Klanttags toevoegen

Met de actie Klanttags toevoegen wordt een tag toegevoegd aan de klant die de workflow activeert.

Op deze pagina

Velden

De actie Voeg klanttags toe bevat de volgende velden.

Velden die worden gebruikt bij de actie Klanttags toevoegen.
Veld Beschrijving
Tags De tags die aan de klant toegevoegd worden. Tags zijn niet hoofdlettergevoelig. Neem een van de volgende stappen om meerdere tags toe te voegen:
  • Vul elke tag apart in door deze in te typen en vervolgens de Enter-knop in te drukken.
  • Vul meerdere tags in door ze tussen komma's te plaatsen. Spaties tussen komma's worden verwijderd.

Als je bijvoorbeeld tag1,tag2,tag3 invult en daarna op de Enter-knop drukt, wordt tag1,tag2,tag3 in de actie weergegeven. Als de actie wordt uitgevoerd, worden drie aparte tags toegevoegd: tag1, tag2 en tag3.

Triggers

De actie klanttags toevoegen heeft een verborgen veld dat toegevoegd is door de trigger. Dit veld, Klant-ID, bepaalt aan welke klant een Metaveld wordt toegevoegd. De klant-ID is standaard ingesteld en kan niet worden gewijzigd.

De actie Klanttags toevoegen kan worden gebruikt bij workflows die worden geactiveerd met de volgende triggers:

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die tags toevoegt wanneer een klant wordt aangemaakt

In deze voorbeeldworkflow wordt de tag new toegevoegd aan alle nieuw aangemaakte klanten.

API-gegevens

Voor meer informatie, bekijk de tagsAdd-mutatie.