Shopify Flow voor Shopify Fulfillment Network

Shopify Flow is een gratis e-commerce automatiseringsplatform waarmee je eenvoudig taken en processen in je Shopify-winkel en in je apps kunt automatiseren. Je kunt nu Shopify Flow gebruiken om bepaalde taken te automatiseren tussen je Shopify-beheercentrum en het Shopify Fulfillment Network (SFN). Je kunt Flow installeren vanuit de Shopify App Store of contact opnemen met SFN om toegang te krijgen.

Workflows instellen

Je kunt veelvoorkomende taken in Shopify automatiseren door workflows te maken in Flow met triggers, staten en acties. Om de manier waarop je Shopify en het SFN gebruikt te optimaliseren, kun je veel veelgebruikte workflows instellen met behulp van Flow. Bijvoorbeeld lage voorraadmeldingen of het pauzeren van een bestelling.

Vanwege de manier waarop SFN bestellingen verwerkt, kunnen sommige workflows onderbrekingen tussen Shopify en SFN veroorzaken. Zorg ervoor dat je de volgende workflows niet in Flow instelt:

• Workflows die het vastleggen van betalingen voor bestellingen in Shopify vertragen.
  • Workflows die bestellingen wijzigen die aan SFN zijn toegewezen na een vertraging in de fulfilment. Bijvoorbeeld, het toevoegen van artikelen aan een bestelling.

Een workflow aanmaken voor lage voorraadmeldingen

Workflows voor lage voorraadmeldingen helpen je SFN-voorraad op voorraad te houden. Wanneer je voorraadniveaus in SFN laag beginnen te worden, kun je met deze workflow meldingen buiten je Shopify-beheercentrum ontvangen. Meldingen kunnen bijvoorbeeld naar Slack of als een e-mailbericht worden verzonden.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Flow.
  2. Klik op Workflow maken.
  3. Klik op Blader door templates.
  4. Selecteer Voorraad en Handelswaar en selecteer Ontvang een melding wanneer de voorraad van productvariant laag is.
  5. Klik op Installeren.
  6. Optioneel: Als je wil dat de voorraadmelding alleen voor een specifiek product wordt toegepast, kun je het product als criterium toevoegen.
  7. Schakel de schakelaar van Uit naar Aan om je workflow te gebruiken.

Creëer een workflow om risicovolle of hoogwaardige bestellingen vast te houden

Met workflows voor het vasthouden van bestelling kun je een bestelling pauzeren, zodat je de bestelling kunt controleren voordat een fulfilmentaanvraag naar het SFN wordt verzonden. Er zijn workflowtemplates beschikbaar die een bestelling pauzeren op basis van het risiconiveau van de bestelling of de totale bestelwaarde.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Flow.
  2. Klik op Workflow maken.
  3. Klik op Blader door templates.
  4. Selecteer Alles en selecteer Fulfilment vasthouden op basis van risiconiveau, of selecteer Fulfilment vasthouden op basis van de totale bestelwaarde.
  5. Klik op Installeren
  6. Schakel de schakelaar van Uit naar Aan om je workflow te gebruiken.

Voeg een artikel toe als workflowcriterium voor Flow

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Flow.
  2. Klik op de workflow die je wilt bewerken.
  3. Klik op Controleren of en klik vervolgens op Criteria toevoegen.
  4. Voeg de criteria toe die je wilt gebruiken om je artikelen te selecteren.

• Als je één artikel wilt toevoegen, klik op Productvariant en klik vervolgens op sku. Voer in het vak Sku voor de criteria die je net hebt aangemaakt de SKU-gegevens in.
    • Als je een product met varianten wilt toevoegen, klik op Product en klik vervolgens op Titel. Voer in het vak Titel voor de criteria die je net hebt aangemaakt de producttitel in.
  5. Klik ergens buiten de invoer om te bevestigen.

6. Klik op Wijzigingen toepassen en klik vervolgens op Toepassen.