Je fulfilmentaanvragen controleren

Je kunt bestelfilters instellen en opslaan om de voortgang van je fulfilmentaanvragen voor Shopify Fulfillment Network (SFN) te controleren. Hiermee kun je snel alle fulfilmentaanvragen bekijken die je aandacht nodig hebben.

Als je opgeslagen weergaven wilt maken, kun je filteren op fulfilmentstatus of op bestellingstags die automatisch door SFN worden toegevoegd.

SFN-fulfilmentaanvragen controleren aan de hand van de fulfilmentstatus

Je kunt bestellingen controleren op basis van hun fulfilmentstatus door je bestellingen te filteren op fulfilmentstatus en vervolgens de bestelweergave voor elk filter op te slaan.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op Filter in een van de bestelweergaven.

3. Klik op Filter selecteren en klik vervolgens op Fulfilmentstatus.

4. Klik op Waarde selecteren en selecteer vervolgens de fulfilmentstatus waar je op wilt filteren.

5. Optioneel: sla je filters op in een bestaande bestelweergave of sla je filters op in een nieuwe bestelweergave.

SFN-fulfilmentaanvragen controleren aan de hand van bestellingstags

Je kunt de voortgang van je SFN-fulfilmentmentaanvragen volgen op de pagina Bestellingen in je Shopify-beheercentrum door bestellingen te filteren die SFN-tags hebben. Als je bijvoorbeeld al je Shopify-bestellingen wilt weergeven met een gepauzerde SFN-fulfilmentaanvraag, kun je je bestellingen in je Shopify-beheercentrum filteren met behulp van de SFN: On hold-tag.

Je Shopify-bestellingen worden automatisch getagd door SFN op basis van de status van hun fulfilmentaanvragen. Als je je bestellingen nauwkeurig wilt filteren met SFN-tags voor fulfilmentaanvragen, zorg er dan voor dat je bij het filteren de exacte tags gebruikt die door SFN worden toegewezen.

Gebruik de volgende tags om je bestellingen te filteren op basis van de status van het SFN-fulfilmentaanvraag:

• SFN: Accepted
  • SFN: Requested
  • SFN: On hold
  • SFN: In progress
  • SFN: Canceled
  • SFN: Fulfilled
  • SFN: Partially fulfilled

Gebruik de volgende tags om je bestellingen te filteren op basis van de reden voor de pauzering voor de fulfilmentaanvraag in SFN:

• SFN: Invalid address
  • SFN: Country not supported
  • SFN: Inventory not available
  • SFN: Canceled by fulfillment center
  • SFN: Fulfillment paused
  • SFN: Custom packaging out of stock

Om in de toekomst je gefilterde lijsten van bestellingen met SFN-tags opnieuw weer te geven, sla je de filters op in de bestaande bestelweergave of maak je een nieuwe bestelweergave aan. Zie Bestelweergaven voor meer informatie.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op Filters in een van de bestelweergaven.

3. Klik op Filter toevoegen en klik op het menu Filter selecteren.

4. Selecteer Getagd met en klik op het menu Waarde selecteren.

5. Kopieer en plak de SFN-tag op waar je op wilt filteren.

6. Optioneel: sla je filters op in een bestaande bestelweergave of sla je filters op in een nieuwe bestelweergave.

Je kunt de status van je fulfilmentaanvragen bekijken op de pagina Bestellingen van het Shopify-beheercentrum. De fulfilmentstatus geeft aan in welke fase van het fulfilmentproces de bestelling zich bevindt.

Kritieke meldingen voor onverwachte vertragingen in de fulfilment

Onverwachte gebeurtenissen, zoals slecht weer, kunnen vertragingen veroorzaken in de SFN-fulfilment en bezorging door vervoerders. Als er een onverwachte vertraging is, geeft de SFN-app een melding weer. Voor meer informatie over de oorzaak van de vertraging, klik je op Meer informatie op de melding.

Als een vertraging die van invloed kan zijn op je winkel naar schatting langer dan 24 uur gaat duren, ontvangt de winkeleigenaar een e-mailbericht over de vertraging. Als een vertraging die van invloed is op je winkel naar schatting langer dan 3 dagen gaat duren, neemt SFN contact met je op om de gevolgen van de vertraging te beperken.

Statusdefinities van SFN-fulfilmentaanvragen

De volgende definities zijn voor de mogelijke statussen van fulfilmentsverzoeken.

Statussen van SFN-fulfilmentverzoeken en hun beschrijvingen
Status Beschrijving
In behandeling De vertragingsperiode voor de fulfilment voor deze bestelling is niet afgelopen. Het fulfilmentverzoek wordt naar SFN verzonden wanneer de vertragingsperiode is afgelopen.
Wordt uitgevoerd Je afhandelingsverzoek is toegewezen aan een fulfilmentcentrum en de fulfilment is gestart.
Deels afgehandeld Je fulfilmentaanvraag is opgesplitst in meerdere pakketten en een of meer van de pakketten is niet afgehandeld.
Afgehandeld

Alle artikelen in je afhandelingsverzoek worden verpakt in het fulfilmentcentrum en een afhaling van een vervoerder is gepland.

Het kan tot vier dagen duren voordat de eerste scan is uitgevoerd voor het traceringsnummer dat aan de bestelling is gekoppeld.

Gepauzeerd De bestelling is gepauzeerd en er is geen fulfilmentverzoek naar SFN verzonden. Mogelijk is de bestelling automatisch gepauzeerd of is de bestelling handmatig gepauzeerd.
Afgewezen Het fulfilmentverzoek is afgewezen omdat een probleem verhindert dat SFN je bestelling vervult. Meer informatie over afgewezen afhandelingsverzoeken.