Je verzendlabel bijwerken

Je kunt Shopify Fulfillment Netwerk (SFN) vragen om je pakket sneller aan klanten te leveren door het verzendlabel voor je bestelling bij te werken. Om dat te doen, moet je je bestelling annuleren in SFN en Shopify zonder de klant terug te betalen, de bestelling in Shopify dupliceren met een snellere verzendmethode en vervolgens om de fulfillment van je nieuwe bestelling vragen in je SFN-app.

Om het verzendlabel bij te werken, moet je bestelling aan de volgende vereisten voldoen:

• De bestelling moet nog niet zijn afgehandeld.
  • De optie Fulfillment annuleren voor de bestelling moet beschikbaar zijn in de SFN-app.
  • De snellere verzendmethode moet worden ingesteld in de mapping van je verzending.

Stap 1: Je SFN-fulfillment annuleren

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.
  2. Klik op de bestelling met de SFN-fulfillment die je wilt annuleren.
  3. Klik op Fulfillmentsgegevens bekijken in de app.
  4. Klik in de SFN-app op Fulfillment annuleren en klik vervolgens nogmaals op Fulfillment annuleren om dit te bevestigen.

Nadat je de fulfillment hebt geannuleerd, kun je de pagina verversen om de bestelstatus weer te geven als Geannuleerd.

Stap 2: De bestelling annuleren in Shopify

1. Klik op het bestelnummer in het gedeelte Overzicht van de pagina met bestelgegevens van je geannuleerde SFN om de pagina met bestelgegevens in je Shopify-beheercentrum te openen.
  2. Klik op Meer acties en selecteer Bestelling annuleren.
  3. Configureer de volgende opties in het gedeelte Bestelling annuleren:

1. Selecteer Later terugbetalen.
    2. Controleer Artikelen herbevoorraden.
    3. Schakel Send a notification to the customer (Een melding verzenden naar de klant) uit.
  4. Klik op Bestelling annuleren.

Stap 3: De bestelling dupliceren in Shopify

1. Klik op de pagina met bestelgegevens op Meer acties en klik vervolgens op Dupliceren.
  2. Verwijder alle kosten uit de bestelling:

1. Klik op Korting toevoegen.
    2. Selecteer Percentage als kortingstype en voer 100 in als de kortingswaarde.
    3. Klik op Toepassen.
  3. Stel de verzending in voor de bestelling:

1. Klik op Verzending toevoegen.
    2. Kopieer de naam van het verzendtarief die je wilt gebruiken, zorg ervoor dat je het streepje en de kosten niet meeneemt.
    3. Selecteer Aangepast
    4. Plak de tariefnaam die je hebt gekopieerd in de invoer Tariefnaam. Als de tariefnaam niet overeen komt met een beschikbare optie, wordt SFN standaard ingesteld op de langzaamste verzendmethode.
    5. Optioneel: Als je je klant bijvoorbeeld kosten in rekening wilt brengen om het verschil in verzendingswijzigingen te dekken, voer je de kosten in het gedeelte Prijs in. SFN verwerkt je nieuwe bestelling pas wanneer je de betaling voor de bestelling accepteert.
    6. Klik op Gereed.
  4. Klik op Markeren als betaald en klik vervolgens op Bestelling maken.

Stap 4: SFN aanvragen om te beginnen met de fulfillment

1. Klik op Fulfillmentsgegevens bekijken in de app.
  2. Klik op Fulfillment aanvragen in je SFN-app, en daarna opnieuw op Fulfillment aanvragen om te bevestigen.

Neem contact op met SFN-ondersteuning voor hulp als je problemen hebt met dit proces.