Klantmetaveld bijwerken

Met de actie Klantmetaveld bijwerken voeg je een metaveld toe aan de klant die de workflow triggert of werk je een bestaand metaveld voor die klant bij.

Op deze pagina

Velden

De actie Klantmetaveld bijwerken bevat de volgende velden.

Velden die worden gebruikt in de actie Klantmetaveld bijwerken.
Veld Beschrijving
Naamruimte van metaveld Vereist. Een naamruimte van een metaveld is een opslag voor een groep metavelden. Door metavelden te groeperen in een naamruimte, voorkom je dat je metavelden botsen met andere metavelden.
Sleutel Vereist. Een sleutel is een id voor de metaveldwaarde.
Waarde Vereist. De waarde is de informatie die in het metaveld wordt opgeslagen. Een waarde wordt altijd opgeslagen als tekenreeks, ongeacht het type metaveld.
Type Het data-type van de metaveldwaarde.

Triggers

De actie Klantmetaveld bijwerken heeft een verborgen veld dat is toegevoegd door de trigger. Dit veld, Klant-ID, bepaalt aan welke klant een metaveld wordt toegevoegd. De klant-ID is standaard ingesteld en kan niet worden gewijzigd.

De actie Klantmetaveld bijwerken kan worden gebruikt in workflows die beginnen met de volgende triggers:

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een klant-metaveld wanneer een klant wordt aangemaakt

In deze voorbeeldworkflow wordt een klantmetaveld toegevoegd aan alle nieuw aangemaakte klanten.

API-gegevens

Voor meer informatie, bekijk het MetafieldInput-inputobject.