Vervoerders en verzekering

Als u Shopify Shipping gebruikt om verzendetiketten te kopen, komt u in aanmerking voor verzekeringsdekking op de pakketten die u verzendt via USPS, DHL Express, UPS en Canada Post.

De omvang van de dekking waarvoor u in aanmerking komt en de manier waarop u een claim kunt indienen, is afhankelijk van de vervoerder die u gebruikt.

Een testetiket afdrukken

U kunt een verzendetiket als test afdrukken om te controleren of uw printer goed is geïnstalleerd Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het afdrukken van een testetiket.

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Instellingen en vervolgens op Verzending.

2. Klik in het gedeelte Verzendetiketten op Testetiket afdrukken:

3. Als het etiket naar uw computer is gedownload, zoekt u het bestand op uw computer en opent u het. Als het etiket in een nieuw tabblad in uw browser wordt geopend, opent u het tabblad.

4. Zoek de afdrukoptie voor het testetiket en selecteer deze vervolgens.

5. Selecteer in het afdrukvenster de printer die u wilt gebruiken om het etiket af te drukken.

6. Selecteer het papierformaat dat overeenkomt met de printer die u gebruikt om het etiket af te drukken:

- Als u een labelprinter gebruikt, selecteert u 4" x 6". - Als u een gewone printer gebruikt, selecteert u 8.5" x 11".

1. Klik nadat u de juiste printer en het gewenste papierformaat hebt gekozen op Afdrukken.

Verzekeringsdekking

U kunt binnen 7 tot 60 dagen na een zending contact opnemen met USPS om een claim in te dienen.

Het bedrag van de aansprakelijkheidsdekking dat u krijgt voor de zending, is afhankelijk van het type service dat u gebruikt:

• Priority Mail - tot $ 100
  • Priority Mail Express - tot $ 100
  • Priority Mail International - tot $ 200
  • Priority Mail Express International - tot $ 200

Een claim indienen

De verzekering van een zending dekt meestal beschadigde, verloren of vertraagde zendingen.

U kunt online een claim indienen via USPS. Het is niet mogelijk om rechtstreeks via Shopify claims in te dienen.

Als een pakket te laat is afgeleverd, komt u mogelijk in aanmerking voor restitutie. Neem contact op met USPS voor meer informatie.

Als uw claim wordt goedgekeurd, ontvangt u per post een cheque op het adres in het online-account van USPS.

Ontvangstbevestiging door handtekening

U kunt instellen dat voor uw zendingen bij aflevering een handtekening vereist is door Bevestiging per handtekening toe te voegen wanneer u een verzendetiket koopt voor uw bestelling.

Zendingen met Priority Express Mail worden standaard verzonden met ontvangstbevestiging (handtekeningverificatie). U kunt ook voor de volgende USPS-services om een ontvangstbevestiging middels handtekeningverificatie vragen:

• First Class Mail ($ 2,45)
  • Priority Mail ($ 2,45)

Ga voor meer informatie over ontvangstbevestiging door het zetten van een handtekening naar USPS.com.

Verzenddatum

U kunt een verzenddatum voor uw bestelling instellen. De datum die u kiest, wordt afgedrukt op het verzendetiket:

Een testetiket afdrukken

U kunt een verzendetiket als test afdrukken om te controleren of uw printer goed is geïnstalleerd Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het afdrukken van een testetiket.

Stappen:

1. Ga in de Shopify-beheerder naar Instellingen > Verzenden.

2. Klik in het gedeelte Verzendetiketten op Testetiket afdrukken:

Klik op Testetiket afdrukken

3. Als het etiket naar uw computer is gedownload, zoekt u het bestand op uw computer en opent u het. Als het etiket in een nieuw tabblad in uw browser wordt geopend, opent u het tabblad.

4. Zoek de afdrukoptie voor het testetiket en selecteer deze vervolgens.

5. Selecteer in het afdrukvenster de printer die u wilt gebruiken om het etiket af te drukken.

6. Selecteer het papierformaat dat overeenkomt met de printer die u gebruikt om het etiket af te drukken:

- Als u een labelprinter gebruikt, selecteert u 4" x 6". - Als u een gewone printer gebruikt, selecteert u 8.5" x 11".

1. Klik nadat u de juiste printer en het gewenste papierformaat hebt gekozen op Afdrukken.

Verzekeringsdekking

Verzekering is inbegrepen wanneer u een verzendetiket bij UPS koopt. De maximale dekking is $ 100 voor alle zendingen.

Een claim indienen

Als een zending te laat, verloren of beschadigd is, stuurt u een e-mail naar Shopify Shipping Support om uw pakket te volgen en een claim in te dienen.

Vermeld de volgende gegevens in uw e-mail:

• uw .myshopify.com-adres
  • het bestelnummer
  • beschrijving van de schade
  • het telefoonnummer van de ontvanger

Handtekening verplicht

U kunt instellen dat voor uw zendingen bij aflevering een handtekening vereist is door Handtekening verplicht te selecteren wanneer u een verzendetiket koopt. Als u wilt dat de ondertekenaar een volwassen persoon is, selecteert u in plaats daarvan Handtekening door volwassene verplicht. De prijs van deze extra's varieert afhankelijk van de hoogte van de brandstoftoeslag die door UPS in rekening wordt gebracht.

Gratis verzendmateriaal bestellen

U kunt rechtstreeks bij UPS gratis verzendmateriaal bestellen, zoals enveloppen, etiketten en hoesjes. U moet zich aanmelden voor een gratis UPS-account om het materiaal te ontvangen.

Een testetiket afdrukken

U kunt een verzendetiket als test afdrukken om te controleren of uw printer goed is geïnstalleerd Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het afdrukken van een testetiket.

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Instellingen en vervolgens op Verzending.

2. Klik in het gedeelte Verzendetiketten op Testetiket afdrukken:

Klik op Testetiket afdrukken

3. Als het etiket naar uw computer is gedownload, zoekt u het bestand op uw computer en opent u het. Als het etiket in een nieuw tabblad in uw browser wordt geopend, opent u het tabblad.

4. Zoek de afdrukoptie voor het testetiket en selecteer deze vervolgens.

5. Selecteer in het afdrukvenster de printer die u wilt gebruiken om het etiket af te drukken.

6. Selecteer het papierformaat dat overeenkomt met de printer die u gebruikt om het etiket af te drukken:

- Als u een labelprinter gebruikt, selecteert u 4" x 6". - Als u een gewone printer gebruikt, selecteert u 8.5" x 11".

1. Klik nadat u de juiste printer en het gewenste papierformaat hebt gekozen op Afdrukken.

DHL Express-etiketten en douanedocumenten

U kunt papierverspilling verminderen en de douane-inklaring versnellen door Paperless Trade te gebruiken wanneer u met DHL Express verzendt. Als u verzendt naar een ondersteund land, kunt u uw douanedocumenten elektronisch indienen en hoeft u alleen het verzendetiket af te drukken.

Bestemmingslanden die Paperless Trade ondersteunen, vindt u bij de veelgestelde vragen over de digitale douanefactuur van DHL Express. Als u verzendt naar een niet-ondersteund land, moet u de douaneformulieren afdrukken en bij de zending voegen.

Handtekening verplicht

Voor alle internationale zendingen met DHL Express is een handtekening vereist bij bezorging.

Niet-afgeleverde en onacceptabele zendingen

Zendingen kunnen onacceptabel of niet-afgeleverd zijn als ze niet voldoen aan de algemene voorwaarden die door DHL Express zijn beschreven. Er zijn verschillende omstandigheden die een verzending onacceptabel maken:

• geen douane-aangifte gedaan, of douane-inklaring is niet gelukt voor de zending
  • zending bevat verboden artikelen
  • verzendadres is onjuist of niet correct aangebracht
  • verpakking is beschadigd of ontoereikend
  • ontvanger heeft verschuldigde rechten en heffingen voor het pakket niet betaald

DHL Express neemt contact op met uw klant voor meer informatie als de trackingstatus In de wacht is. Als ze uw klant niet kunnen bereiken, nemen ze met u contact op.

Een claim indienen

Als een zending te laat, verloren of beschadigd is, stuurt u een e-mail naar Shopify Shipping Support om uw pakket te volgen en een claim in te dienen.

Vermeld de volgende gegevens in uw e-mail:

• uw .myshopify.com-adres
  • het bestelnummer
  • beschrijving van de schade
  • het telefoonnummer van de ontvanger

Verboden artikelen

Sommige artikelen mogen niet worden verzonden met DHL Express:

• namaakgoederen
  • levende dieren (bijvoorbeeld insecten, poppen, larven en broedeieren)
  • ongemunt goud
  • valuta
  • kostbare en halfedelstenen
  • wapens en munitie
  • menselijke overblijfselen of as
  • artikelen die als illegaal worden beschouwd op de beoogde bestemming (bijvoorbeeld ivoor of narcotica)

Pakketten met verboden artikelen worden niet verzonden. In dit geval zal DHL Express contact met u opnemen en uw artikel retourneren.

Raadpleeg de vervoersvoorwaarden van DHL Express voor meer informatie over verboden en uitgesloten artikelen.

Gratis verzendmateriaal bestellen

U kunt gratis verzendmateriaal bestellen door een e-mail te sturen naar DHL Express op USShopifySupplies@dhl.com. Met deze knop opent u een sjabloon-e-mail in uw gewenste e-mailclient:

Een testetiket afdrukken

U kunt een verzendetiket als test afdrukken om te controleren of uw printer goed is geïnstalleerd Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het afdrukken van een testetiket.

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Instellingen en vervolgens op Verzending.

2. Klik in het gedeelte Verzendetiketten op Testetiket afdrukken:

3. Als het etiket naar uw computer is gedownload, zoekt u het bestand op uw computer en opent u het. Als het etiket in een nieuw tabblad in uw browser wordt geopend, opent u het tabblad.

4. Zoek de afdrukoptie voor het testetiket en selecteer deze vervolgens.

5. Selecteer in het afdrukvenster de printer die u wilt gebruiken om het etiket af te drukken.

6. Selecteer het papierformaat dat overeenkomt met de printer die u gebruikt om het etiket af te drukken:

- Als u een labelprinter gebruikt, selecteert u 4" x 6". - Als u een gewone printer gebruikt, selecteert u 8.5" x 11".

1. Klik nadat u de juiste printer en het gewenste papierformaat hebt gekozen op Afdrukken.

Verzekeringsdekking

U kunt contact opnemen met Canada Post om binnen 90 dagen na verzending een claim in te dienen.

U komt in aanmerking voor aansprakelijkheidsdekking tot $ 100 voor zendingen met de volgende services:

• Binnenland: Priority™, Xpresspost™, Expedited Parcel™
  • Internationaal: Priority™ Worldwide, Xpresspost™ — USA, Xpresspost — International

Een claim indienen

Verzekering voor een verzending dekt doorgaans beschadigde, verloren of te laat bezorgde pakketten.

U kunt een claim indienen via de webpagina van Canada Post, door met uw zakelijk account van Canada Post in te loggen. Het is niet mogelijk om rechtstreeks via Shopify claims in te dienen.

Als een pakket te laat is bezorgd, komt u mogelijk in aanmerking voor restitutie. Neem voor meer informatie contact op met Canada Post.

Als uw claim wordt goedgekeurd, ontvangt u een betaling van Canada Post.

Handtekening verplicht

U kunt instellen dat voor uw zendingen bij aflevering een handtekening vereist is door Handtekening verplicht te selecteren wanneer u een verzendetiket koopt voor uw bestelling.

Zendingen met Canada Post Priority™, Canada Post Xpresspost™ International en Canada Post Xpresspost™ USA zijn standaard inclusief gratis ontvangstbevestiging. U kunt ook om een handtekening vragen voor de volgende Canada Post-services:

• Expedited Parcel™ ($ 1,75)
  • Xpresspost™ ($ 1,75)

Ga voor meer informatie over een handtekening bij aflevering naar canadapost.ca.

Bewijs van leeftijd vereist

U kunt instellen dat voor uw zendingen bij aflevering een bewijs van leeftijd vereist is door Bewijs van leeftijd (18) of Bewijs van leeftijd (19) te selecteren wanneer u een verzendetiket koopt voor uw bestelling. Als uw zending bewijs van leeftijd vereist, is ook een handtekening vereist.

U kunt ontvangers vragen om hun leeftijd te bewijzen voor de volgende Canada Post-services:

• Expedited Parcel™ ($ 3,00)
  • Xpresspost™ binnen Canada ($ 3,00)
  • Priority ($ 3,00)

Meer informatie over het aanvragen van een bewijs van leeftijd kunt u lezen op canadapost.ca.