De nieuwe flow

Shopify Flow is een e-commerce automatiseringsplatform waarmee je eenvoudig taken en processen in je winkel en in je apps kunt automatiseren.

Aandachtspunten voor de nieuwe Flow

De nieuwe Flow is een opnieuw ontworpen versie van de Flow-app. Deze opnieuw ontworpen versie biedt verbeteringen aan, waaronder de volgende functies:

• een nieuwe editor die verbeterde voorwaardelijke syntaxis ondersteunt
  • toegang tot bijna alle Shopify GraphQL Admin API, inclusief verbeterde diepte bij het openen van geneste objecten
  • een verbeterde ervaring voor het selecteren van velden om te gebruiken in voorwaarden en acties
  • verbeteringen waarmee je één stap kunt verwijderen zonder de volledige workflow te verwijderen

De volgende functies zijn niet opgenomen in de nieuwe Flow-bèta:

• workflow testen
  • internationalisering
  • workflows kopiëren

De nieuwe onderdelen van de Flow-workflow

Flow is een functie die is gebaseerd op evenementen waarmee je geautomatiseerde workflows kunt maken. Dit betekent dat Flow je winkel controleert op gebeurtenissen en dat je een geautomatiseerde reeks acties kunt maken die als reactie worden uitgevoerd.

Om deze automatiseringen te maken, bouw je een workflow met behulp van onderdelen genaamd triggers, voorwaarden en acties.

Vermeldt onderdelen van een workflow, beschrijft ze en geeft voorbeelden.
Workflow-onderdeel Beschrijving Voorbeeld
Activeren Een trigger is een evenement dat een workflow start en kan iets zijn dat in je winkel of in een app gebeurt. Er wordt een nieuwe bestelling aangemaakt in je winkel.
Voorwaarde Een voorwaarde bepaalt of er een actie wordt ondernomen op basis van de voorwaarden die je hebt ingesteld. Een voorwaarde is ingesteld om te controleren of het totale bedrag dat is betaald voor de bestelling meer dan $ 200 is.
Actie Een actie is een wijziging die in je winkel of in een app wordt uitgevoerd als aan de voorwaarde is voldaan. Als het totale bedrag dat is betaald voor de bestelling meer dan $ 200 is, wordt er een tag toegevoegd aan de rekening van de klant die de bestelling heeft geplaatst.

De nieuwe Flow op organisatieniveau

Als je Toegang op Flow organisatieniveauhebt, kun je de volgende acties uitvoeren in alle winkels in een organisatie met Flow:

• workflows maken en bewerken
  • workflows exporteren en in een of meer winkels importeren

Met deze toegang kunnen gebruikers workflows voor elke winkel beheren, zonder afzonderlijk bij elke winkel te hoeven inloggen.

Als je gebruikers toegang wilt verlenen tot Flow voor een specifieke winkel, kun je hen toegang op winkelniveau tot de app verlenen, in plaats van toegang op organisatieniveau tot Flow.

Omdat Flow beschikbaar is op organisatieniveau, schakelt het verwijderen van de Flow-app in een specifieke winkel niet automatisch workflows voor die winkel uit. Om te voorkomen dat workflows worden uitgevoerd in een specifieke winkel, moet je deze workflows handmatig uitschakelen. Je kunt dit doen in je Shopify-beheercentrum met behulp van de Flow-app voordat je de app verwijdert, of in de Shopify-organisatiebeheerder op de Flow-pagina.