Shopify Flow voor Shopify Fulfillment Netwerk

SFN-merchants kunnen nu Shopify Flow gebruiken, een gratis automatiseringsplatform voor e-commerce waarmee je taken en processen binnen je Shopify-winkel en in je apps kunt automatiseren. Je kunt Flow installeren vanuit de Shopify App Store of contact opnemen met SFN om toegang te krijgen.

Workflows instellen

Je kunt veelvoorkomende taken in Shopify automatiseren door workflows aan te maken in Flow met triggers, voorwaarden en acties. Je kunt veelvoorkomende workflows instellen met behulp van Flow, zoals lage voorraadmeldingen, om de manier waarop je Shopify en SFN gebruikt te optimaliseren.

Vanwege de manier waarop SFN bestellingen verwerkt, kunnen sommige workflows onderbrekingen tussen Shopify en SFN veroorzaken. Zorg ervoor dat je de volgende workflows niet in Flow instelt:

• Workflows die het vastleggen van betalingen voor bestellingen in Shopify vertragen
  • Workflows die bestellingen wijzigen die aan SFN zijn toegewezen na een vertraging in de fulfillment, zoals het toevoegen van artikelen aan een bestelling

Een Flow-workflow aanmaken voor lage voorraadmeldingen

Workflows voor lage voorraadmeldingen helpen je SFN-voorraad op voorraad te houden. Wanneer je voorraadniveaus in SFN laag beginnen te lopen, kun je met deze workflow meldingen ontvangen buiten je Shopify-beheercentrum, zoals via Slack of e-mail.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Flow.
  2. Klik op Workflow maken.
  3. Klik op Door sjablonen bladeren.
  4. Selecteer Voorraad en Handelswaar en selecteer Ontvang een melding wanneer de voorraad van productvariant laag is.
  5. Klik op Installeren.
  6. Optioneel: Als je wil dat de voorraadmelding alleen voor een specifiek product wordt toegepast, kun je het product als criterium toevoegen.
  7. Schakel de schakelaar van Uit naar Aan om je workflow te gebruiken.

Voeg een artikel toe als workflowcriterium voor Flow

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Flow.
  2. Klik op de workflow die je wil bewerken.
  3. Klik op Controleren of en klik vervolgens op Criteria toevoegen.
  4. Voeg de criteria toe die je wilt gebruiken om je artikelen te selecteren.

- Als je één artikel wilt toevoegen, klik op Productvariant en klik vervolgens op sku. Voer in het vak Sku voor de criteria die je net hebt aangemaakt de SKU-gegevens in. - Als je een product met varianten wilt toevoegen, klik op Product en klik vervolgens op Titel. Voer in het vak Titel voor de criteria die je net hebt aangemaakt de producttitel in.

1. Klik ergens buiten de invoer om te bevestigen.

2. Klik op Wijzigingen toepassen en klik vervolgens op Toepassen.