Bestelling annuleren

Met de actie Bestelling annuleren wordt de bestelling geannuleerd die de workflow activeert.

Op deze pagina

Velden

De actie Bestelling annuleren bevat de volgende velden.

Velden die worden gebruikt bij de actie Bestelling annuleren.
Veld Beschrijving
Een melding naar de klant sturen Wanneer de workflow is ingeschakeld, meldt deze aan de klant dat diens bestelling is geannuleerd.
Reden Vereist. Geeft de reden aan voor de annulering van de bestelling. Standaard is de reden ingesteld op Klant wijzigde/annuleerde bestelling.
Artikelen terugbetalen Bij controle worden de betalingen voor het product en voor douanerechten aan de klant terugbetaald.
Verzendkosten terugbetalen Wanneer dit is ingeschakeld, worden de kosten voor verzending aan de klant terugbetaald.
Artikelen herbevoorraden Wanneer dit is ingeschakeld, worden artikelen uit de bestelling teruggeplaatst in de winkelvoorraad.

Triggers

Aan de actie Bestelling annuleren wordt door de trigger een verborgen veld toegevoegd. Dit veld, Bestellings-ID (of order.id), bepaalt welke bestelling wordt geannuleerd. De bestellings-ID is standaard ingesteld en kan niet worden gewijzigd.

De actie Annuleer bestelling kan worden gebruikt in workflows die beginnen bij de volgende triggers:

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een bestelling annuleert als het risiconiveau hoog is.

In deze voorbeeldworkflow wordt een bestelling geannuleerd als het risiconiveau hoog is.

API-gegevens

Voor meer informatie, bekijk Een bestelling annuleren.