Facturering en prijzen

De kosten voor het Shopify Fulfillment Netwerk (SFN) worden op twee verschillende manieren gefactureerd: per orderverwerking en per maand. De prijsstelling bestaat uit de volgende componenten:

Per fulfillment

• verzamelen en verpakken
  • verpakkingsbenodigdheden
  • verzending

Per maand

• opslagruimte
  • speciaal project

Elke 30 dagen worden er kosten in rekening gebracht voor de opslagruimte die wordt gebruikt om de voorraad op te slaan, en voor eventuele speciale projecten. De factureringscyclus begint wanneer de Shopify Fulfillment Netwerk-app voor het eerst wordt geïnstalleerd. De factureringscyclus van Shopify Fulfillment Netwerk is niet dezelfde als de factureringscyclus van Shopify.

Groothandels bestellingen worden apart in rekening gebracht. Voor meer informatie, raadpleeg Kosten voor speciale projecten.

Shopify Fulfillment Netwerk-facturering is onderhevig aan Shopify-factureringsdrempels. Voor meer informatie over Shopify-facturering, raadpleeg Je Shopify-factuur begrijpen.

Verzamel- en verpakkingskosten

Wanneer een klant een bestelling plaatst, verzamelt de SFN de artikelen die zijn besteld en verpakt ze. Verzamel- en verpakkingskosten, inclusief de kosten die in rekening worden gebracht voor leveringen, marketingtoevoegingen, stickers en dozen met logo's worden gedefinieerd op de pagina Prijzen in de SFN-app.

Als de SFN niet voldoende aangepaste verpakkingen meer heeft en een bestelling wordt verzonden met behulp van onze interne verpakking, kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor de gebruikte leveringen. De verpakking die wordt gebruikt, is ter beoordeling van het fulfillmentcentrum, dus als een bestelling meer verpakking vereist dan verwacht, kun je hogere verzamel- en verpakkingskosten krijgen.

Verzendkosten

Verzendkosten zijn de verzendtarieven die per zending in rekening worden gebracht. Ze bevatten de verzendmethode, het factureerbare gewicht en, afhankelijk van je overeenkomst, zoneprijzen of tariefkaarten.

De kosten voor verzending van elke bestelling zijn afhankelijk van de volgende factoren:

• De vervoerder, afhankelijk van de verzendservice die de klant heeft geselecteerd bij de checkout.
  • Het factureerbare gewicht van elke verpakking.
  • Het aantal verzendzones waarmee een zending wordt verzonden. Zie Tarieven op basis van zones voor meer informatie.

Vervoerdersdiensten

De vervoerder die is gekozen om je bestellingen te verzenden, is gebaseerd op de service waaraan je jouw verzendtarieven hebt toegewezen. Voor meer informatie, raadpleeg Je verzendtarieven in kaart brengen.

In Canada wordt de kosten van de vervoerder rechtstreeks aan jou doorberekend. In de Verenigde Staten bepaalt op zones gebaseerde prijsstelling de uiteindelijke kosten.

Factureerbaar gewicht

Er zijn twee methoden om het factureerbare gewicht te bepalen: pakketgewicht en dimensionaal gewicht.

Je wordt gefactureerd voor het type gewicht dat hoger is. De reden hiervoor is dat zowel het gewicht als de grootte belangrijke factoren zijn voor vervoerders. Gewicht is van invloed op factoren zoals brandstofkosten en welke voertuigen kunnen worden gebruikt, terwijl de grootte van invloed is op het aantal pakketten dat in een voertuig kan worden vervoerd.

Als je bijvoorbeeld een kussen zou verkopen, zou het, hoewel het gewicht erg laag zou zijn, veel ruimte in beslag nemen in een voertuig, wat betekent dat het zou worden opgeladen op basis van het dimensionale gewicht en niet op basis van het gewicht van het pakket.

Pakketgewicht

Het pakketgewicht is de som van de gewichten voor elk van de varianten in de verzending, samen met het gewicht van de verpakking.

Weeg de zending met een weegschaal om het gewicht van je pakket te berekenen.

Dimensionaal gewicht

Het dimensionale gewicht wordt bepaald door de som van het volume van de varianten in de verzending te berekenen en dit volume vervolgens te delen door een dimensionale deler die is ingesteld door de industriestandaard.

De standaardafmetingen die je gebruikt voor pakketten worden samen met het gewicht van je bestelling naar de vervoerder verzonden om de verzendkosten voor je klant te berekenen. Het dimensionale gewicht wordt bepaald door de vervoerder, op basis van de hoogte, breedte en diepte van je pakketten.

Om het dimensionale gewicht te berekenen, vermenigvuldig je de afmetingen van je zending in inches. Deel vervolgens door 166, de dimensionale deler voor Amerikaanse zendingen.

Zone-afhankelijke prijsstelling

In de Verenigde Staten gebruikt het Shopify Fulfillment Netwerk zone-gerichte prijzen om de kosten te bepalen voor het verzenden van je bestellingen. Dit betekent dat het netwerk de Verenigde Staten heeft verdeeld in geografische zones en dat de verzendkosten van een zending toenemen met elke zone die het binnenkomt.

Verzendzones voor de Verenigde Staten

Hoe meer Shopify Fulfillment Netwerk-magazijnen zijn die je producten in voorraad hebben, hoe goedkoper je algemene verzendkosten zijn, omdat je zendingen via minder zones reizen.

De prijs is gebaseerd op je tariefkaart. Op een tariefkaart staat de prijs die in rekening wordt gebracht op basis van de Zone en het factureerbare gewicht van de zending.

Op basis van het verzendtarief dat is geselecteerd, selecteert het Shopify Fulfillment Netwerk de beste vervoerder en e-mailservice die passen bij het in kaart gebrachte tijdsbestek. Alle tarieven zijn weergegeven in een gemengd tariefmodel om concurrerende tarieven te krijgen voor alle verzendzones. Shopify Fulfillment Netwerk ondersteunt geen vervoerderspecifieke verzendtarieven.

Opslagkosten

De opslagkosten worden dagelijks berekend. De berekening omvat het aantal varianten, het volume van de varianten in kubieke voet en de opslagsnelheid per eenheid.

Alleen beschikbare voorraad wordt verantwoord. Beschikbare voorraad is de voorraad die is opgeslagen in een fulfillmentcentrum. Dit omvat toegewezen voorraad, dit is voorraad die is gereserveerd om bestellingen uit te voeren, maar het fulfillmentcentrum nog niet heeft verlaten.

Inkomende voorraad, nabestelde voorraad en andere voorraadhoeveelheid worden niet meegeteld.

Kosten voor speciale projecten

Speciale projecten zijn aanvullende services die worden uitgevoerd door een fulfillmentcentrum naast het verzenden van je bestellingen, zoals de volgende:

• inkomende ontvangst
  • groothandelsbestellingen
  • retourzendingen
  • speciale projecten met toegevoegde waarde

Kosten voor inkomende ontvangst en groothandelsbestellingen worden maandelijks in rekening gebracht. Alle kosten voor inkomende ontvangst voor september worden bijvoorbeeld in oktober in rekening gebracht als één betaling.

Retourzendingen en speciale projectkosten met toegevoegde waarde worden opgenomen op je Shopify Fulfillment Netwerk-factuur zodra ze zich voordoen.

Speciale projecten worden per uur gefactureerd en er wordt minimaal één uur in rekening gebracht. Tarieven voor je speciale projecten zijn te vinden in je Shopify Fulfillment Center-app in het gedeelte Facturering door te klikken op Prijzen bekijken.

Inkomende ontvangst

Wanneer een fulfillmentcentrum een binnenkomende overdracht ontvangt, wordt de tijd die nodig is om de varianten te organiseren en te ontvangen als een speciaal project in rekening gebracht. Alle inkomende overdrachten worden in rekening gebracht. Als een inkomende overdracht niet voldoet aan de vereisten van het Shopify Fulfillment Netwerk, vergt dit meer tijd en worden mogelijk hogere kosten in rekening gebracht.

Om de kosten voor inkomende ontvangst te verlagen, moet je ervoor zorgen dat de overdrachten voldoen aan de voorschriften en dat er nauwkeurige hoeveelheden zijn binnen elk hoeveelheidsbereik dat je instelt. Voor meer informatie over hoeveelheidsbereiken, raadpleeg Bereiken toevoegen aan inkomende hoeveelheden.

Groothandel

Groothandelbestellingen worden apart van winkelbestellingen in rekening gebracht. Voor meer informatie over de groothandelskosten klik je op het regelitem onder Speciale Projecten. Een CSV-bestand met de details van elke zending kan daar gedownload worden.

Zendingen retourneren naar afzender

Als een zending de eindbestemming niet kan bereiken, stuurt de vervoerder deze terug naar de oorspronkelijke afzender. Dit wordt een Return to Sender (RTS) -zending genoemd. Het verwerken van RTS-zendingen wordt in rekening gebracht op basis van wanneer de retour is verwerkt. Er is een CSV-bestand beschikbaar om te downloaden met de details van elke zending. Voor meer informatie over het vinden van het CSV-bestand, raadpleeg Bekijk Shopify Fulfillment Netwerk-kosten.

Speciale projecten met toegevoegde waarde

Je kunt speciale projecten met toegevoegde waarde aanvragen die namens jou in het Fulfillmentcentrum worden afgerond. Deze verzoeken kunnen services omvatten zoals kitting, productassemblage en productaanpassing. Speciale projecten leiden tot extra kosten.

Wanneer je een speciaal project aanvraagt, ontvang je een tijd- en kostenraming die je kunt beoordelen en goedkeuren. Nadat het werk is voltooid, worden deze kosten weergegeven op je Shopify Fulfillment Netwerk-factuur.

Voor meer informatie, raadpleeg Speciale projecten indienen.

Bekijk de kosten voor Shopify Fulfillment Netwerk

Een overzicht van je kosten is te vinden op je maandelijkse Shopify-factuur.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Facturering.
  2. Klik in het gedeelte Recente facturen op de factuur.
  3. Klik binnen de factuur op de sectie Apps.

Voor een meer gedetailleerd overzicht van eerdere kosten van de Shopify Fulfillment Netwerk-app, klik je op Facturering > Exporteren naar CSV. Vier CSV-bestanden worden in een ZIP-bestand naar je computer gedownload:

• pick_and_pack_charges.csv
  • shipping_charges.csv
  • special_project_charges.csv
  • storage_charges.csv

Open de bestanden voor een meer gedetailleerde uitsplitsing van elke kostensoort.