Workflows beheren in Shopify Flow

Je kunt workflows dupliceren, importeren, verwijderen of exporteren om ze te delen met andere merchants of om een back-up te maken.

Een workflow dupliceren

Je kunt workflows in je winkel dupliceren om een back-up te maken of om een bestaande workflow te bewerken.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Flow.

3. Klik op App openen.

4. Klik op ... naast de workflow die je wilt dupliceren.

5. Klik op Workflow dupliceren.

6. Voer een nieuwe naam in voor de kopie.

7. Klik op Workflow dupliceren.

Een workflow naar een andere winkel kopiëren

Als je voor je winkel een Shopify Plus-abonnement hebt, kun je workflows kopiëren van de ene naar de andere winkel in je organisatie. Je kunt een workflow alleen kopiëren als je de Shopify Flow-app- en kanaalmachtiging hebt.

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Flow.

3. Klik op App openen.

4. Klik op ... naast de workflow die je wilt kopiëren.

5. Klik op Kopiëren naar een andere winkel. Er wordt een nieuw venster geopend waarin je winkels kunt zoeken en selecteren waarnaar je wilt kopiëren. Alleen winkels waar je Shopify Flow-appmachtigingen voor hebt, worden weergegeven.

6. Selecteer de winkels waarnaar je de workflow wilt kopiëren.

7. Klik op Workflow kopiëren.

Een workflow exporteren

Workflows kunnen worden geëxporteerd om met andere merchants te delen of om een back-up te maken. Voordat je een workflow exporteert om met anderen te delen, zorg je ervoor dat je identificerende of gevoelige gegevens, zoals e-mailadressen of andere contactgegevens, verwijdert. De workflow wordt geëxporteerd als een .flow via je browser.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Flow.

3. Klik op App openen.

4. Selecteer de workflows die je wilt exporteren.

5. Klik op Workflows exporteren.

Een workflow importeren

Workflows kunnen worden geïmporteerd van andere merchants of uit een back-upkopie. Voordat je een workflow inschakelt die niet door je organisatie is aangemaakt, controleer je het volgende:

• E-mail- en berichtenadressen hebben nu de juiste bestemmingen gekregen.
  • Berichttekst komt overeen met de stijl en stijl van je bedrijf.
  • Acties die berichtenservices gebruiken die niet door je organisatie worden gebruikt, worden vervangen door acties die een e-mail verzenden.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Flow.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Importeren.

5. Klik op Bestanden toevoegen of sleep een .flow van je desktop naar het vak Workflow importeren.

6. Optioneel: klik op Voorbeeld van workflows bekijken om workflows te bekijken voordat je ze importeert.

7. Klik op Importeren.

Een workflow verwijderen

Workflows die je niet meer nodig hebt, kun je verwijderen. Eenmaal verwijderde workflows kun je niet meer terughalen. Als je denkt in de toekomst misschien een kopie van een workflow nodig te hebben, exporteer je een kopievan de workflow voordat je deze verwijdert.

Alleen inactieve workflows kunnen worden verwijderd. Als je een actieve workflow wilt verwijderen, deactiveer je deze eerst door op de workflow te klikken en vervolgens op Uitschakelen te klikken.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Flow.

3. Klik op App openen.

4. Selecteer de workflows die je wilt verwijderen.

5. Klik op Workflows verwijderen.