Eerste installatie

Voordat u uw producten kunt gaan verzenden, moet u wat informatie over uw bedrijf toevoegen op de pagina Verzenden in uw Shopify-beheerder.

Je gaat als volgt naar de pagina Verzending:

Klik in de Shopify-beheerder op Instellingen en vervolgens op Verzending.

Het adres van herkomst van een verzending toevoegen

Als u producten vanuit een andere locatie dan de hoofdvestiging van uw winkel verzendt, kunt u een afzonderlijk adres van herkomst opgeven om ervoor te zorgen dat uw btw en berekende verzendtarieven juist zijn.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Herkomst van verzending op Adres bewerken:

2. Voer het adres in van de locatie vanwaaruit u uw producten wilt verzenden en klik op Opslaan:

De herkomst van verzending wijzigen

Als u meerdere locaties hebt ingeschakeld, worden uw verzendtarieven berekend op basis van de locatie die is ingesteld als de herkomst van verzending.

U kunt elk van uw actieve locaties instellen als de herkomst van verzending. Apps en gedeactiveerde locaties kunnen echter niet worden ingesteld als de herkomst van verzending.

Als u de herkomst van verzending wijzigt in een locatie waarvoor een vervoerder niet wordt ondersteund, worden de tarieven voor die vervoerder verborgen bij het afrekenen. Als u de herkomst van verzending bijvoorbeeld instelt op een locatie in de Verenigde Staten, worden de tarieven van Canada Post niet weergegeven bij het afrekenen.

Tarieven voor het kopen van verzendetiketten in de Shopify-beheerder worden berekend op basis van de afhandelingslocatie, niet de herkomst van verzending.

Stappen:

Een pakkettype toevoegen

Als je winkel zich in de Verenigde Staten of Canada bevindt, kunt de afmetingen en gewichten van de pakkettypen opslaan op de pagina Verzending in de instellingen van je Shopify-beheerder.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Pakketten op Pakket toevoegen:

2. Voer in het dialoogvenster de vereiste gegevens in van het pakkettype:

. Voor sommige typen verzending gelden beperkingen voor de grootte van de pakketten die u kunt gebruiken om uw producten te verzenden. Er wordt een bericht over de beperkingen voor de grootte weergegeven in het dialoogvenster wanneer u een nieuw pakkettype maakt.

1. Klik op Pakket toevoegen.

Een pakkettype bewerken of verwijderen

Je kunt een bestaand pakkettype bewerken of verwijderen door in het gedeelte Pakketten op de naam van het type te klikken.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Pakketten naast het pakkettype dat u wilt wijzigen op Bewerken:

2. Voer in het dialoogvenster uw wijzigingen in en klik vervolgens op Opslaan of klik op Pakket verwijderen:

Volgende stappen

Voordat u bestellingen van uw klanten kunt verzenden, moet u het volgende doen: