Je pakketten instellen

Je kunt ook pakketten toevoegen bij de instellingen voor Verzending en bezorging van het Shopify-beheercentrum, zodat je deze gemakkelijk kunt selecteren wanneer je Shopify Shipping-labels koopt. Je kunt ook een standaard winkelpakket selecteren dat wordt gebruikt om bij de checkout verzendkosten te berekenen, wanneer je gewichtsafhankelijke of door vervoerder berekende tarieven gebruikt.

Wanneer je een verzendlabel koopt, wordt het standaard winkelpakket geselecteerd als er geen voorgesteld pakket beschikbaar is.

Een aangepast pakket toevoegen

Je kunt een aangepast pakket toevoegen met aangepaste afmetingen en een aangepast gewicht.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in het gedeelte Opgeslagen pakketten op Pakket toevoegen.

3. Geef je pakket een naam in het veld Pakketnaam.

4. Selecteer een pakkettype in de sectie Pakkettype.

5. Voeg de afmetingen en het gewicht van je pakket toe.

6. Optioneel: Selecteer Gebruik dit pakket om bij checkout de tarieven te berekenen als je het standaard winkelpakket voor dit pakket wilt wijzigen.

7. Klik op Pakket toevoegen.

Een vervoerderspakket toevoegen

Je kunt een vervoerderspakket toevoegen van USPS, UPS of Sendle. Vervoerderspakketten hebben vooraf bepaalde afmetingen. Meer informatie over vervoerderspakketten.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in het gedeelte Opgeslagen pakketten op Pakket toevoegen.

3. Klik op Vervoerderspakket.

4. Selecteer USPS-pakket, UPS-pakketof Sendle-pakket.

5. Selecteer een pakkettype.

6. Optioneel: Selecteer Gebruik dit pakket om bij checkout de tarieven te berekenen als je het standaard winkelpakket voor dit pakket wilt wijzigen.

7. Klik op Pakket toevoegen.

Het standaardpakket van je winkel beheren

Bij de instellingen voor Verzending en bezorging wordt het pakket dat voor de berekening van verzendtarieven bij de checkout wordt gebruikt met de volgende tekst aangeduid: Dit pakket wordt gebruikt om verzendtarieven te berekenen bij de checkout. Op basis van dit pakket wordt berekend welk verzendtarief je klanten bij de checkout betalen wanneer je gewichtsafhankelijke of door de vervoerder berekende verzendtarieven gebruikt.

Als je gewichtsafhankelijke tarieven hanteert, wordt het gewicht van dit pakket bij het gewicht van de te verzenden producten opgeteld om te bepalen welk gewichtsafhankelijk tarief er in rekening moet worden gebracht.

De door je vervoerder geadverteerde afmetingen van de verzenddoos kunnen duiden op de binnenkant van de verpakking. Meet de buitenmaten van je dozen en gebruik deze als je pakketten aanmaakt, omdat de buitenmaten worden gebruikt om de verzendkosten te berekenen.

Stel dat je een standaard pakketgewicht hebt van 1825 kg en dat je de volgende gewichtsafhankelijke verzendtarieven hebt:

• 0 tot 4,99 kg = 3 USD verzendkosten
  • 5 tot 9,99 kg = 5 USD verzendkosten
  • 10 to 19,99 kg = 10 USD verzendkosten

Stel dat een klant producten koopt met een totaal gewicht van 4,9 kg. Wanneer de klant de checkout bereikt, wordt het gewicht van het standaard pakket van 0,1825 kg toegevoegd aan het gewicht van de producten. Omdat de producten en het standaard pakket een gecombineerd gewicht van 5,0825 kg hebben, wordt het verzendtarief van 5 USD in rekening gebracht in plaats van het verzendtarief van 3 USD.

Het standaard winkelpakket wijzigen

Je kunt maar één pakket selecteren om bij de checkout verzendtarieven te berekenen. Als je in je winkel één pakket hebt toegevoegd, wordt dit gebruikt om verzendkosten te berekenen. Wanneer je een nieuw pakket toevoegt, kun je dat gebruiken om de tarieven te berekenen.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in het gedeelte Opgeslagen pakketten op Bewerken naast het pakket dat je wilt gebruiken om bij de checkout verzendtarieven te berekenen.

3. Selecteer Gebruik dit pakket om bij checkout de tarieven te berekenen.

4. Optioneel: Maak aanpassingen aan het type, de grootte of het gewicht van je pakket.

5. Klik op Opslaan.

Voorgestelde pakketten

Wanneer je Shopify-verzendlabels koopt , wordt mogelijk automatisch een voorgesteld pakket geselecteerd. Dit voorgestelde pakket is gebaseerd op het pakket dat je eerder hebt geselecteerd voor vergelijkbare bestellingen. Nadat je meer Shopify Shipping-labels hebt gekocht, is er een voorgesteld pakket beschikbaar voor meer bestellingen.

Een pakket bewerken

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in het gedeelte Opgeslagen pakketten op Bewerken naast het pakket dat je wilt bewerken.

3. Pas het type, de grootte of het gewicht van je pakket aan en klik op Opslaan.

Een pakket verwijderen

Als je een bepaald pakket niet meer nodig hebt in de verzendinstellingen, kun je het verwijderen. Het pakket dat wordt gebruikt om bij de checkout verzendtarieven te berekenen kun je niet verwijderen. Als je dit pakket toch wilt verwijderen, maak dan eerst een ander pakket voor de berekening van verzendtarieven.

Het pakket dat voor de berekening van verzendtarieven bij de checkout wordt gebruikt, wordt met de volgende tekst aangeduid: Dit pakket wordt gebruikt om verzendtarieven te berekenen bij de checkout.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in het gedeelte Opgeslagen pakketten op Bewerken naast het pakket dat je wilt verwijderen.

3. Klik achtereenvolgens op Pakket verwijderen en Verwijderen.