Bundels voor Shopify Fulfillment Network

Een bundel is een product waarin een aantal andere producten zijn gecombineerd. Wanneer je een bundel verkoopt, worden alle artikelen in de bundel samen afgehandeld. Een bundel kan bijvoorbeeld een kostuum zijn: een broek en een colbert. Producten uit een bundel kunnen ook los worden verkocht.

Als je wilt dat Shopify Fulfillment Network (SFN) je bundels afhandelt en je producten aan alle vereisten voldoen, kun je een bundel instellen in je SFN-app.

Producten in een bundel worden in SFN apart opgeslagen en kunnen ook als losse artikelen worden verkocht. Wanneer SFN een bestelling met een bundel ontvangt, verzamelt en verpakt SFN de artikelen die bij de bundel horen en handelt deze samen af.

De SKU (stock-keeping unit, voorraadeenheid) voor een bundel heet een bundel-SKU, terwijl elk product binnen de bundel een eigen onderdeel-SKU heeft.

Als je wil dat SFN je producten met een speciale verpakking samenstelt voordat je bestellingen voor die artikelen ontvangt, kun je SFN vragen om vooraf samengestelde kits aan te maken.

Vereisten voor het samenstellen van een bundel voor SFN

Voordat je bundels in SFN kunt instellen, moeten je producten aan de volgende vereisten voldoen:

• De bundel en alle onderdeel-SKU's voor die bundel moeten producten in de SFN-app zijn. Je kunt de producten voor je bundel toevoegen via het Shopify-beheercentrum, zonder dat je een binnenkomende overdracht hoeft te gebruiken.
  • Alle SKU's moeten voldoen aan de productcriteria van SFN.
  • Als je internationaal verzendt, moeten je bundel-SKU's en onderdeel-SKU's een prijs hebben die hoger is dan 0 USD.
  • Je bundel-SKU mag geen hoeveelheden hebben.
  • Een bundel kan maximaal 10 fysieke producten omvatten.

Een bundel samenstellen in de SFN-app

Als je producten aan de vereisten voor bundels voldoen, kun je een bundel instellen in je SFN-app.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op het tabblad Voorraad.

3. Klik op het product dat je als bundel wilt instellen.

4. Klik in de sectie Een bundel instellen op Artikelen selecteren.

5. Selecteer de artikelen die je als onderdelen aan je bundel wilt toevoegen.

6. Voer in de kolom Hoeveelheid per bundel de hoeveelheid in van een artikel dat je in één bundel wilt hebben.

7. Klik op Bundel opslaan.

Als je producten verkoopt die hetzelfde artikel gebruiken als andere producten, kun je die producten instellen als bundels en het artikel selecteren als een SKU-component.

Beschikbare onderdeelhoeveelheden voor je bundels

Als je je bundels wilt verkopen, controleer je of SFN genoeg onderdeel-SKU's op voorraad heeft om elke bundel samen te stellen. Wanneer SFN in geen enkel fulfilmentcentrum genoeg onderdeel-SKU's op voorraad heeft om één bundel samen te stellen, heeft je bundel geen beschikbare hoeveelheid en wordt deze in je winkel als niet op voorraad weergegeven.

De beschikbare hoeveelheid van je bundel wordt bepaald door de volgende berekeningen:

• In elk fulfilmentcentrum is het aantal bundels afhankelijk van de beschikbare hoeveelheid onderdeel-SKU's en de hoeveelheid die nodig is om de bundel samen te stellen.
  • Het totale beschikbare aantal bundels is de som van het aantal bundels dat kan worden gemaakt in alle SFN-fulfilmentcentra.
  • Bij het berekenen van de beschikbaarheid van de bundel wordt geen rekening gehouden met voorbestellingen, reserveringen en aanvragen die wachten op fulfilment van de onderdelen.

Stel bijvoorbeeld dat een bundel Haarverzorging bestaat uit één onderdeel Shampoo en één onderdeel Conditioner. Als je 10 stuks Shampoo en 15 stuks Conditioner op voorraad hebt in het fulfilmentcentrum, dan kun je tien bundels verkopen. En al zou je extra Shampoo hebben in een ander fulfilmentcentrum, dan nog moeten de artikelen voor een bundel allemaal op dezelfde locatie op voorraad zijn.

Zorg ervoor dat je je huidige SFN-voorraadaantallen meerekent wanneer de SKU's van je onderdeel herbevoorraadt via binnenkomende overdrachten naar een fulfilmentcentrum.

De beschikbare hoeveelheid voor je bundels bekijken

Je hebt toegang tot de beschikbare hoeveelheid voor je bundel in de productvoorraad van je Shopify-beheercentrum of in je SFN-app.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op het tabblad Voorraad.

3. Klik op de bundel waar je toegang tot wilt hebben.

Een bundel bewerken in SFN

Je kunt de aantallen onderdeel-SKU's in een bestaande bundel toevoegen, verwijderen en aanpassen. Als je een bundel wilt bewerken met openstaande bestellingen die nog door SFN moeten worden afgehandeld, moeten al die bestellingen worden afgehandeld of geannuleerd.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps en klik daarna op Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op het tabblad Voorraad.

3. Klik op de bundel die je wilt bewerken.

4. Klik op Bundel bewerken.

5. Pas de artikelen en artikelhoeveelheden aan die je in de bundel wilt opnemen.

6. Klik op Bundel opslaan.

Productinformatie voor een bundel bewerken

Als je productinformatie over een bundel naast de SKU wilt wijzigen, kun je de productgegevens bewerken in het Shopify-beheercentrum.

De SKU voor een bundel wijzigen

Als je de SKU van een bundel wilt wijzigen, stel je eerst een nieuwe bundel samen.

Als je wilt dat de meeste informatie dezelfde is, kun je je product dupliceren voor de oorspronkelijke bundel om een nieuwe aan te maken.

Voorkom dat je klanten de oorspronkelijke bundel kopen en maak het oorspronkelijke product voor de bundel niet beschikbaar op alle verkoopkanalen.