak Titel voor de criteria die je net hebt aangemaakt de producttitel in.
  7. Klik ergens buiten de invoer om te bevestigen.

8. Klik op Wijzigingen toepassen en klik vervolgens op Toepassen.