Pakbonnen voor het Shopify Fulfillment Network

Elk pakket dat door het SFN (Shopify Fulfillment Network) wordt afgehandeld, bevat een pakbon die wordt afgedrukt op papier van 4 bij 6 inch. Op pakbonnen staan bezorg- en factuuradressen en productgegevens, zoals het SKU-nummer, gewicht en aantal. Je kunt de pakbon-template bewerken en bekijken in het Shopify-beheercentrum.

Al je Shopify-bestellingen gebruiken dezelfde pakbon-template, ongeacht of ze door het SFN worden afgehandeld. Wanneer je je pakbon-template in de SFN-template verandert, gebruiken de pakbonnen die je vanuit het Shopify-beheercentrum afdrukt ook dezelfde template.

Apps die cadeauberichten of bestellingsnotities toevoegen, worden niet door het SFN ondersteund en hebben geen invloed op de informatie die op SFN-pakbonnen wordt weergegeven.

In de volgende tabel zie je hoe je pakbonnen worden afgedrukt als je de standaard Shopify-template gebruikt of de aanbevolen SFN-template.

Pakbontemplates afgedrukt op verschillende papierformaten
Papierformaat Standaard Shopify-template SFN-template
4 x 6 inch

De SFN-pakbon-template instellen

Je pakbonnen worden weergegeven met Liquid, een door Shopify gemaakte template-taal. Als je vertrouwd bent met het gebruik van HTML, CSS en Liquid, kun je je pakbon-template bewerken vanuit het Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.
  2. Klik in het gedeelte Pakbonnen op Bewerken.
  3. Markeer alle code in de editor en verwijder deze vervolgens.
  4. Download de pakbon-template van SFN.

5. Kopieer alle Liquid-code in het template-bestand en plak deze vervolgens in de editor.

6. Selecteer Voorbeeldtemplate om je wijzigingen te bekijken.

7. Klik op Opslaan.

Als je je pakbon weer wilt veranderen in de standaard Shopify-template, klik je op de bewerkingspagina op Weer instellen op standaard.