Facturering en kosten voor het Shopify Fulfillment Network

Je hebt toegang tot je huidige en vorige maandelijkse overzichten voor de kosten voor het Shopify Fulfillment Network (SFN) op de pagina Kosten in je SFN-app.Je overzicht met SFN-kosten wordt aan het einde van elke maand afgerond en gesloten.Nadat het overzicht is gesloten, kun je een gedetailleerd overzicht exporteren als een CSV-bestand.

Je kunt gedetailleerde informatie over SFN-betalingen voor de maand zien door op Gegevens bekijken te klikken op de pagina Betalingen van de SFN-app. De volledige facturen worden weergegeven op de pagina Facturen van het Shopify-beheercentrum.

Je kunt de definities voor je tarieven en kosten in de SFN-app bekijken onder Kosten > Prijzen weergeven.

SFN-kosten worden maandelijks gefactureerd en kunnen een andere factureringscyclus hebben dan je Shopify-factureringscyclus. Je Shopify-factureringscyclus kan variëren op basis van je Shopify-abonnementsperiode en -kosten. Je SFN-factureringscyclus loopt van de eerste dag tot de laatste dag van een kalendermaand.

Al je SFN-kosten worden ook aan je Shopify-factuur toegevoegd, zodat je niet meerdere bonnen hoeft bij te houden.

Toegang tot SFN-kosten

Je hebt toegang tot je SFN-kosten voor de huidige maand of vorige maanden in de SFN-app.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Fulfillment Network.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Kosten.

5. Optioneel: om toegang te krijgen tot de gedetailleerde kosten, selecteer je een maand in de sectie Maand tot heden of Kosten uit het verleden en klik je vervolgens op Details bekijken.

Gedetailleerde informatie over SFN-kosten

Je hebt toegang tot gedetailleerde informatie over je huidige en vorige facturen door op Details weergeven te klikken op een factuur op de pagina Kosten van de SFN-app.De gedetailleerde kosten bieden de volgende informatie voor de maand van de geselecteerde factuur:

• De fulfilmentkosten voor elke bestelling die afgehandeld is door SFN
  • De retourkosten voor alle bestellingen die worden geretourneerd naar SFN
  • De kosten voor alle niet-compatibele binnenkomende overdrachten naar SFN
  • De voorraadopslagkosten voor elk product

Facturering en betalingen voor SFN

Shopify berekent alle openstaande SFN- en app-kosten op basis van de volgende situaties:

• Als je plafondbedrag van de facturering van Shopify is bereikt, worden er die dag kosten in rekening gebracht, ongeacht je factureringscyclus.
  • Als je elke 30 dagen je Shopify-abonnementskosten betaalt, worden er SFN-kosten in rekening gebracht tijdens de factureringscyclus van je Shopify-abonnement.
  • Als je Shopify-abonnementscyclus langer is dan 30 dagen, worden er elke 30 dagen SFN-kosten in rekening gebracht tijdens je SFN-factureringscyclus.

Eerdere SFN-kosten exporteren

Voor een gedetailleerd overzicht van je kosten, kun je kosten van vorige maanden als CSV-bestanden naar je computer exporteren.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Fulfillment Network.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Kosten.

5. Klik in de sectie Kosten uit het verleden op Exporteren.

Er wordt een e-mailbericht met een CSV-bestandsbijlage gestuurd naar het e-mailadres dat je gebruikt om je aan te melden bij je Shopify-beheercentrum.

Categorieën SFN-kosten die zijn opgenomen in je Shopify-factuur

SFN-kosten worden in de volgende categorieën aan je Shopify-factuur toegevoegd:

SFN-kosten en de kosten die in elke categorie zijn inbegrepen
Kosten Kosten inbegrepen Factureringsperiode
SFN Deze categorie omvat alle SFN-kosten die geen transportkosten zijn. Meer informatie over SFN-prijzen en kosten. De frequentie van deze kosten is afhankelijk van het opnieuw in rekening brengen van de specifieke kosten.
SFN-transport Transportkosten zijn de verzendtarieven voor elke bestelling. Deze kosten worden de hele dag samengesteld door SFN en aan het einde van die dag toegevoegd aan Shopify-facturering.
SFN-tegoed Elk tegoed als gevolg van problemen voor de merchant wat betreft pick & pack, benodigdheden, speciale projecten en/of opslagkostenberekeningen. Tegoed wordt toegepast zodra het is goedgekeurd.
SFN-transporttegoed Elk tegoed als gevolg van problemen voor de merchant wat betreft het kopen van een verzendlabel, vervoerdersclaims of onjuiste verzendmethoden. Tegoed wordt toegepast zodra het is goedgekeurd.