Producten en varianten in bulk bewerken

Met de bulk-editor, die vergelijkbaar is met een spreadsheet, kun je meerdere producten en hun varianten tegelijk bewerken vanuit je Shopify-beheercentrum. Je kunt de bulk-editor ook gebruiken voor het bewerken van collecties, klanten, voorraad, en blogberichten en pagina's van online winkels.

De webbrowsers Chrome, Firefox en Safari worden aanbevolen voor gebruik met de bulk-editor. De bulk-editor werkt door het toevoegen van parameters aan URL's. Dit kan tot gevolg hebben dat URL's langer zijn dan is toegestaan in Internet Explorer. Om die reden wordt het gebruik van IE met de bulk-editor afgeraden. De andere browsers hebben niet dezelfde URL-beperkingen als IE.

Producten selecteren om in bulk te bewerken

Je kunt producten in bulk bewerken vanaf de pagina Producten in je Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Producten.

2. Gebruik de selectievakjes om de producten te selecteren die je wilt wijzigen. Als je varianten van slechts één product wilt bewerken, selecteer alleen dat product.

1. Klik op Producten bewerken.
    De knop om producten in bulk te bewerken

Producteigenschappen selecteren om in bulk te bewerken

Op de pagina Bulkeditor zie je een tabel met de producten die je hebt geselecteerd en enkele van de eigenschappen die je voor de producten kunt bewerken.

Elke kolom in de tabel vertegenwoordigt een producteigenschap. Elke rij in de tabel vertegenwoordigt een geselecteerd product of een geselecteerde variant.

In het gebied Bewerkt deze velden op dit moment wordt aangegeven welke producteigenschappen je momenteel bewerkt.

Een eigenschap toevoegen

Stappen:

1. Klik op Velden toevoegen. Er verschijnt een lijst met bewerkbare eigenschappen.

2. Klik op een eigenschap om die eigenschap toe te voegen aan de tabel voor bewerken.

3. Herhaal deze procedure als je meerdere eigenschappen wilt toevoegen.

Een eigenschap verwijderen

Klik op de x naast een producteigenschap om te stoppen met het bewerken van die eigenschap.

Producteigenschappen in bulk bewerken

Als je alle eigenschappen hebt geselecteerd die je wilt bewerken, kun je op velden in de tabel klikken om nieuwe gegevens in te voeren of bestaande gegevens te bewerken.

Stappen:

1. Klik en typ binnen een veld in de tabel om de eigenschap (kolom) voor dat product of die variant (rij) te bewerken. Je kunt zoveel producten en eigenschappen bewerken als je maar wilt.

2. Klik op Opslaan om alle productwijzigingen op te slaan die je met de bulk-editor hebt gemaakt.

Snelkoppelingen in de bulk-editor

Gebruik de volgende snelkoppelingen om snel door de eigenschappen van de bulk-editor te navigeren en eigenschappen te bewerken:

• Verplaatsen tussen cellen - Klik om een tabelcel te selecteren en druk vervolgens op een pijltoets om naar de volgende bewerkbare cel in die richting te gaan.
  • Meerdere cellen selecteren met de muis - Houd de toets Alt op een pc of de toets command op een Mac ingedrukt en klik op verschillende cellen om meerdere cellen te selecteren. De cellen die je selecteert, hoeven niet aan elkaar te grenzen.
  • Meerdere aangrenzende cellen selecteren met de muis - Klik om een cel te selecteren en houd vervolgens de toets shift ingedrukt terwijl je op een andere cel in dezelfde kolom klikt om ook die cel te selecteren plus alle cellen tussen de eerste en de laatst geselecteerde cel.
  • Meerdere cellen selecteren met het toetsenbord - Klik om een cel te selecteren en houd vervolgens de toets shift ingedrukt terwijl je op de toets Pijl-omhoog of Pijl-omlaag drukt om meerdere cellen te selecteren in een lijn boven of onder de huidige cel.
  • Meerdere cellen bewerken - Wanneer je meerdere tabelcellen hebt geselecteerd, kun je alle geselecteerde cellen in één keer bewerken. Dit werkt voor het typen van tekst en cijfers, het inschakelen van selectievakjes en het gebruiken van vervolgkeuzelijsten in de geselecteerde cellen.