Vooraf geautoriseerde retouren naar het Shopify Fulfillment Network

Door zendingen te voorzien van vooraf geautoriseerde retourlabels, kunnen klanten producten naar het Shopify Fulfillment Network (SFN) retourneren zonder dat ze handmatig een retourzending hoeven aan te maken in het Shopify-beheercentrum. Zendingen die binnen de Verenigde Staten worden verzonden vanuit Amerikaanse SFN-fulfilmentcentra, komen in aanmerking voor vooraf geautoriseerde retourlabels.

Vooraf geautoriseerde retourlabels activeren

Je kunt ervoor kiezen om een vooraf geautoriseerd retourlabel aan alle zendingen toe te voegen of alleen aan bestellingen boven een gekozen waarde.Nadat je vooraf geautoriseerde retourlabels hebt geactiveerd, worden er kosten in rekening gebracht voor artikelen die door klanten worden geretourneerd en door het SFN zijn verwerkt.Krijg toegang tot je SFN-tariefkaart om details over de prijs te bekijken.

Voordat je vooraf geautoriseerde retourlabels activeert

Stel retourregels in voor je door het SFN afgehandelde producten voordat je vooraf geautoriseerde retourlabels activeert.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Fulfillment Network.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Instellingen.

5. Klik op Retouren beheren.

6. Klik in Vooraf geautoriseerde retourlabels op Beheren.

7. Als je een vooraf geautoriseerd retourlabel wilt opnemen in alle bestellingen, selecteer je Aan alle bestellingen toevoegen. Zo niet, selecteer je Alleen toevoegen aan bestellingen boven een waarde van en voer je een waarde in.

8. Klik op Opslaan.

Nadat je vooraf geautoriseerde retouren hebt geactiveerd, worden er labels toegevoegd aan in aanmerking komende bestellingen die naar het SFN worden verzonden voor afhandeling.

Een vooraf geautoriseerd retourlabel opnieuw afdrukken

Als een vooraf geautoriseerd retourlabel verloren of beschadigd is, kun je het retourlabel opnieuw afdrukken om een pdf-kopie te genereren die je vervolgens naar je klant kunt verzenden.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Fulfillment Network.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Retouren.

5. Bij het Statusfilter selecteer je In behandeling.

6. Klik op de bestelling waarvan je het vooraf geautoriseerde retourlabel opnieuw wilt afdrukken.

7. Klik op Label opnieuw afdrukken.

Er wordt een pdf-retourlabel gedownload dat je vervolgens naar je klant kunt sturen om af te drukken.

Toegang tot bestellingen met een vooraf geautoriseerd retourlabel

Nadat een vervoerder een vooraf geautoriseerd retourlabel heeft gescand, wordt de retour weergegeven als Vooraf geautoriseerd op het tabblad Retouren in de SFN-app. Voordat SFN-medewerkers de retour in het fulfilmentcentrum beoordelen en bepalen welke artikelen zijn opgenomen, geeft de pagina met het retouroverzicht alle artikelen van de oorspronkelijke bestelling weer. Nadat de inspectie is voltooid, bevat het overzicht de volgende informatie:

• het retournummer;
  • de artikelen die op de retour worden vermeld;
  • of de artikelen zijn ontvangen;
  • de staat van de artikelen;
  • of de artikelen zijn herbevoorraad of bij het afval zijn gedaan.

Je kunt op elk moment tijdens het retourproces een terugbetaling doen, zelfs als SFN-medewerkers de retour nog niet hebben verwerkt. Wanneer SFN-medewerkers de geretourneerde artikelen inspecteren, ontvang je een e-mailbericht met een link om een terugbetaling voor de bestelling te doen in het Shopify-beheercentrum.

Als je gratis retourzending aanbiedt of als je het terugbetaalde bedrag wilt wijzigen vanwege beschadigde artikelen, kun je het bedrag aanpassen dat aan de klant is terugbetaald. Meer informatie over het uitkeren van terugbetalingen.