Verzendzones instellen

Een verzendzone is een groep landen of regio's met dezelfde verzendkosten. Als je bedrijf bijvoorbeeld een magazijn in Duitsland heeft dat voor dezelfde vaste prijs naar elke willekeurige locatie in Europa verzendt, kun je een verzendzone maken met alle Europese landen en dezelfde verzendkosten aan al je Europese klanten in rekening brengen.

Klanten kunnen alleen producten uit de winkel bestellen wanneer het land of de regio waar ze de bestelling naar willen laten verzenden, in een van de verzendzones en ook in een actieve markt is opgenomen.

Een verzendzone toevoegen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in het gedeelte Verzending op het verzendprofiel waaraan je verzendzones wilt toevoegen.

3. Klik naast de groep locaties waaraan je een verzendzone wil toevoegen op Zone aanmaken.

4. Voer een naam in voor de verzendzone.

5. Selecteer de landen en regio's die je in de zone wil hebben.

6. Klik op Gereed.

7. Voeg de gewenste tarieven voor de zone toe en klik vervolgens op Opslaan.

Zie Verzendtarieven instellen voor meer informatie over het instellen van verzendtarieven.

Een zone bewerken

Binnen een groep locaties in een verzendprofiel kan een land of regio slechts in één verzendzone bestaan. Je moet een land of regio uit één verzendzone verwijderen voordat je het aan een ander land toevoegt.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in het gedeelte Verzending op het verzendprofiel dat je wilt bewerken.

3. Klik naast de zone die je wilt bewerken op de knop ....

4. Klik in de vervolgkeuzelijst op Zone bewerken.

5. Breng wijzigingen aan en klik op Gereed.

6. Klik op Opslaan.

Een zone verwijderen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in het gedeelte Verzending op het verzendprofiel dat je wilt bewerken.

3. Klik naast de zone die je wil verwijderen op de knop ....

4. Klik in de vervolgkeuzelijst op Verwijderen.

5. Klik op Opslaan.

Verzendzones aanmaken op basis van postcode

Er zijn apps die je kunt gebruiken om je verzendzones te organiseren op basis van postcodes of zipcodes. Ga naar de Shopify App Store om te zien wat er allemaal beschikbaar is.