Automatisch onderwerpregels en tekst voor e-mails genereren

Shopify Magic gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) om met door jou verstrekte informatie, zoals het soort campagne en trefwoorden voor producten, suggesties te genereren voor onderwerpregels in Shopify Email. Als je al een concept van je e-mailonderwerpregel hebt geschreven, worden trefwoorden automatisch gegenereerd op basis van je onderwerpregel. Lees eerst Tips voor het gebruik van Shopify Magic om tekst te genereren voordat je automatische tekst voor je e-mails genereert.

Ondersteunde talen

​ Ondersteuning voor automatisch gegenereerde e-mailonderwerpregels en -tekst is momenteel beschikbaar in de volgende talen:

• Engels
  • Duits
  • Spaans
  • Frans
  • Italiaans
  • Japans
  • Portugees (Braziliaans)
  • Chinees (vereenvoudigd)

Amerikaans-Engels is de gebruikte standaardvariant voor suggesties in het Engels. De kunstmatige intelligentie maakt gebruikt van taaldata die grotendeels afkomstig is van Noord-Amerikaanse bronnen. Gegenereerde content kan mogelijk vocabulaire en uitdrukkingen bevatten die lokaal zijn voor die regio. Je kunt elk deel van de contentsuggesties wijzigen om aan de verwachtingen van klanten te voldoen.

De gebruikte taal om tekstsuggesties te genereren is afhankelijk van de standaardtaal voor je webshop. Als de standaardtaal van je webshop niet een van de ondersteunde talen is, is deze functie niet beschikbaar in het Shopify-beheercentrum. Je kunt deze taalinstelling bijwerken door naar Instellingen > Talen te gaan en te klikken op Standaardinstelling wijzigen.

De lijst met ondersteunde talen bevat de geverifieerde talen, maar er kan ook tekst worden gegenereerd voor andere talen. De kwaliteit varieert. Gebruik speciale instructies om de gewenste taal op te geven als je de tekst in die taal wilt genereren. Je kunt bijvoorbeeld de volgende instructie opnemen: Schrijf de beschrijving in het Noors. Gebruik deze methode alleen voor talen die je zelf kunt lezen en beoordelen, omdat de kwaliteit van de tekst aanzienlijk kan verschillen.Een andere strategie is om een Engelse tekst te genereren en deze vervolgens te vertalen naar de gewenste taal met de Translate and Adapt-app. ​

E-mailonderwerpregels aanmaken

Wanneer je een Shopify Email-campagne aanmaakt, kun je Shopify Magic gebruiken om een onderwerpregel en tekst voor de e-mail te genereren. Amerikaans-Engels is de standaardvariant voor suggesties in het Engels. Kunstmatige intelligentie (AI) maakt gebruik van taaldata die grotendeels afkomstig is uit Noord-Amerikaanse bronnen. Gegenereerde content kan mogelijk woorden en uitdrukkingen bevatten die typerend zijn voor die regio. Je kunt elk deel van de contentsuggesties wijzigen om aan de verwachtingen van klanten te voldoen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Apps en verkoopkanalen.
  2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op E-mailen klik vervolgens op App openen.
  3. Klik op Campagne aanmaken en selecteer een template.
  4. Voltooi een van de volgende stappen:

• Klik in het veld Onderwerp op het pictogram Tekst genereren om een onderwerpregel voor een e-mail te genereren.
    • Klik in de RTF-editor van de tekstsectie op het pictogram Tekst genereren als je de tekst voor een e-mail wilt genereren.
  5. Voer informatie in over het soort e-mail die je verstuurt en voeg trefwoorden toe. Hoe meer gegevens je toevoegt, hoe relevanter de voorgestelde content is.

6. Optioneel: Selecteer een nieuwe toon in de vervolgkeuzelijst Gesprekstoon. Lees meer over een toon kiezen voor je e-mails.

7. Optioneel: Schrijf eventuele aanvullende instructies in het veld Speciale instructies. Zie [Speciale instructies gebruiken](/manual/shopify-admin/productivity-tools/shopify-magic/tips#using-special-instructions)_ voor informatie over de soorten instructies die je kunt opgeven.

8. Klik op Tekst genereren om drie versies van de voorgestelde content te genereren.

9. Voltooi een van de volgende stappen:

• Klik op Opnieuw proberen om de verschillende resultaten te bekijken.
    • Selecteer een andere toon of pas je prompt aan en klik vervolgens op Opnieuw proberen.
  10. Klik op Behouden om een suggestie te kiezen.

Nadat je tekst hebt gegenereerd en geselecteerd, kun je de aanpassing van je e-mailbericht afmaken of op het pictogram Tekst genereren klikken om de vorige suggesties te openen en nieuwe te genereren.

Bestaande tekst voor e-mail bewerken

Als je een concept van een Shopify Email-campagne hebt met tekst die je wilt bewerken, kun je Shopify Magic gebruiken om de content anders te formuleren, uit te breiden of te vereenvoudigen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Apps en verkoopkanalen.
  2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op E-mailen klik vervolgens op App openen.
  3. Klik op de titel van het campagneconcept dat je wilt bewerken.
  4. Klik op het pictogram Tekst genereren en kies een van de volgende opties in de vervolgkeuzelijst:

• Klik op Anders formuleren om de content anders te formuleren.
    • Klik op Uitbreiden om de content langer te maken.
    • Klik op Vereenvoudigen om de content te vereenvoudigen.
  5. Optioneel: Selecteer een nieuwe toon in de vervolgkeuzelijst Gesprekstoon. Lees meer over een toon kiezen voor je e-mails.

6. Optioneel: Voeg instructies toe of bewerk deze in het veld Speciale instructies. Zie [Speciale instructies gebruiken](/manual/shopify-admin/productivity-tools/shopify-magic/tips#using-special-instructions)_ voor informatie over de soorten instructies die je kunt opgeven.

7. Klik op Opnieuw proberen.

8. Klik op Behouden om een suggestie te kiezen.

De voorgestelde contentsuggesties verbeteren

Wanneer je gegenereerde suggesties voor Shopify Email evalueert, bedenk dan wat effectieve e-mailcontent is. De beste manier om de gegenereerde suggesties te verbeteren is door de AI-tool meer informatie te geven over je campagne, zoals campagnedoelen, productgegevens en specifieke trefwoorden. Kies ook een toon die het best bij je merk past.

Voeg de volgende soorten informatie aan je e-mailcampagnes toe om de resultaten van gegenereerde tekst te verbeteren:

• Campagnetype: Elke specificatie die je voor een campagne opgeeft, helpt om betere resultaten te genereren. Bijvoorbeeld herbevoorrading van product, voorjaarsuitverkoop of verjaardagskorting.
  • Producttrefwoorden: Als je schrijft over een specifiek product, probeer dan de naam en het type van het product toe te voegen. Geef trefwoorden op die het product of de categorie beschrijven, zoals chilisaus of stuk zeep, als de naam van het product op meerdere manieren kan worden opgevat. Voeg beschrijvingen toe die benadrukken wat het product uniek maakt of waarom iemand het zou willen kopen. Monaco is bijvoorbeeld niet beschrijvend. Maar als je een reeks trefwoorden als Nieuw in het assortiment, Monaco, 10% korting en Lichtgewicht zonnebril met schildpadprint gebruikt, geef je Shopify Magic genoeg informatie om over te schrijven. Trefwoord-prompts kunnen eenvoudig of complex zijn en je kunt je prompt formuleren als een zin of alleen trefwoorden gebruiken. Je kunt ook emoji's toevoegen.
  • Belangrijke merktrefwoorden of terminologie. Hoewel de resultaten verschillende formuleringen bevatten voor de opgegeven informatie, worden speciale woorden of zinnen, zoals merknamen of unieke beschrijvende woorden, vaak behouden.Als je je merknaam opneemt in de prompt voor de tagline van je merk, wordt deze meestal opgenomen in de resultaten.Als je bijvoorbeeld lipbalsem met munt beschrijft als muntastisch in de trefwoorden, bevatten de gegenereerde suggesties vaak die term.
  • Andere e-maildetails. Aanvullende informatie die relevant is voor het type content dat je genereert, moet worden opgegeven. Als je bijvoorbeeld een verkoopbericht wilt maken, voer je het verkoopbedrag en de soorten producten die deel uitmaken van de verkoop in. Shopify Magic gebruikt de gegevens die je aan je e-mail toevoegt om automatisch ideeën voor te stellen voor welke trefwoorden je wilt verstrekken.