Tijdlijn

Met de tijdlijn kun je gedetailleerde geschiedenissen bekijken, en notities en opmerkingen schrijven voor bestellingen, conceptbestellingen, klanten en overschrijvingen in Shopify. Opmerking: Alle notities en opmerkingen zijn intern en zijn dus niet zichtbaar voor je klanten. Als je de Shopify-app gebruikt, ontvang je mogelijk meldingen wanneer je wordt genoemd in een opmerking op de tijdlijn.

Communiceren via de tijdlijn

Alle communicatie via de tijdlijn is intern voor je winkel. Wanneer je een opmerking toevoegt aan iets in je Shopify-beheercentrum, wordt de opmerking gekoppeld aan die bestelling, conceptbestelling, klant of overdracht.

Je kunt specifieke medewerkers ook op de hoogte stellen door hen te @noemen:

• Als je @ gebruikt met de naam van een van de medewerkers, krijgt die medewerker een e-mailmelding met je opmerking.
  • Als je @ gebruikt met de naam van een andere medewerker die de Shopify-app gebruikt, krijgt die medewerker een pushmelding op zijn of haar telefoon met je opmerking.
  • Als je niemand toevoegt met @, stelt Shopify niemand op de hoogte van je opmerking.

Opmerkingen toevoegen aan de tijdlijn

Je kunt opmerkingen toevoegen aan bestellingen, conceptbestellingen, klanten en overdrachten.

Stappen:

Opmerkingen bewerken op de tijdlijn

Je kunt je eigen reacties op de tijdlijn bewerken als je wilt wijzigen wat je hebt geschreven. Het bewerken van een reactie is slechts 5 minuten na het plaatsen van je reactie mogelijk.

Stappen:

Opmerkingen verwijderen op de tijdlijn

Het verwijderen van reacties kan niet ongedaan worden gemaakt en de handeling wordt niet opgenomen in de tijdlijn.

Stappen:

Emoji gebruiken op de tijdlijn

Je kunt emoji gebruiken in je gesprekken.

Stappen:

Medewerkers vermelden op tijdlijn

Je kunt de medewerkers van je winkel via @ noemen in opmerkingen. Medewerkers krijgen een melding per e-mail wanneer je ze in een opmerking noemt. Als ze de Shopify-app gebruiken en pushmeldingen hebben geactiveerd, ontvangen ze ook een melding op hun mobiele apparaat.

Stappen:

Refereren aan een pagina op je tijdlijn

Op een desktopapparaat kun je snel verwijzen naar andere pagina's in het beheercentrum op je tijdlijn. Via een referentie in een tijdlijn-opmerking kunnen andere medewerkers op je opmerking klikken of tikken om toegang te krijgen tot informatie met betrekking tot die pagina. Verwijzingen kunnen de volgende paginatypen bevatten:

• bestellingen
  • conceptbestellingen
  • klanten
  • producten
  • varianten
  • overdrachten
  • inkooporders

Medewerkers die mobiele apparaten gebruiken, kunnen in reacties op verwijzingen tikken om informatie te zien waarnaar wordt verwezen, maar ze kunnen geen gekoppelde verwijzingen vanaf hun apparaat aanmaken.

Stappen:

1. Klik tijdens het schrijven van een opmerking op het pictogram # in het opmerkingenvak.
  2. Klik op het type pagina waarnaar je wilt verwijzen.
  3. Klik op de naam van de specifieke pagina waarnaar je wilt verwijzen.

Bestanden koppelen aan de tijdlijn

Je kunt bestanden koppelen om context of meer informatie toe te voegen aan je gesprekken. Bijvoorbeeld:

• Je kunt een foto van een artikel bijvoegen om de staat ervan vast te leggen voordat je het verzendt.
  • Je kunt kopieën van formulieren van voorraadoverdracht bijvoegen om alle informatie op dezelfde plaats te bewaren.
  • Je kunt een foto van een QR-code op een verzendlabel bijvoegen.

Het bestand wordt als onderdeel van je opmerking bijgevoegd.

Stappen:

Voeg een profielfoto toe aan je reacties op de tijdlijn

Je kunt een aangepaste foto aan je profiel toevoegen zodat deze naast je opmerkingen wordt weergegeven.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op je winkelnaam en accountafbeelding.

2. Klik op account beheren.

3. Klik op Foto uploaden.

4. Zoek in het dialoogvenster de afbeelding die je wilt gebruiken en klik vervolgens op Openen.

5. Klik op Opslaan om de wijzigingen in je profiel te bevestigen.

Activeer tijdlijnmeldingen op mobiele apparaten

Met de Shopify-app kun je tijdlijnmeldingen activeren, zodat je een melding op je mobiele apparaat ontvangt wanneer een andere medewerker je via @ noemt.