Statussen van fulfillmentaanvragen

Je kunt een fulfillmentaanvraag met een specifieke status weergeven door op Fulfillmentstatus te klikken op de pagina met de fulfillmentaanvraag en vervolgens de statussen te controleren die je wilt weergeven.

Een fulfillmentaanvraag kan de volgende statussen hebben:

Fulfillmentstatussen en hun beschrijvingen
Status Beschrijving
In afwachting Je fulfillmentaanvraag is vertraagd en moet nog worden toegewezen aan een fulfillmentcentrum.
Wordt uitgevoerd Je fulfillmentaanvraag is toegewezen aan een fulfillmentcentrum en je artikelen worden verwerkt, verzameld en verpakt in het fulfillmentcentrum.
Deels afgehandeld Je fulfillmentaanvraag is opgesplitst in meerdere pakketten en een of meer van de pakketten is niet afgehandeld.
Afgehandeld Alle artikelen in je fulfillmentaanvraag worden verpakt in het fulfillmentcentrum.
Gepauzeerd Je fulfillmentaanvraag kan niet worden verwerkt of toegewezen aan een fulfillmentcentrum. De instructies voor het vrijgeven van de wachtstand worden weergegeven op de pagina met details van de fulfillmentaanvraag.
Geannuleerd Je fulfillmentaanvraag in SFN is geannuleerd. Je moet handmatig een fulfillment aanvragen bij je Shopify-beheercentrum om een nieuwe fulfillmentaanvraag aan te maken.

In afwachting van fulfillment-aanvragen

Als je de fulfillment van je bestelling wilt vertragen, zodat je tijd hebt om op het laatste moment nog bewerkingen door te voeren, problemen van klanten op te lossen of de fulfillment te annuleren, kun je een vertraging instellen voor je fulfillmentaanvraag.

Wanneer een fulfillmentaanvraag voor een betaalde bestelling is ingesteld op vertraging voordat deze wordt verwerkt, krijgt deze de status In behandeling. Je kunt op elk moment beginnen met het verwerken van een fulfillmentaanvraag die de status In behandeling heeft.

Stel een vertraging in bij een fulfillmentaanvraag

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op het tabblad Instellingen.
  3. Klik in het gedeelte Fulfillmentvertraging op de pijl omhoog of voer het aantal minuten in waarmee je wilt dat je bestellingen worden vertraagd voordat je ze verwerkt.

Begin met het verwerken van een fulfillment die in behandeling is

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op het tabblad Overzicht op Fulfillment-aanvragen bekijken.

3. Klik op de fulfillmentaanvraag die je wilt verwerken.

4. Klik op Nu afhandelen.

Gepauzeerde fulfillmentaanvragen

Wanneer een fulfillmentaanvraag wordt gepauzeerd, heeft die bestelling de status Gepauzeerd met een specifieke tag die de reden aangeeft. Wanneer je gepauzeerde fulfillmentaanvragen hebt, zal de Takenlijst op de Overzichtspagina van je SFN-app Pauzering fulfillmentaanvraag opheffen weergegeven. Als je meer informatie over de pauzering wilt, kun je de gegevenspagina voor dat verzoek raadplegen om de specifieke reden voor de pauzering te bekijken en hoe je dit kunt opheffen.

Je fulfillmentaanvraag kan worden gepauzeerd om de volgende redenen die zijn aangegeven door hun tags:

Tags met de reden voor de pauzering en een beschrijving
Tags voor wachtstand Beschrijving
Groothandelsbestelling moet worden gecontroleerd Je groothandelsbestelling moet worden gecontroleerd door SFN.
Adres is ongeldig Je bezorgadres is ongeldig. Los de fouten in het bezorgadres op.
Geen actief fulfillmentcentrum Er is geen actief fulfillmentcentrum aan je winkel toegewezen.
Land is geblokkeerd Het land van bestemming is geblokkeerd voor het ontvangen van je levering.
Voorraad niet beschikbaar De voorraad die vereist is voor je aanvraag, is niet beschikbaar.
Product niet herkend Je aanvraag bevat een product dat niet wordt herkend.
Winkeltoegang is geblokkeerd Je winkeltoegang is geblokkeerd.
Product komt niet in aanmerking Je aanvraag bevat een niet in aanmerking komend product.
Fulfillment gepauzeerd Je fulfillment is gepauzeerd.
Geannuleerd door fulfillmentcentrum Je verzoek wordt geannuleerd door het fulfillmentcentrum.
Handmatig gepauzeerd Je aanvraag wordt handmatig gepauzeerd in je Shopify-beheercentrum. Je kunt gepauzeerde fulfillments handmatig vrijgeven in je Shopify-beheercentrum.

Toegang tot fulfillment-aanvragen die zijn gepauzeerd

Je hebt toegang tot de reden voor de wachtstand van je fulfillmentaanvraag op de pagina met details.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. In het gedeelte Taken kun je kiezen welke gepauzeerde fulfillmentaanvragen je wilt openen. * Om alle gepauzeerde fulfillmentaanvragen weer te geven, klik je op Pauzering fulfillmentaanvraag opheffen. * Als je gepauzeerde fulfillmentaanvragen wilt weergeven om een specifieke reden, klik je op DETAILS WEERGEVEN en vervolgens op een reden voor de pauzering. 3. Klik op de fulfillmentaanvraag die je wilt openen.

Op de pagina met bestelgegevens van Shopify voor de gepauzeerde fulfillmentaanvraag, kun je op Fulfillmentsgegevens weergeven klikken.

Een fulfillmentaanvraag in de SFN-app pauzeren

Als je fulfillmentaanvraag niet handmatig is gepauzeerd, kun je de reden ervoor oplossen en de gepauzeerde status in de SFN-app opheffen.

Als je fulfillmentaanvraag handmatig is gepauzeerd, kun je deze status handmatig opheffen in je Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. In het gedeelte Taken Je kunt kiezen welke gepauzeerde fulfillmentaanvragen je wilt openen. * Je kunt alle gepauzeerde fulfillmentaanvragen weergeven door te klikken op Pauzering fulfillmentaanvraag opheffen * Als je gepauzeerde fulfillmentaanvragen om een specifieke reden wilt weergeven, klik je op DETAILS WEERGEVEN en vervolgens op een reden voor de pauzering. 3. Klik op de fulfillmentaanvraag waarvan je de pauzering wilt opheffen. 4. Klik op Pauzering opheffen en klik opnieuw op Pauzering opheffen om dit te bevestigen.

Nadat je de pauzering hebt opgeheven, kun je de pagina vernieuwen om de status van de fulfillmentaanvraag weer te geven als In behandeling. Als je de pauzering probeert op te heffen voordat je de reden ervoor hebt opgelost, gaat de aanvraag weer terug naar de status Gepauzeerd.

Je fulfillmentaanvragen handmatig pauzeren

Als je de fulfillment van een aanvraag zo lang wilt uitstellen als je wilt, kun je een SFN-fulfillmentaanvraag met de status In behandeling in het Shopify-beheercentrum handmatig pauzeren.

Als je je aanvraag handmatig pauzeert, blijft je SFN-fulfillmentaanvraag gepauzeerd totdat je de gepauzeerde status handmatig opheft in het Shopify-beheercentrum. Nadat je de gepauzeerde status hebt opgeheven, krijgt de SFN-fulfillmentaanvraag de status In behandeling.

Als je de voortgang van een fulfillmentaanvraag in uitvoering wilt stoppen, kun je de fulfillmentaanvraag handmatig annuleren.

Annuleer fulfillment-aanvragen

Fulfillmentaanvragen die niet door SFN afgehandeld worden krijgen de status Geannuleerd. Je fulfillmentaanvraag kan worden geannuleerd vanwege de volgende acties:

• De bestelling is toegewezen aan een andere locatie in je Shopify-beheercentrum.
  • De volledige bestelling wordt geannuleerd in je Shopify-beheercentrum.
  • De producten of hoeveelheden van de bestelling worden bewerkt in je Shopify-beheercentrum. Hiermee wordt de oorspronkelijke fulfillmentaanvraag geannuleerd en wordt er een nieuwe aangemaakt.
  • De fulfillmentaanvraag wordt handmatig geannuleerd in je SFN-app.

Het proces voor annuleren van je fulfillmentaanvraag is afhankelijk van de status. Als je fulfillmentaanvraag de status In behandeling of Gepauzeerd heeft, kun je de bestelling van je fulfillmentaanvraag annuleren in je Shopify-beheercentrum. Als je fulfillmentaanvraag de status In uitvoering heeft, kun je je fulfillmentaanvraag handmatig annuleren in je SFN-app.

Als je een geannuleerde fulfillmentaanvraag wilt verwerken, moet je op Fulfillment aanvragen klikken op de pagina met bestelgegevens van je Shopify-beheercentrum. Hiermee wordt een nieuwe fulfillmentaanvraag aangemaakt die kan worden verwerkt.

Als je de voortgang van een fulfillmentaanvraag in behandeling wilt stoppen, kun je je fulfillmentaanvragen handmatig pauzeren.

Annuleer handmatig je fulfillment-aanvragen

Als je niet wilt dat je fulfillmentaanvraag die wordt uitgevoerd, wordt verzonden, kun je een fulfillmentaanvraag handmatig annuleren in je SFN-app.

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op het tabblad Overzicht op Fulfillment-aanvragen bekijken.

3. Klik op de fulfillmentaanvraag die je wilt annuleren.

4. Klik op Annulering aanvragen en klik daarna op Annulering aanvragen om dit te bevestigen.