Workflows importeren, exporteren en kopiëren

Je kunt workflows importeren en exporteren, ze aan je andere winkels toevoegen, ze met andere ondernemingen delen en back-ups maken.

Omdat workflows alleen binnen Flow kunnen worden bewerkt en opgeslagen, kan je er zeker van zijn dat ze geen niet-ondersteunde instructies of code bevatten. Wanneer je een workflow importeert, wordt deze aan Flow toegevoegd, maar de workflow wordt niet ingeschakeld in je winkel. Voordat je een workflow inschakelt, moet je deze controleren en aanpassen aan je bedrijfsbehoeften:

• Zorg ervoor dat je e-mail- of messaging-adressen wijzigt, zodat je berichten naar de juiste mensen worden verzonden.
  • Controleer de tekst van het bericht om ervoor te zorgen dat deze aansluit bij de stijl en toon van je bedrijf.
  • Als een workflow een berichtenservice gebruikt en jij niet, kan je de actie vervangen door een workflow die een e-mailbericht verzendt.

Workflows importeren

Een workflow importeren:

1. Klik op de pagina Workflows in Flow op Meer acties > Workflows importeren en volg de instructies:
    Klik op Meer acties > Workflows importeren.
    De geïmporteerde workflow wordt toegevoegd aan je lijst met workflows.
  2. Klik op de workflow om de bijbehorende pagina Workflowdetails te openen en klik op Workflow bewerken. Zorg er geen details voor je workflow ontbreken, zoals een voorwaarde of actie.
  3. Wanneer je tevreden bent met je wijzigingen, klik op Inschakelen om de workflow te activeren.

Workflows bewerken

Je kunt workflows alleen bewerken met Flow. Je kunt een workflowbestand wel openen in een teksteditor om de inhoud ervan te bekijken, maar breng geen wijzigingen aan in het bestand. Bestanden die buiten Flow zijn bewerkt, kunnen niet in een winkel worden geïmporteerd (inclusief de winkel waaruit je deze oorspronkelijk hebt geëxporteerd). Deze beperking zorgt ervoor dat de workflow die je importeert alleen inhoud bevat die wordt ondersteund door Flow.

Workflows exporteren

Voordat je een workflow exporteert die je met een andere verkoper wilt delen, moet je alle identificatiegegevens of gevoelige informatie verwijderen, zoals e-mailadressen of andere contactgegevens. Elke opgeslagen workflow, inclusief workflows die niet kunnen worden ingeschakeld omdat er details ontbreken, kan worden geëxporteerd. Controleer de workflow en voer zo nodig ontbrekende gegevens in nadat je een workflow hebt geïmporteerd.

Een workflowbestand exporteren:

1. Open de workflow in de workflow-editor.
  2. Klik op Meer acties> Workflow exporteren en volg de instructies.

Workflows kopiëren in het Shopify-beheercentrum van je organisatie

Als je op organisatieniveau toegang hebt tot Flow, kan je workflows van de ene naar de andere winkel kopiëren binnen je organisatie.

Nadat je een workflow hebt gekopieerd, wordt elke winkel die je hebt gekopieerd een afzonderlijke kopie van de workflow. Meerdere workflows kunnen niet tegelijk worden bewerkt, dus als je wijzigingen wil aanbrengen in je workflows nadat je ze hebt aangemaakt, kan je ze afzonderlijk voor elke winkel bewerken.

Stappen:

1. Open Flow.
  2. Selecteer de workflow die je wil kopiëren.
  3. Klik op Kopiëren.
  4. Kies of je de workflow naar dezelfde winkel of naar een andere winkel in je organisatie wil kopiëren.
  5. Selecteer de winkels waaraan je een kopie van de workflow wil toevoegen. Je kunt zoveel winkels kiezen als je maar wil.
  6. Klik op Workflow kopiëren.