Verzendlabels van Shopify wijzigen en ongeldig verklaren

Als je verzendlabels wilt aanpassen, kun je het verzendlabel annuleren door het ongeldig te verklaren, de bestelgegevens aanpassen en vervolgens het label opnieuw kopen. Je kunt verzendlabels op de volgende manieren ongeldig verklaren:

• afzonderlijk of in bulk wanneer je verzendlabels koopt;
  • afzonderlijk of in bulk vanaf de pagina Verzendlabels;
  • afzonderlijk vanaf de pagina van een bestelling.

Je kunt verzendlabels ongeldig verklaren die niet ouder zijn dan 30 dagen vanaf de aankoopdatum en waarvoor geen gebeurtenissen worden gevolgd.

Indeling van verzendlabel

Het formaat van een verzendlabel hangt af van de vervoerder en de klasse die je kiest wanneer je een label koopt. Je kunt het labelformaat niet bewerken omdat elke vervoerder specifieke vereisten heeft ten aanzien van labels.

Als je een label koopt met Shopify Shipping, bevat dit het bestelnummer dat in je Shopify-beheercentrum staat. Je kunt het bestelnummer op het label gebruiken om pakketten gemakkelijker aan bestellingen te koppelen. De positie van het bestelnummer verschilt per vervoerder.

Highlighted order number location on an example USPS label
Highlighted order number location on an example DHL label

Verzendlabels afzonderlijk of in bulk ongeldig verklaren

Je kunt verzendlabels afzonderlijk of in bulk ongeldig verklaren vanaf de pagina Verzendlabels. Je kunt maximaal 100 verzendlabels tegelijk ongeldig verklaren.

Nadat je een verzendlabel ongeldig hebt gemaakt, worden de kosten van het label op je account geboekt. Dit bedrag wordt verrekend met de kosten van verzendlabels die je in de toekomst koopt. Neem als het pakket is verzonden contact op met de vervoerder en vermeld daarbij het referentienummer van het pakket.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Bestellingen > Verzendlabels.
  2. Selecteer de verzendlabels die je ongeldig wilt maken.
  3. Klik op Verzendlabels ongeldig verklaren.
  4. Selecteer een reden voor het ongeldig verklaren van de labels.
  5. Klik op XX labels ongeldig verklaren.

Verzendlabels afzonderlijk ongeldig verklaren vanaf de pagina met bestelgegevens