Productbeschrijvingen automatisch genereren

Je kunt met Shopify Magic productbeschrijvingen maken en bewerken door automatisch tekst te laten genereren. In deze functie worden gegevens die jij verstrekt, zoals producttitels en trefwoorden, door middel van kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence, of AI) gebruikt om een suggestie voor een productbeschrijving te genereren. Shopify Magic kan ook suggesties bieden om je te helpen geselecteerde tekst uit een bestaande beschrijving te herschrijven.

Lees Tips voor het gebruik van Shopify Magic om tekst te genereren voordat je automatische tekst voor productbeschrijvingen genereert.

Ondersteunde talen

​ Ondersteuning voor automatisch gegenereerde productbeschrijvingen is momenteel beschikbaar in de volgende talen:

• Engels
  • Duits
  • Spaans
  • Frans
  • Italiaans
  • Japans
  • Portugees (Braziliaans)
  • Chinees (vereenvoudigd)

Amerikaans-Engels is de gebruikte standaardvariant voor suggesties in het Engels. De kunstmatige intelligentie maakt gebruikt van taaldata die grotendeels afkomstig is van Noord-Amerikaanse bronnen. Gegenereerde content kan mogelijk vocabulaire en uitdrukkingen bevatten die lokaal zijn voor die regio. Je kunt elk deel van de contentsuggesties wijzigen om aan de verwachtingen van klanten te voldoen.

De gebruikte taal om tekstsuggesties te genereren is afhankelijk van de standaardtaal voor je webshop. Als de standaardtaal van je webshop niet een van de ondersteunde talen is, is deze functie niet beschikbaar in het Shopify-beheercentrum. Je kunt deze taalinstelling bijwerken door naar Instellingen > Talen te gaan en te klikken op Standaardinstelling wijzigen.

De lijst met ondersteunde talen bevat de geverifieerde talen, maar er kan ook tekst worden gegenereerd voor andere talen. De kwaliteit varieert. Gebruik speciale instructies om de gewenste taal op te geven als je de tekst in die taal wilt genereren. Je kunt bijvoorbeeld de volgende instructie opnemen: Schrijf de beschrijving in het Noors. Gebruik deze methode alleen voor talen die je zelf kunt lezen en beoordelen, omdat de kwaliteit van de tekst aanzienlijk kan verschillen.Een andere strategie is om een Engelse tekst te genereren en deze vervolgens te vertalen naar de gewenste taal met de Translate and Adapt-app. ​

Een volledige productbeschrijving opstellen

Voor een nieuwe productbeschrijving kun je automatisch gegenereerde beschrijvingen gebruiken om je op weg te helpen. De toon van de gegenereerde content wordt standaard ingesteld op de laatst gebruikte optie, maar je kunt deze wijzigen voordat je nieuwe content genereert. Meestal kun je het best een consistente toon aanhouden voor productbeschrijvingen in je winkel.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Producten en klik vervolgens op een product.
  2. Klik op de werkbalk in het tekstvak met de productbeschrijving op het pictogram Tekst genereren.
  3. Voer enkele productkenmerken of trefwoorden in. Hoe meer gegevens je toevoegt, hoe relevanter de voorgestelde content is.
  4. Optioneel: Selecteer een andere aanspreektoon voor de beschrijving. Je kunt een vooraf gedefinieerde aanspreektoon selecteren of een aangepaste aanspreektoon toevoegen. Lees meer over een aanspreektoon kiezen voor productbeschrijvingen.
  5. Optioneel: Als je aanvullende instructies wil geven voor het genereren van je beschrijving, kun je instructies toevoegen in het veld Speciale instructies. Zie Speciale instructies gebruiken voor informatie over de soorten instructies die je kunt geven.
  6. Klik op Genereren om de eerste versie van de voorgestelde content te genereren.
  7. Optioneel: Je kunt verschillende versies van een productbeschrijving bekijken en genereren voordat je er een als concept kiest aan de hand van de volgende stappen:

• Klik op Opnieuw genereren als je de voorgestelde content wil vernieuwen en een nieuwe versie wil genereren.
    • Selecteer een andere optie voor de toon en klik op Opnieuw genereren als je de toon van de gegenereerde content wil wijzigen.
    • Gebruik de pijlen onder de gegenereerde tekst om door de verscheidene gegenereerde versies te bladeren en deze te bekijken.
  8. Klik op Behouden om de voorgestelde content aan de beschrijving toe te voegen en het venster te sluiten.

9. Bewerk en formatteer de productbeschrijving zodat deze je product en merk weerspiegelt en klik vervolgens op Opslaan. De nieuwe productbeschrijving wordt automatisch voor gepubliceerde producten getoond.

Bestaande productbeschrijvingen bewerken

Met Shopify Magic kun je secties van een bestaande productbeschrijving bewerken.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Producten en klik vervolgens op een product.
  2. Selecteer de tekst die je wil bewerken en klik vervolgens op het pictogram Tekst genereren voor een menu met bewerkingsopties:

• Als je een nieuwe versie van de geselecteerde tekst wilt genereren, selecteer je de toon voor de herschreven tekst en klik je vervolgens op Herschrijven.
    • Klik op Vereenvoudigen om een kortere of eenvoudigere versie van de geselecteerde tekst te genereren.
    • Als je de geselecteerde content langer wilt maken, zoals door een nieuwe zin toe te voegen, klik je op Uitbreiden.
  3. Optioneel: Genereer en bekijk verschillende versies van een productbeschrijving voordat je er een als concept kiest aan de hand van de volgende stappen:

4. Tik op Opnieuw genereren als je de voorgestelde content wil vernieuwen en een nieuwe versie wil genereren.

5. Selecteer een andere optie voor de toon en tik op Opnieuw proberen als je de toon van de gegenereerde content wil wijzigen.

6. Als je aanvullende instructies wil verstrekken voor het genereren van je beschrijving, bijvoorbeeld het wijzigen van de lengte, indeling of andere aangepaste gegevens, kun je op het pictogram Speciale instructies klikken en vervolgens instructies toevoegen in het veld Speciale instructies. Raadpleeg Speciale instructies gebruiken voor meer informatie over de soorten instructies die je kunt verstrekken.

7. Gebruik de pijlen onder de gegenereerde tekst om door de verscheidene gegenereerde versies te bladeren en deze te bekijken.

8. Klik op Behouden om de nieuwe tekst aan de productbeschrijving toe te voegen in plaats van de oorspronkelijke selectie.

De voorgestelde contentsuggesties verbeteren

​ Bedenk wat een goede productbeschrijving is als je gegenereerde suggesties voor productbeschrijvingen evalueert. Het is de bedoeling dat productbeschrijvingen de voordelen van het product op een niet-generieke manier communiceren, zodat deze een goede weerspiegeling vormen van je winkelmerk. Als je automatisch content genereert voor beschrijvingen, krijg je betere resultaten als je meer gegevens opgeeft en zorgvuldig een toon selecteert die past bij het bedrijf.

De beste manier om de gegenereerde suggesties te verbeteren is door de tool meer informatie over het product te geven. Geef in elk geval eerst een producttitel en ten minste twee productkenmerken of trefwoorden op voordat je een beschrijving genereert. Als je meer trefwoorden of zinnen toevoegt, krijg je nauwkeurigere en beter passende gegenereerde content.

Voeg de volgende soorten informatie aan je productbeschrijvingen toe om de resultaten te verbeteren:

• Trefwoorden voor producttypen: Als de titel van het product niet exact beschrijft om wat voor soort product het gaat, bijvoorbeeld een productnaam als Washington zonder op zijn minst het woord bril, levert dat mogelijk resultaten van lagere kwaliteit op. Geef trefwoorden op waarmee het producttype of de categorie duidelijk wordt aangegeven, zoals chilisaus of stuk zeep.
  • Informatie over de klant: de beste productbeschrijvingen spelen in op de behoeften en interesses van je doelgroep. Voeg enkele trefwoorden toe die te maken hebben met het soort persoon bij wie het product goed past. Denk hierbij aan de bevolkingsgroep (jonge ouders) of aan waarden (milieubewust, natuurliefhebber). Deze informatie is zinvol om productvoordelen te genereren en het soort woordgebruik te bepalen dat in de resultaten wordt gebruikt.
  • Specifieke productgegevens over materialen, de productiemethode, de pasvorm, het beoogde gebruik: Alle opgegeven productspecificaties kunnen in de gegenereerde beschrijvingen tot alinea's worden omgewerkt.
  • Belangrijke merktrefwoorden of -terminologie: Hoewel de resultaten verschillende formuleringen bevatten voor de informatie die je invoert, worden vaak speciale woorden of zinnen aangehouden, zoals merknamen of unieke beschrijvende woorden. Als je bijvoorbeeld lipbalsem met munt in de trefwoorden beschrijft als muntastisch, bevatten de gegenereerde suggesties vaak die term.
  • Andere productgegevens. Uit de gegevens die je aan het product hebt toegevoegd in Shopify kun je ideeën halen over welke trefwoorden je opgeeft. Als je product bijvoorbeeld varianten bevat, kun je de keuzevarianten zoals maat en kleur opgeven als trefwoorden. Je kunt ook andere productgegevens overwegen, zoals de verkoper, de categorie of collectienamen.