Verzendgebieden

De regio's en landen waarnaar u verzendt, worden verzendzones genoemd. Aan elke verzendzone zijn verzendtarieven gekoppeld die van toepassing zijn op klanten met adressen binnen die zone. U kunt de huidige verzendzones en verzendtarieven zien op de pagina Verzenden in uw Shopify-beheerder.

Een nieuwe verzendzone maken

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Zones en tarieven op Verzendzone toevoegen.

2. Voer in het gedeelte Naam zone een naam in voor uw nieuwe verzendzone.

3. Klik op Landen toevoegen in het gedeelte Landen.

4. Selecteer de landen die u in de verzendzone wilt opnemen, en klik op Toevoegen.

Als u een grote regio selecteert, zoals Noord-Amerika of Europa, bevat de verzendzone alle landen binnen die regio. U kunt specifieke landen of regio's verwijderen met behulp van de bijbehorende selectievakjes.

5. Als u de verzendzone wilt beperken tot bepaalde gebieden binnen een land, klikt u op Bewerken naast de regio die u wilt wijzigen.

U kunt specifieke staten of provincies toevoegen of verwijderen door de bijbehorende selectievakjes in of uit te schakelen en vervolgens op Gereed te klikken.

6. Klik als u een handmatig verzendtarief wilt toevoegen aan de verzendzone op Tarief toevoegen voor het type tarief dat u wilt maken.

U kunt later verzendtarieven toevoegen als u dat wilt.

7. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent. De nieuwe verzendzone wordt weergegeven op de pagina Verzenden in de instellingen in uw Shopify-beheerder.

Een land of regio toevoegen of verwijderen voor een bestaande verzendzone

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Zones en tarieven op Bewerken naast de verzendzone die u wilt wijzigen.

2. Klik in het gedeelte Landen op Landen toevoegen om een nieuw land toe te voegen aan de verzendzone. U kunt ook op het pictogram x naast een land klikken om het land te verwijderen uit de verzendzone.

3. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

Een verzendzone verwijderen uit uw verzendlijst

Als u niet meer wilt verzenden naar klanten in een bepaalde zone, kunt u die verzendzone uit uw verzendlijst verwijderen. Wanneer u een verzendzone verwijdert, worden ook alle verzendtarieven verwijderd die u voor die zone hebt ingesteld.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Zones en tarieven op Bewerken naast de verzendzone die u wilt verwijderen.

2. Klik op Zone verwijderen.

3. Klik op Verzendzone verwijderen om de bewerking te bevestigen.

Verzendzones maken op basis van postcode

Er zijn apps die u kunt gebruiken om uw verzendzones te organiseren op basis van postcode. Ga naar de app store om te zien wat er allemaal beschikbaar is.

Volgende stappen