Organisatiemanagement

De Shopify-organisatiebeheerder is een uitbreiding op het standaard Shopify-beheercentrum. Hiermee kun je als een organisatie opereren door tools te beheren die op meerdere winkels tegelijk effect hebben. Gebruikers waaraan toegang tot de Shopify-organisatiebeheerder is toegekend, kunnen acties uitvoeren die gebruikers, winkels en flow-workflows in je hele organisatie bepalen.

Kenmerken

Overzicht

• totale verkoop en bestellingen voor je gehele organisatie bekijken
  • een totale verkoop en bestellingen voor specifieke winkels bekijken
  • toegang tot analyses over specifieke winkelprestaties

Zie Overzicht voor meer informatie.

Gebruikers

• voeg nieuwe gebruikers toe aan je organisatie
  • gebruikers in bulk opnieuw activeren, onderbreken of verwijderen
  • toegang tot functies op organisatieniveau bieden of intrekken
  • beheer toegang en machtigingen op winkelniveau
  • tweestapsverificatie afdwingen

Zie Gebruikers voor meer informatie.

Winkels

• bekijk en krijg toegang tot alle winkels in je organisatie
  • winkels filteren op type of status
  • maak nieuwe winkels aan en voeg ze toe aan je organisatie

Raadpleeg voor meer informatie Winkels.

Flow

• bouw nieuwe workflows
  • workflows controleren en bewerken
  • workflows in de winkel mogelijk maken zonder dat de Flow-app te installeren
  • workflows direct van een winkel naar een andere kopiëren

Zie Flow voor meer informatie.

Aan de slag met de Shopify-organisatiebeheerder

De winkeleigenaar van de hoofdwinkel in je organisatie wordt beschouwd als de eigenaar van de organisatie. De eigenaar van de organisatie is de eerste persoon die toegang heeft tot de Shopify-organisatiebeheerder. Standaard gaat deze gebruiker van start met volledige toestemmingen.

De eigenaar van de organisatie kan niet worden verwijderd of gewist en heeft altijd toegang tot Gebruikersbeheer. Zie Gebruikers voor meer informatie.

Aanmelden

Je hebt toegang tot de Shopify-organisatiebeheerder door je aan te melden bij een winkel in je organisatie. Als je toegang op organisatieniveau hebt, wordt links van het menu van je winkel een algemeen navigatiemenu weergegeven. Met het algemene navigatiemenu heb je toegang tot informatie en kun je deze beheren. Dit zijn onder andere gebruikers en andere winkels in je organisatie.

De algemene navigatie wordt links van het scherm weergegeven.

Gebruikers in een organisatie zien alleen die menuopties en winkels waartoe ze toegang hebben. Als een gebruiker alleen toegang heeft tot één winkel en geen organisatietoegang heeft, hebben ze geen toegang tot de algemene navigatie.

De algemene navigatie wordt weergegeven als volledig menu in de Shopify-organisatiebeheerder voor Plus-merchants, of als een ingestorte versie in het Shopify-beheercentrum van een winkel. In de samengevouwen versie van het algemene navigatiemenu verschijnen winkelnamen als afkorting met twee letters. De winkelcodes zijn gebaseerd op de eerste letter of letters van de naam van de winkel. Bijvoorbeeld:

• Svenshirts - Sv
  • Sven's Shirts - SS
  • Het shirtdepot van Sven- SD