Connectors in de nieuwe flow

Met connectors kun je specifieke apps gebruiken om triggers te maken op basis van informatie uit de app of om een actie te maken die een app gebruikt. Wanneer je een trigger gebruikt, verzendt de app gegevens naar Flow. Wanneer je een actie gebruikt, verzendt Flow gegevens naar de app.

Workflows maken met connectors

Met connectors kun je workflows maken met triggers en acties van apps. Als je een app in een workflow wilt gebruiken, moet je een app met een ingebouwde connector hebben geïnstalleerd.

Stappen

1. Installeer en stel een app in die een connector heeft gebouwd.
  2. Stel de app in. Afhankelijk van de app kan dit het maken van een account, het abonneren op een betaalde service of het toevoegen van informatie over je winkel omvatten.
  3. Maak een nieuwe workflowaan.
  4. Triggers die connectors gebruiken, worden gestart met een melding van een app, terwijl acties die connectors gebruiken door apps worden genomen als gevolg van een melding van Flow.
    1. Maak een trigger of actie aan in Flow.
    2. Selecteer de service die je wilt gebruiken in de lijst Geïnstalleerd.
    3. Als je een trigger maakt, selecteer je het evenement dat de workflow start. Als je een actie aan het maken bent, selecteer de actie die je wilt dat de app onderneemt.

Voorwaarden kunnen niet worden ingesteld met behulp van connectors.

Connectoren op organisatieniveau

Op organisatorisch niveau worden apps weergegeven op de lijst Geïnstalleerd nadat ze in minstens één winkel binnen je organisatie zijn geïnstalleerd. Om een workflow in een bepaalde winkel te laten werken, dien je de app te installeren die de connector in die winkel heeft.

Je hebt bijvoorbeeld vier winkels in je organisatie en je wilt een workflow gebruiken met een connector voor loyaliteitsapps. Als je een workflow maakt voordat je de app installeert, wordt deze weergegeven in de lijst Niet geïnstalleerd en kun je die connector niet gebruiken om workflows te maken.

Als je een loyaliteit-app in één winkel installeert, kan je de bijbehorende connector gebruiken binnen flows in die winkel. De workflow wordt echter niet uitgevoerd in de andere winkels in je organisatie, totdat je de app ook in die winkels installeert.

Beperkingen en bekende problemen

• Als je een workflow hebt die een connector-app gebruikt en je deze in een winkel wil uitvoeren, moet die connector-app in die winkel zijn geïnstalleerd.
  • Als je de verificatie-instellingen voor de Asana-, Google Sheets-, Slack -of Trello-connectoren wilt wijzigen, moet je winkel een kopie van de Flow-app hebben geïnstalleerd. Log in bij de winkel en gebruik de Flow-app om de connector-instellingen te wijzigen.
  • Als je de Flow-app uit een winkel verwijdert, zijn je workflows uitgeschakeld voor die winkel. De workflows bestaan nog steeds in het Shopify-beheercentrum van je organisatie, zodat je kunt inloggen bij de het Plus-beheercentrum van je organisatie en deze weer in te schakelen.

Apps die werken met Flow

AgeChecked

Triggers

• AgeChecked Customer Failure: start wanneer de leeftijdsverificatie van een klant is mislukt.
  • AgeChecked Customer Success: start wanneer de leeftijdsverificatie van een klant is geslaagd.

Acties

• AgeChecked Verification: voer een AgeChecked-vertificatie uit op de bestelling en de klant. Zorg ervoor dat de bestellings-ID met deze actie wordt doorgegeven.

Algolia Search en Discovery

Triggers

• Populairste zoekopdrachten: wordt elke dag uitgevoerd en hiermee worden de belangrijkste zoekopdrachten uit je winkel en hun meest populaire resultaten opgehaald.
  • Populairste zoekopdrachten zonder resultaten: wordt elke dag uitgevoerd en hiermee worden de zoekopdrachten zonder resultaten uit je winkel opgehaald.
  • Gepauzeerde index: start wanneer je zoekindex is gepauzeerd in Algolia.

Arigato-automatisering

Triggers

• Binnenkomend trigger-evenement: start wanneer Mr. Arigato een trigger verzendt naar Flow.

Asana

Acties

• Asana-taak maken: maak een nieuwe taak in een Asana-project.

Avolin Protect

Triggers

• NS8-bescherming bestelling klantverificatie: start wanneer een klant sms-verificatie heeft voltooid.
  • NS8-bescherming EQ8-score: start wanneer
  • NS8-bescherming bestelrisico:
  • NS8-bescherming bestelstatus:

Back in Stock

Triggers

• Vraag naar productvariant is veranderd: start wanneer het vraagniveau voor een productvariant verandert.

Weer-op-voorraad-productmeldingen

Triggers

• Geabonneerd op meldingen wanneer een artikel weer op voorraad is: start wanneer een klant een abonnement neemt op meldingen voor artikelen die weer op voorraad zijn.

Op maat gemaakte verzending

Acties

• Aantal bestellingen: onderhoudt een aantal bestellingen per dag.
  • Attributen van winkelwagen instellen: stelt een attribuut voor winkelwagen in.

Betere prijs

Triggers

• Betere prijs aangevraagd: start wanneer een klant een winkel vindt met een betere prijs dan de prijs die in je winkel wordt aangeboden.

Bulkkortingen

Triggers

• Kortingscodes aangemaakt: begint wanneer batches van 100 kortingscodes worden gemaakt.

Callback

Triggers

• Terugbellen aangevraagd: start wanneer een nieuw terugbelverzoek wordt ontvangen.

CleverPush

Acties

• Melding sturen: stuurt een push-notificatie.

Promoties en upsells checkout

Triggers

• Promotie verzilverd: start wanneer een promotie is verzilverd en de betaling, indien van toepassing, is bevestigd.
  • Niet lukt promotie te verzilveren: begint wanneer een klant geen betaling voor een promotie voltooit en het promotieproduct uit de bestelling wordt verwijderd.

Covet.pics - Instagram-feed

Triggers

• Foto-aanvraag: start wanneer Covet.pics een fotoverzoek aanmaakt.

E-mailmarketing dotdigital

Acties

• Contactpersoon maken of bijwerken: maak een contactpersoon in Engagement Cloud of werk de contactpersoon bij als deze al bestaat.
  • Toevoegen aan marketingprogramma: voeg een klant toe aan een bestaand omnichannel-marketingprogramma Engagement Cloud.
  • Verzend transactiemail: verzendt een transactiemail met behulp van een bestaande Engagement Cloud-campagne.

Edit Order by Cleverific

Acties

• Bundels uitvouwen: vouwt gebundelde producten uit tot hun onderdeelproducten voor eenvoudige fulfillment. Deze actie is alleen beschikbaar in vroege toegang. Configureer productbundels in Bestelling bewerken.
  • Artikelen bewerken en toevoegen: bewerk een bestelling door een of meer artikelen toe te voegen.

Enquire Post-Purchase Surveys

Triggers

• Reactie op enquête aangemaakt (verouderd): start wanneer een nieuwe reactie op een enquête wordt ingediend.
  • Nieuwe reactie op een enquête: begint wanneer een klant reageert op een winkelenquête.

Flits - pagina klantaccount

Acties

• Kredietaanpassing bij fulfillment bestelling: past het Flits Store-winkeltegoed aan wanneer een bestelling is voltooid.

Formulierbouwer met bestand uploaden

Triggers

• Formulierbouwer: start wanneer een formulier wordt ingediend.

Google Sheets voor Shopify Flow

Acties

• Rij toevoegen aan spreadsheet: voegt een rij toe aan de onderkant van een Google Sheets-spreadsheet.

Klaviyo - E-mailmarketing

Acties

• Volg een evenement: pusht een evenement naar Klaviyo.
  • Maak een campagne: stuurt een campagne met behulp van een lijst en sjabloon van je Klaviyo-account.

Triggers

• Populairste zoekopdrachten: wordt elke dag uitgevoerd en haalt de populairste zoekopdrachten en de populairste zoekopdrachten op met nul resultaten in de afgelopen twee dagen.

Acties

• Product promoten of lager zetten in zoekresultaten: promoot een product of zet deze lager in de zoekresultaten van Klevu door de boost-score toe te passen. Deze actie kan alleen worden gebruikt in een workflow die begint met de trigger Voorraadaantallen gewijzigd.

Launchpad

Triggers

• Evenement gestart: start wanneer een Launchpad-evenement begint.

Kmetric - Realtime analytics

Acties

• Weerlogboek: slaat een weerlogboek op van wijzigingen in het weer.

Littledata - Google Analytics

Acties

• Google Analytics-klantgebeurtenis: stuurt een aangepaste gebeurtenis naar Google Analytics en koppel deze aan het klantgedrag, zoals uit welke campagne ze kwamen en wat ze hebben gezocht.
  • Google Analytics-bestellingsgebeurtenis: stuurt een aangepaste gebeurtenis naar Google Analytics en koppel deze aan de klant die een bestelling plaatste, zoals uit welke campagne ze kwamen en wat ze hebben gezocht.

Loox: fotobeoordelingen

Triggers

• Nieuwe beoordeling: start wanneer een nieuwe beoordeling wordt ontvangen.

Beloningen en referral LoyaltyLion

Triggers

• Klant verplaatst naar segment 'Terugwinnen': start wanneer een klant wordt verplaatst naar het loyaliteitssegment 'Terugwinnen'.
  • Klant heeft genoeg punten voor beloning: start wanneer een klant voldoende punten verdient om een loyaliteitsbeloning te verzilveren.
  • Klant verplaatst naar een lager niveau: start wanneer een klant naar een loyaliteitsniveau gaat dat lager is dan zijn huidige niveau.
  • Klant verplaatst naar segment 'Loyaal': start wanneer een klant wordt verplaatst naar het loyaliteitssegment 'Loyaal'.
  • Verjaardag van klant is vandaag: start om 9.00 uur op de verjaardag van een klant.
  • Klant verplaatst naar een hoger niveau: start wanneer een klant naar een loyaliteitsniveau gaat dat hoger is dan zijn huidige niveau.
  • Klant verplaatst naar segment 'Risicolopend': start wanneer een klant wordt verplaatst naar het loyaliteitssegment 'Risicolopend'.
  • Verjaardag van klant is over zeven dagen: start om 9.00 uur, zeven dagen vóór de verjaardag van een klant.

Acties

• Voeg punten toe: voegt goedgekeurde punten toe aan een klant.
  • Wijzig de rang: zet een klant over naar een nieuw loyaliteitsniveau.

Mobiele app - Plobal

Acties

• Individueel pushbericht: stuurt een pushbericht naar een individuele mobiele app-gebruiker.
  • Pushmelding en masse: stuurt een promotioneel pushbericht naar alle gebruikers van de mobiele app.

Nosto

Acties

• Klanten toevoegen aan Nosto-segmenten: voegt een klant toe aan een Nosto-segment.

Omnisend- E-mailmarketing

Acties

• Volg een evenement: pusht een evenement naar je Omnisend-account.
  • De klant aanmaken of bijwerken: maakt een nieuwe klant of heeft een bestaande klant bijgewerkt in je Omnisend-account.

Okendo

Triggers

• Okendo-beoordeling gemaakt: start wanneer een recensie is aangemaakt in Okendo.

Order Merger

Triggers

• Bestellingen samengevoegd: start wanneer bestellingen worden samengevoegd door Order Merger.

Order Tagger

Triggers

• Bestelling verwerkt: start wanneer een bestelling is verwerkt door Order Tagger.

Bestelling volgen door TrackingMore

Triggers

• Bestellingsstatus bijwerken: start wanneer de status van een bestelling wordt bijgewerkt.

Parcel Panel

Triggers

• Bestellingsstatus bijwerken: start wanneer de status van een bestelling wordt bijgewerkt.

Pre-order Manager - voorbestelling

Triggers

• Voorbestelling aangemaakt: start wanneer een nieuwe voorbestelling is aangemaakt.

PushOwl-webpushbericht

Acties

• Pushbericht verzenden: stuur een browserpushbericht naar een abonnee.
  • Push-campagne verzenden: stuurt een pushbericht naar alle abonnees.

Upselling en cross-selling ReConvert

Triggers

• Door de klant ingediende productreview: start wanneer een klant een productreview indient op de bedankpagina.
  • Door de klant beantwoorde vraag: start wanneer een klant een antwoord indient op de bedankpagina.
  • Door de klant gevolgde bestelling: start wanneer een klant op de knop Volgen klikt op de bedankpagina.
  • ReConvert door klant gebruikt: start wanneer een klant een bestelling plaatst met behulp van een van de ReConvert-widgets.
  • Door de klant ingediende verjaardag: start wanneer een klant zijn verjaardag indient op de bedankpagina.

Acties

• Verjaardag van klant bijwerken: werkt de verjaardag van een klant bij in ReConvert.

REVIEWS.io

Triggers

• Nieuwe negatieve bedrijfsbeoordeling REVIEWS.io: start wanneer een nieuwe negatieve bedrijfsbeoordeling wordt ingediend op REVIEWS.io.
  • Nieuwe productbeoordeling REVIEWS.io: start wanneer een nieuwe productbeoordeling wordt ingediend op REVIEWS.io.
  • Nieuwe positieve productbeoordeling REVIEWS.io: start wanneer een nieuwe positieve productbeoordeling wordt ingediend op REVIEWS.io.
  • Nieuwe beoordeling REVIEWS.io met afbeeldingen: start wanneer een nieuwe productbeoordeling met één of meerdere afbeeldingen wordt ingediend op REVIEWS.io.
  • Nieuwe positieve bedrijfsbeoordeling REVIEWS.io: start wanneer een nieuwe positieve bedrijfsbeoordeling wordt ingediend op REVIEWS.io.
  • Nieuwe negatieve productbeoordeling REVIEWS.io: start wanneer een nieuwe negatieve productbeoordeling wordt ingediend op REVIEWS.io.
  • Nieuwe beoordeling REVIEWS.io met video's: start wanneer een nieuwe productbeoordeling met één of meerdere video's wordt ingediend op REVIEWS.io.
  • Nieuwe bedrijfsbeoordeling REVIEWS.io: start wanneer een nieuwe bedrijfsbeoordeling wordt ingediend op REVIEWS.io.

Scribeless

Acties

• Nieuw ontvanger toevoegen: voegt een nieuwe ontvanger toe aan een bestaande campagne.

ShopHire

Triggers

• Gesloten opdracht: start wanneer een nieuwe opdracht is gesloten.
  • Nieuwe kandidaat: start wanneer een nieuwe kandidaat zich voor een opdracht indient.
  • Geopende opdracht: start wanneer een nieuwe opdracht wordt geopend.

Slack

Acties

• Slack-bericht verzenden: stuur een bericht naar een gebruiker of kanaal in een Slack-team.

Sms, webpush, e-mail - FirePush

Acties

• Sms-bericht verzenden: stuurt een sms-bericht. Zorg ervoor dat het telefoonnummer van de ontvanger E. 164-indeling heeft.

Marketing en automatisering SMSbump

Acties

• Sms verzenden via SMSbump: stuurt een sms-bericht met SMSbump als provider.

Loyaliteit en beloningen Stamped.io

Acties

• Punten toevoegen: voegt punten toe aan het account van een klant.
  • Punten aftrekken: trekt punten af van het account van een klant.

Beoordelingen en UGC Stamped.io

Triggers

• Nieuwe beoordelingen: start wanneer je een nieuwe productbeoordeling ontvangt.
  • Nieuwe Net Promotor Score: start wanneer je een nieuwe Net Promotor Score ontvangt.
  • Nieuwe vraag: start wanneer je een nieuwe vraag ontvangt.

Acties

• Enquête voor beoordelingsverzoek stoppen: verwijdert e-mail voor beoordelingsverzoeken voor bestellingen.
  • Klant afmelden: meldt een e-mailadres van een klant af voor beoordelingsverzoeken.

Tobi. Automatisering sms-marketing

Acties

• Stuur een sms-bericht via Tobi: stuur een sms-bericht naar een specifiek telefoonnummer.

Toon

Acties

• Sms: stuurt een sms naar een specifiek telefoonnummer.

Translate&Currency - LangShop

Acties

• Product vertalen: vertaal het product dat de workflow triggert in alle talen van de winkel.
  • Collectie vertalen: vertaal de collectie die de workflow triggert in alle talen van de winkel.

Trello

Acties

• Trello-kaart maken: maakt een kaart aan in een Trello-bord.

Typoly - oplossing typefouten e-mail

Triggers

• Fout domein gedetecteerd: start wanneer er een mogelijke typefout aanwezig is in het e-mailadres.

WOTIO

Acties

• Activeringsmail voor account verzenden gebaseerd op bestellings-ID: start het zenden van een activeringsmail voor een account op basis van bestellings-ID.
  • Activeringsmail voor account verzenden gebaseerd op bestellings-ID: start het zenden van een activeringsmail voor een account op basis van klant-ID.

YotPo: foto- en productrecensies

Triggers

• Nieuwe YotPo-recensie: start wanneer een beoordeling voor een product in je winkel wordt gemaakt.
  • YotPo-recensie bijgewerkt: start wanneer een beoordeling voor een product in je winkel wordt bijgewerkt.