Bestellingsverwerking

Zorg dat je aan de fulfillmentvereisten voldoet, zodat het Shopify Fulfillment Network (SFN) je Shopify-bestellingen correct kan verwerken. Als je je productinstellingen, zoals de SKU, moet wijzigen, neem dan contact op met het Fulfillment Success-team voordat je de wijziging doorvoert.

Als je wilt dat SFN je pakket sneller aan klanten levert, kun je het verzendlabel upgraden voor je bestelling.

Fulfillmentsvereisten

Het Shopify Fulfillment Netwerk (SFN) handelt bestellingen alleen af als ze aan de volgende voorwaarden voldoen:

• de productvarianten hebben de volgende instellingen:

• SKU bestaat in je Shopify-beheercentrum
    • SKU is uniek
    • variant-ID is uniek
    • barcode mag niet leeg zijn
    • barcode is uniek;
    • het veld streepjescode komt overeen met de streepjescode van het fysieke product
    • variantvoorraad is ingesteld voor beheer door SFN
  • alle voorraad voor de bestelling is beschikbaar

• het bezorgadres op de bestelling is geldig;

• de bestelling is niet afgehandeld;

• de bestelling is gemarkeerd als betaald of, als de bestelling via de verkoopkanalen van Google of Facebook komt, dan wordt de betaling geautoriseerd * je bent op de hoogte van je facturering en je hebt toegang tot je winkel.

Als je een app hebt die je Shopify-bestellingen markeert als afgehandeld, worden die afgehandelde bestellingen genegeerd door SFN.

Bestellingsverwerking instellen

Als je wilt dat SFN automatisch nieuwe bestellingen voor je verwerkt en uitvoert, zorg je ervoor dat bestellingsverwerking aan staat op het tabblad Instellingen van je SFN-app. Standaard is de instelling Bestellingsverwerking is geactiveerd wanneer je SFN voor je winkel instelt.

Als de bestellingsverwerking is gedeactiveerd, maakt SFN fulfillment-aanvragen met de status In behandeling, maar verwerkt of handelt deze verzoeken niet automatisch af. Als je de bestellingsverwerking deactiveert, worden bestellingen die al worden verwerkt, niet geannuleerd.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op het tabblad Instellingen.
  3. Voer een van de volgende acties uit in de sectie Bestellingsverwerking:
    • Als Bestellingsverwerking is gedeactiveerd en je wilt het activeren, klik dan op Activeren en daarna weer op Activeren om dit te bevestigen.
    • Als Bestellingsverwerking is geactiveerd en je wilt het deactiveren, klik dan op Deactiveren en daarna weer op Deactiveren om dit te bevestigen.

Fulfillmentproces

1. Een klant plaatst een bestelling in je onlinewinkel.
  2. Nadat de bestelling is betaald of de betaling is geautoriseerd, ontvangt SFN een aanvraag voor fulfillment in de status In behandeling. Als je een fulfillmentvertraging in Instellingen instelt, wordt de status van de aanvraag ingesteld op In behandeling totdat de vertragingsduur voorbij is.
  3. SFN bereidt de volgende informatie voor voor de verwerking van de fulfillment:

1. controleert of de aanvraag aan de fulfillmentvoorwaarden voldoet
    2. bepaalt wanneer het pakket moet worden bezorgd
    3. kiest een e-mailservice
    4. identificeert welk fulfillmentcentrum de bestelling kan afhandelen
  4. De aanvraag wordt toegewezen aan een fulfillmentcentrum en krijgt daarna de status Wordt uitgevoerd.

5. Wanneer het de beurt is aan je fulfillmentaanvraag om te worden verwerkt, voert SFN de volgende acties uit:

1. verzamelt de artikelen en verpakt ze
    2. koopt een verzendlabel met een trackingnummer
    3. bevestigt het verzendlabel en de pakbon aan het pakket
    4. plant een afhaaltijd bij de vervoerder
  6. De fulfillmentaanvraag krijgt de status Afgehandeld. Als dit een gesplitste fulfillment is, krijgt de aanvraag de status Gedeeltelijk afgehandeld totdat alle pakketten zijn afgehandeld.

7. SFN werkt je Shopify-bestelling bij met het trackingnummer.

8. De vervoerder komt in het fulfillmentcentrum aan, haalt de zending op en stuurt een melding naar SFN dat het pakket onderweg is.

9. De vervoerder bezorgt het naar het adres van je klant.