Triggers en acties in de nieuwe Flow

De acties die je in een workflow kunt gebruiken, worden bepaald door de trigger die je gebruikt om de workflows te starten. Acties kunnen worden ingesteld om plaats te vinden wanneer de trigger-gebeurtenis plaatsvindt, of gecontroleerd op een voorwaarde.

Naslaginformatie over triggers en acties

Conceptbestelling gemaakt

De trigger Conceptbestelling aangemaakt wordt gestart wanneer een gebruiker in je organisatie of een externe app een conceptbestelling aanmaakt.

Overwegingen

Deze trigger is alleen van toepassing op nieuw aangemaakte conceptbestellingen. Conceptbestellingen die zijn aangemaakt vóór de workflow met behulp van de trigger Conceptbestellingen aangemaakt en conceptbestellingen die geen orderregels bevatten, leiden er niet toe dat een workflow met deze trigger wordt gebruikt om te starten.

Workflows die een trigger voor conceptbestellingen gebruiken, hebben geen invloed op bestellingen. Gebruik in plaats daarvan de trigger Bestelling aangemaakt.

Acties

Met behulp van de trigger conceptbestelling aangemaakt kunnen acties worden ondernomen met het Graphql-API-object bestelling. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger conceptbestelling aangemaakt.

• Klanttags toevoegen
  • Conceptbestellingstags toevoegen
    Nadat een conceptbestelling is omgezet in een bestelling, worden deze tags veranderd in bestellingstags
  • Orderregelartikel toevoegen
  • Metaveld conceptbestelling aanmaken
  • URL-omleiding aanmaken
  • Metaveld winkel aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen
  • Klanttags verwijderen
  • Conceptbestellingstags verwijderen
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden
  • Klantopmerking bijwerken
    Deze actie vervangt standaard de inhoud van de notitie. Als je content wilt toevoegen aan de bestaande notitie, voer in het veld Notitie het volgende in:{{customer.note}} The content that you want to add to the note.
  • Conceptbestellingsnotitie bijwerken
    Deze actie vervangt standaard de content van de notitie. Als je content wilt toevoegen aan de bestaande notitie, voer in het veld Notitie het volgende in:{{order.note}} The content that you want to add to the note.

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die tags aan een klant toevoegt wanneer een conceptbestelling wordt aangemaakt

In dit voorbeeldworkflow wordt een tag aan een klantaccount toegevoegd wanneer een conceptbestelling waar ze aan zijn gekoppeld, is gemaakt.

Conceptbestelling verwijderd

De trigger conceptbestelling verwijderd start wanneer een gebruiker in je organisatie of een externe app een conceptbestelling verwijdert.

Overwegingen

Workflows die een trigger 'conceptbestelling' gebruiken, hebben geen invloed op bestellingen. Om bestellingen te beïnvloeden, gebruik je in plaats daarvan de trigger Bestelling verwijderd.

Acties

Met behulp van de trigger conceptbestelling verwijderd kunnen acties worden ondernomen met het Graphql-API-object bestelling. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger conceptbestelling verwijderd.

• Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden
  • URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een e-mail stuurt als een conceptbestelling wordt verwijderd

In deze voorbeeldworkflow wordt een e-mail verzonden wanneer een conceptbestelling wordt verwijderd.

Product verwijderd

De trigger product verwijderd start wanneer een gebruiker in je organisatie of een externe app een product verwijdert uit het Shopify-beheercentrum.

Overwegingen

Verwijderde producten kunnen niet worden hersteld, dus je kunt geen workflow aanmaken die een verwijdering ongedaan maakt.

Acties

Via de trigger product verwijderd kan actie worden ondernomen met het Graphql-API-object product. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger product verwijderd.

• Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden
  • URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een e-mail stuurt als een product wordt verwijderd

In deze voorbeeldworkflow wordt een e-mail verzonden wanneer een product wordt verwijderd.

Klantprofiel aangemaakt

De trigger klantprofiel aangemaakt begint wanneer een nieuwe klant een bestelling plaatst in je winkel of wanneer een klantprofiel handmatig door een gebruiker wordt gemaakt.

Overwegingen

Deze trigger is alleen van toepassing op nieuw aangemaakte klantprofielen. Als je een bestaand klantprofiel bewerkt, wordt de trigger klantprofiel aangemaakt niet gestart.

Acties

Met behulp van de trigger klantprofiel aangemaakt kunnen acties worden ondernomen met het Graphql-API-object object. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger klantprofiel aangemaakt.

• Klant toevoegen metaveld
  • Klanttags toevoegen
  • Winkel toevoegen metaveld
  • URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen
  • Verwijder metaveld klant
  • Klanttags verwijderen
  • Metaveld winkel verwijderen
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden
  • Klantopmerking bijwerken
    Deze actie vervangt standaard de inhoud van de notitie. Als je content wilt toevoegen aan de bestaande notitie, voer in het veld Notitie het volgende in:{{customer.note}} The content that you want to add to the note.

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een klanttag toevoegt als een klantprofiel wordt aangemaakt

In dit voorbeeldworkflow wordt een tag aan het klantaccount toegevoegd wanneer een klantprofiel wordt aangemaakt.

Klant verwijderd

De trigger klant verwijderd start wanneer een gebruiker in je organisatie of een externe app een klantprofiel verwijdert uit het Shopify-beheercentrum.

Overwegingen

Klantprofielen met een bestelgeschiedenis kunnen niet worden verwijderd, maar kunnen wel worden uitgeschakeld. Raadpleeg de trigger Klantaccount uitgeschakeld om workflows te maken die worden uitgevoerd wanneer een klantaccount is uitgeschakeld.

Acties

Met behulp van de trigger klant verwijderd kunnen acties worden ondernomen met het Graphql-API-object klant. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger klant verwijderd.

• URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden

Voorbeelden

Voorbeeld van een workflow die een e-mail stuurt als een klant wordt verwijderd

In deze voorbeeldworkflow wordt een e-mail verzonden wanneer een klant wordt verwijderd.

Klantaccount geactiveerd

De trigger klantaccount ingeschakeld wordt gestart wanneer een klantprofiel een klantaccount wordt. Deze statuswijziging vindt plaats wanneer een klant een e-mailuitnodiging accepteert om een account aan te maken of wanneer hij of zij informatie indient tijdens de checkout in je onlinewinkel.

Acties

Met behulp van de trigger klantaccount ingeschakeld kunnen acties worden ondernomen met het Graphql-API-object klant. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger klantaccount ingeschakeld.

• Klant toevoegen metaveld
  • Klanttags toevoegen
  • Winkel toevoegen metaveld
  • URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL's verwijderen
  • Verwijder metaveld klant
  • Klanttags verwijderen
  • Metaveld winkel verwijderen
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden
  • Klantopmerking bijwerken
    Deze actie vervangt standaard de inhoud van de notitie. Als je content wilt toevoegen aan de bestaande notitie, voer in het veld Notitie het volgende in:{{customer.note}} The content that you want to add to the note.

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een klantmarkering toevoegt als een klantaccount wordt ingeschakeld

In deze voorbeeldworkflow wordt een klanttag toegevoegd als een klantaccount wordt ingeschakeld.

Klantaccount gedeactiveerd.

De trigger klantaccount uitgeschakeld start wanneer een gebruiker in je organisatie of een externe app een klantaccount uitschakelt in het Shopify-beheercentrum.

Acties

Met behulp van de trigger klantaccount uitgeschakeld kunnen acties worden ondernomen met het Graphql-API-object klant. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger klantaccount uitgeschakeld.

• Klant toevoegen metaveld
  • Klanttags toevoegen
  • Winkel toevoegen metaveld
  • URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL's verwijderen
  • Verwijder metaveld klant
  • Klanttags verwijderen
  • Metaveld winkel verwijderen
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden
  • Klantopmerking bijwerken
    Deze actie vervangt standaard de inhoud van de notitie. Als je content wilt toevoegen aan de bestaande notitie, voer in het veld Notitie het volgende in:{{customer.note}} The content that you want to add to the note.

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een klantmarkering toevoegt als een klantaccount wordt uitgeschakeld

In deze voorbeeldworkflow wordt een klanttag toegevoegd als een klantaccount wordt uitgeschakeld.

Voorraadaantallen gewijzigd

De trigger voorraadaantallen gewijzigd wordt gestart wanneer een bestelling wordt geplaatst die de beschikbare voorraad van een specifiek product aftrekken.

Overwegingen

Producten moeten Hoeveelheid volgen hebben aangevinkt om een workflow te starten met de trigger voorraadaantallen gewijzigd. Conceptbestellingen hebben geen invloed op de beschikbare voorraad totdat ze zijn geconverteerd naar bestellingen. Deze trigger maakt het gebruik van voorwaarden en acties mogelijk die van invloed zijn op producten. Ga naar de trigger voorraadartikel aangemaakt voor workflows die van invloed zijn op voorraadartikelen.

Acties

Met behulp van de trigger voorraadaantallen gewijzigd, kunnen acties worden ondernomen met het Graphql-API-object product. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger voorraadaantallen gewijzigd.

• Producttags toevoegen
  • Product toevoegen aan collectie
  • Winkel toevoegen metaveld
  • Metaveld product aanmaken
  • Metaveld productvariant aanmaken
  • URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen
  • Product verbergen
  • Producten publiceren
  • Product uit collectie verwijderen
  • Verwijder product metaveld
  • Producttags verwijderen
  • Verwijder metaveld productvariant
  • Metaveld winkel verwijderen
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden

Voorbeelden

Voorbeeld van een workflow die een product publiceert wanneer de voorraad verandert van onder nul naar boven nul

In deze voorbeeldworkflow wordt een product gepubliceerd wanneer de voorraadaantallen voor een product verandert van onder nul naar meer dan nul.

Product toegevoegd aan winkel

De trigger product toegevoegd aan winkel start wanneer een gebruiker in je organisatie of een externe app een nieuw product toevoegt uit het Shopify-beheercentrum.

Overwegingen

Deze trigger is alleen van toepassing op nieuwe producten. Deze start niet wanneer een nieuwe variant aan een bestaand product wordt toegevoegd. Raadpleeg de trigger productvariant toegevoegd voor workflows die starten wanneer een nieuwe variant wordt toegevoegd. De trigger product toegevoegd aan winkel start wanneer een nieuw product wordt toegevoegd aan het Shopify-beheercentrum, ongeacht of het is toegevoegd aan het verkoopkanaal van de onlinewinkel.

Acties

Via de trigger product toegevoegd aan winkel kan actie worden ondernomen met het Graphql-API-object product. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger voorraadaantallen gewijzigd.

• Producttags toevoegen
  • Product toevoegen aan collectie
  • Winkel toevoegen metaveld
  • Metaveld product aanmaken
  • URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL's verwijderen
  • Product verbergen
  • Producten publiceren
  • Product uit collectie verwijderen
  • Verwijder product metaveld
  • Producttags verwijderen
  • Metaveld winkel verwijderen
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een product aan een collectie toevoegt wanneer het wordt toegevoegd aan de winkel

In deze voorbeeldworkflow wordt een product toegevoegd aan een collectie wanneer het aan de winkel is toegevoegd.

Bestelling geannuleerd

De trigger bestelling geannuleerd start wanneer een gebruiker in je organisatie of een externe app een openstaande bestelling annuleert.

Overwegingen

Als je een bestelling annuleert, wordt een bestelling niet meer uitgevoerd. Het is niet hetzelfde als het verwijderen van een bestelling. Raadpleeg de trigger bestelling verwijderd voor workflows die beginnen wanneer een bestelling wordt verwijderd. Afhankelijk van je instellingen voor terugbetalingen en herbevoorrading, kan het annuleren van een bestelling voorwaarden creëren die workflows starten met behulp van de triggers terugbetaling aangemaakt of voorraadartikel aangemaakt. Vermijd het aanmaken van workflows die meerdere triggers tegelijkertijd starten, wat onverwachte resultaten kan veroorzaken.

Acties

Met behulp van de trigger bestelling geannuleerd kunnen acties worden ondernomen met de Graphql-API-object bestelling. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger bestelling geannuleerd.

• Klanttags toevoegen
  • Orderregelartikel toevoegen
  • Bestellingstags toevoegen
  • Bestelling toevoegen metaveld
  • Winkel toevoegen metaveld
  • Bestelling archiveren
  • Bestelling annuleren
  • Betaling vastleggen
  • URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen
  • Bestelling markeren als betaald
  • Klanttags verwijderen
  • Bestellingstags verwijderen
  • Verwijder metaveld bestelling
  • Metaveld winkel verwijderen
  • Orderverwerkingsverzoek
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden
  • Bestelling uit archief verwijderen
  • Klantopmerking bijwerken
    Deze actie vervangt standaard de inhoud van de notitie. Als je content wilt toevoegen aan de bestaande notitie, voer in het veld Notitie het volgende in: {{customer.note}} The content that you want to add to the note.
  • Bestellingsnotitie bijwerken
    Deze actie vervangt standaard de content van de notitie. Als je content wilt toevoegen aan de bestaande notitie, voer in het veld Notitie het volgende in:{{order.note}} The content that you want to add to the note.

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een bestelling archiveert wanneer de bestelling wordt geannuleerd

In deze voorbeeldworkflow wordt een bestelling gearchiveerd wanneer de bestelling wordt geannuleerd.

Bestelling aangemaakt

De trigger bestelling aangemaakt start wanneer een bestelling door een klant wordt geplaatst of wanneer een conceptbestelling is gemarkeerd als betaald en geconverteerd naar een bestelling.

Acties

Met behulp van de trigger bestelling aangemaakt kunnen acties worden ondernomen met de Graphql-API-object bestelling. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger bestelling aangemaakt.

• Klanttags toevoegen
  • Orderregelartikel toevoegen
  • Bestellingstags toevoegen
  • Bestelling toevoegen metaveld
  • Winkel toevoegen metaveld
  • Bestelling archiveren
  • Bestelling annuleren
  • Betaling vastleggen
  • URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen
  • Bestelling markeren als betaald
  • Klanttags verwijderen
  • Bestellingstags verwijderen
  • Verwijder metaveld bestelling
  • Metaveld winkel verwijderen
  • Orderverwerkingsverzoek
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden
  • Bestelling uit archief verwijderen
  • Klantopmerking bijwerken
    Deze actie vervangt standaard de inhoud van de notitie. Als je content wilt toevoegen aan de bestaande notitie, voer in het veld Notitie het volgende in: {{customer.note}} The content that you want to add to the note.
  • Bestellingsnotitie bijwerken
    Deze actie vervangt standaard de content van de notitie. Als je content wilt toevoegen aan de bestaande notitie, voer in het veld Notitie het volgende in:{{order.note}} The content that you want to add to the note.

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een opmerking van klant bijwerkt wanneer een bestelling wordt aangemaakt

In deze voorbeeldworkflow wordt een opmerking van klant bijgewerkt wanneer die klant een nieuwe bestelling aanmaakt.

Bestelling verwijderd

De trigger bestelling verwijderd start wanneer een gebruiker in je organisatie of een externe app een bestelling verwijdert.

Overwegingen

Als je een bestelling verwijdert, wordt de bestelling verwijderd uit het Shopify-beheercentrum. Het is niet hetzelfde als het annuleren van een bestelling. Raadpleeg de trigger bestelling verwijderd voor workflows die beginnen wanneer een bestelling wordt geannuleerd.

Acties

Met behulp van de trigger bestelling verwijderd kunnen acties worden ondernomen met de Graphql-API-object bestelling. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger bestelling verwijderd.

• URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een e-mail stuurt als een bestelling wordt verwijderd

In deze voorbeeldworkflow wordt een e-mail verzonden wanneer een bestelling wordt verwijderd.

Bestelling afgehandeld

De trigger bestelling afgehandeld wordt gestart wanneer alle orderregels in een bestelling zijn afgehandeld.

Overwegingen

Deze trigger is van toepassing op zowel automatisch afgehandelde als handmatig afgehandelde bestellingen. Gedeeltelijk afgehandelde bestellingen starten geen workflow met de trigger besteling afgehandeld.

Acties

Met behulp van de trigger bestelling afgehandeld kunnen acties worden ondernomen met het Graphql-API-object bestelling. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger bestelling afgehandeld.

• Klanttags toevoegen
  • Orderregelartikel toevoegen
  • Bestellingstags toevoegen
  • Bestelling toevoegen metaveld
  • Winkel toevoegen metaveld
  • Bestelling archiveren
  • Bestelling annuleren
  • Betaling vastleggen
  • URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen
  • Bestelling markeren als betaald
  • Klanttags verwijderen
  • Bestellingstags verwijderen
  • Verwijder metaveld bestelling
  • Metaveld winkel verwijderen
  • Orderverwerkingsverzoek
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden
  • Bestelling uit archief verwijderen
  • Klantopmerking bijwerken
    Deze actie vervangt standaard de inhoud van de notitie. Als je content wilt toevoegen aan de bestaande notitie, voer in het veld Notitie het volgende in: {{customer.note}} The content that you want to add to the note.
  • Bestellingsnotitie bijwerken
    Deze actie vervangt standaard de content van de notitie. Als je content wilt toevoegen aan de bestaande notitie, voer in het veld Notitie het volgende in:{{order.note}} The content that you want to add to the note.

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een bestelling archiveert wanneer deze is voltooid

In deze voorbeeldworkflow wordt de bestelling gearchiveerd wanneer die bestelling is voltooid.

Bestelling betaald

De trigger bestelling betaald wordt gestart wanneer de betalingsstatus van een bestelling verandert in betaald.

Een bestelling heeft de betaalde status nadat een creditcardbetaling is vastgelegd of wanneer een bestelling met behulp van een handmatige betaalmethode wordt gemarkeerd als betaald.

Overwegingen

Gedeeltelijk betaald of saldo goedkeuren start geen workflow met de trigger bestelling betaald.

Acties

Met behulp van de trigger bestelling betaald kunnen acties worden ondernomen met het Graphql-API-object bestelling. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger bestelling betaald.

• Klanttags toevoegen
  • Orderregelartikel toevoegen
  • Bestellingstags toevoegen
  • Bestelling toevoegen metaveld
  • Winkel toevoegen metaveld
  • Bestelling archiveren
  • Bestelling annuleren
  • Betaling vastleggen
  • URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen
  • Bestelling markeren als betaald
  • Klanttags verwijderen
  • Bestellingstags verwijderen
  • Verwijder metaveld bestelling
  • Metaveld winkel verwijderen
  • Orderverwerkingsverzoek
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden
  • Bestelling uit archief verwijderen
  • Klantopmerking bijwerken
    Deze actie vervangt standaard de inhoud van de notitie. Als je content wilt toevoegen aan de bestaande notitie, voer in het veld Notitie het volgende in: {{customer.note}} The content that you want to add to the note.
  • Bestellingsnotitie bijwerken
    Deze actie vervangt standaard de content van de notitie. Als je content wilt toevoegen aan de bestaande notitie, voer in het veld Notitie het volgende in:{{order.note}} The content that you want to add to the note.

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een tag aan een bestelling toevoegt wanneer deze wordt betaald

In deze voorbeeldworkflow wordt een tag toegevoegd aan een bestelling wanneer deze is betaald.

Bestelrisico geanalyseerd

De trigger bestelrisico geanalyseerd wordt gestart wanneer de fraudeanalyse van een bestelling is voltooid.

Overwegingen

Het verwerken van fraudeanalyse duurt enige tijd, dus workflows die beginnen met de trigger bestelrisico geanalyseerd worden niet onmiddellijk uitgevoerd nadat een bestelling is aangemaakt.

Acties

Met behulp van de trigger bestelrisico geanalyseerd kunnen acties worden ondernomen met het Graphql-API-object bestelling. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger bestelrisico geanalyseerd.

• Klanttags toevoegen
  • Orderregelartikel toevoegen
  • Bestellingstags toevoegen
  • Bestelling toevoegen metaveld
  • Winkel toevoegen metaveld
  • Bestelling archiveren
  • Bestelling annuleren
  • Betaling vastleggen
  • URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen
  • Bestelling markeren als betaald
  • Klanttags verwijderen
  • Bestellingstags verwijderen
  • Verwijder metaveld bestelling
  • Metaveld winkel verwijderen
  • Orderverwerkingsverzoek
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden
  • Bestelling uit archief verwijderen
  • Klantopmerking bijwerken
    Deze actie vervangt standaard de inhoud van de notitie. Als je content wilt toevoegen aan de bestaande notitie, voer in het veld Notitie het volgende in: {{customer.note}} The content that you want to add to the note.
  • Bestellingsnotitie bijwerken
    Deze actie vervangt standaard de content van de notitie. Als je content wilt toevoegen aan de bestaande notitie, voer in het veld Notitie het volgende in:{{order.note}} The content that you want to add to the note.

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een bestelling annuleert als het risiconiveau hoog is

In deze voorbeeldworkflow wordt een bestelling geannuleerd als het risiconiveau hoog is.

Bestellingstransactie aangemaakt

De trigger bestellingstransactie aangemaakt start wanneer een transactie voor een bestelling wordt aangemaakt.

Acties

Met behulp van de trigger bestellingstransactie aangemaakt kunnen acties worden ondernomen met het Graphql-API-object bestelling. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger bestelling betaald.

• Klanttags toevoegen
  • Orderregelartikel toevoegen
  • Bestellingstags toevoegen
  • Bestelling toevoegen metaveld
  • Winkel toevoegen metaveld
  • Bestelling archiveren
  • Bestelling annuleren
  • Betaling vastleggen
  • URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen
  • Bestelling markeren als betaald
  • Klanttags verwijderen
  • Bestellingstags verwijderen
  • Verwijder metaveld bestelling
  • Metaveld winkel verwijderen
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden
  • Bestelling uit archief verwijderen
  • Klantopmerking bijwerken
    Deze actie vervangt standaard de inhoud van de notitie. Als je content wilt toevoegen aan de bestaande notitie, voer in het veld Notitie het volgende in: {{customer.note}} The content that you want to add to the note.
  • Bestellingsnotitie bijwerken
    Deze actie vervangt standaard de content van de notitie. Als je content wilt toevoegen aan de bestaande notitie, voer in het veld Notitie het volgende in:{{order.note}} The content that you want to add to the note.

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een e-mail verzendt wanneer een bestellingstransactie wordt aangemaakt

In dit voorbeeldworkflow wordt een e-mail verzonden wanneer een bestellingstransactie wordt aangemaakt.

Terugbetaling gemaakt

De trigger terugbetaling aangemaakt wordt gestart wanneer een gebruiker in je organisatie of een extern app een bestelling gedeeltelijk of volledig terugbetaalt.

Overwegingen

Retouren kunnen niet worden aangemaakt nadat een bestelling is terugbetaald, dus acties die proberen een retour aan te maken, mislukt. Gebruik geen actie die een retour aanmaakt in een workflow die wordt gestart met de trigger terugbetaling aangemaakt.

Afhankelijk van je instellingen voor terugbetalingen en herbevoorrading, kan het terugbetalen van een bestelling voorwaarden aanmaken die workflows starten met de triggers bestelling geannuleerd of voorraadartikel aangemaakt. Vermijd het aanmaken van workflows die meerdere triggers tegelijkertijd starten, wat onverwachte resultaten kan veroorzaken.

Acties

Met behulp van de trigger terugbetaling aangemaakt kunnen acties worden ondernomen met het Graphql-API-object bestelling. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger terugbetaling aangemaakt.

• Klanttags toevoegen
  • Klanttags verwijderen
  • Klantopmerking bijwerken
  • Orderregelartikel toevoegen
  • Bestellingstags toevoegen
  • Bestellingstags verwijderen
  • Opmerking bij bestelling bijwerken
  • Bestelling archiveren
  • Bestelling annuleren
  • Betaling vastleggen
  • Aanvraag voor fulfillment bestelling verzenden
  • Bestelling uit archief verwijderen
  • Verzend e-mail
  • URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden
  • Bestelling markeren als betaald
  • Bestelling toevoegen metaveld
  • Winkel toevoegen metaveld

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een e-mail stuurt als een terugbetaling wordt aangemaakt

In deze voorbeeldworkflow wordt een e-mail verzonden wanneer een terugbetaling wordt aangemaakt.

Collectie verwijderd

De trigger collectie verwijderd start wanneer een gebruiker in je organisatie of een externe app een collectie verwijdert uit het Shopify-beheercentrum.

Overwegingen

Verwijderde collecties kunnen niet worden hersteld, dus je kunt geen workflow aanmaken die een verwijdering ongedaan maakt.

Workflows die beginnen met de trigger collectie verwijderd gelden zowel voor handmatige als automatische collecties.

Acties

Via de trigger collectie verwijderd kan actie worden ondernomen met de Graphql-API-object collectie. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger collectie verwijderd.

• URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een e-mail stuurt als een collectie wordt verwijderd

In deze voorbeeldworkflow wordt een e-mail verzonden wanneer een collectie wordt verwijderd.

Collectie gemaakt

De trigger collectie aangemaakt start wanneer een gebruiker in je organisatie of een externe app een collectie aanmaakt in het Shopify-beheercentrum.

Overwegingen

Workflows die beginnen met de trigger collectie aangemaakt gelden zowel voor handmatige als automatische collecties.

Acties

Met behulp van de trigger collectie aangemaakt kunnen acties worden ondernomen met de Graphql-API-object collectie. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger collectie verwijderd.

• Winkel toevoegen metaveld
  • Metaveld collectie aanmaken
  • URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen
  • Verwijder metaveld collectie
  • Metaveld winkel verwijderen
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een e-mail stuurt als een collectie wordt aangemaakt

In deze voorbeeldworkflow wordt een e-mail verzonden wanneer een collectie wordt aangemaakt.

Productvariant toegevoegd

De trigger productvariant toegevoegd wordt gestart wanneer een gebruiker in je organisatie of een externe app een variant toevoegt aan een bestaand product.

Overwegingen

Workflows met behulp van de trigger productvariant toegevoegd worden gestart wanneer een nieuw product wordt toegevoegd aan het Shopify-beheercentrum, omdat door het toevoegen van een nieuw product, één standaardvariant wordt gemaakt. Deze trigger is van invloed op varianten die met elke methode worden gemaakt, zoals het toevoegen van een nieuw product, het maken van varianten in bestaande producten, het dupliceren van varianten of bulkacties.

Acties

Via de trigger productvariant toegevoegd kan actie worden ondernomen met het Graphql-API-object productvariant. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger productvariant toegevoegd.

• URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een e-mail stuurt als een productvariant wordt toegevoegd

In deze voorbeeldworkflow wordt een e-mail verzonden wanneer een productvariant wordt toegevoegd.

Productvariant verwijderd

De trigger productvariant verwijderd start wanneer een gebruiker in je organisatie of een externe app een variant verwijdert van een product.

Overwegingen

Als je varianten voor een bestaand product maakt, wordt de standaardvariant van het product verwijderd, dus workflows met de trigger productvariant verwijderd starten zodra varianten worden toegevoegd aan een product dat al in het Shopify-beheercentrum is geïnstalleerd. Deze trigger is van invloed op varianten die bij elke methode worden verwijderd, zoals het verwijderen van een product, het verwijderen van de varianten van een product of bulkacties.

Acties

Via de trigger productvariant verwijderd kan actie worden ondernemen met het Graphql-API-object productvariant. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger productvariant verwijderd.

• URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een e-mail stuurt als een productvariant wordt verwijderd

In deze voorbeeldworkflow wordt een e-mail verzonden wanneer een productvariant wordt verwijderd.

Fulfillment aangemaakt

De trigger fulfillment aangemaakt start zodra een nieuwe fulfillment is aangemaakt.

Acties

Met behulp van de trigger fulfillment aangemaakt kunnen acties worden ondernomen met het Graphql-API-object fulfillment. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger fulfillment aangemaakt.

• Klanttags toevoegen
  • Orderregelartikel toevoegen
  • Bestellingstags toevoegen
  • Bestelling toevoegen metaveld
  • Winkel toevoegen metaveld
  • Bestelling archiveren
  • Bestelling annuleren
  • Betaling vastleggen
  • URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen
  • Bestelling markeren als betaald
  • Klanttags verwijderen
  • Bestellingstags verwijderen
  • Verwijder metaveld bestelling
  • Metaveld winkel verwijderen
  • Orderverwerkingsverzoek
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden
  • Bestelling uit archief verwijderen
  • Klantopmerking bijwerken
    Deze actie vervangt standaard de inhoud van de notitie. Als je content wilt toevoegen aan de bestaande notitie, voer in het veld Notitie het volgende in: {{customer.note}} The content that you want to add to the note.
  • Bestellingsnotitie bijwerken
    Deze actie vervangt standaard de content van de notitie. Als je content wilt toevoegen aan de bestaande notitie, voer in het veld Notitie het volgende in:{{order.note}} The content that you want to add to the note.

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een bestellingstag toevoegt wanneer een fulfillment wordt aangemaakt

In deze voorbeeldworkflow wordt een bestellingstag toegevoegd wanneer een fulfillment wordt aangemaakt.

Fulfillment-evenement aangemaakt

De trigger fulfillment-evenement aangemaakt start wanneer er wijzigingen plaatsvinden in de fulfillmentstatus van een bestaande bestelling.

Overwegingen

De trigger fulfillment-evenement aangemaakt is van toepassing op updates van externe fulfillmentservices, zoals opgehaald, onderweg of bezorgd. Handmatige fulfillment-evenementen starten geen workflows met fulfillment-evenement aangemaakt. Raadpleeg de trigger bestelling afgehandeld voor handmatige afhandeling.

Acties

Met behulp van de trigger fulfillment-evenement aangemaakt kunnen acties worden ondernomen met het Graphql-API-object fulfillment-evenement. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger fulfillment-evenement aangemaakt.

• Bestelling toevoegen metaveld
  • Orderregelartikel toevoegen
  • Bestellingstags toevoegen
  • Winkel toevoegen metaveld
  • Bestelling archiveren
  • Bestelling annuleren
  • Betaling vastleggen
  • URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen
  • Bestelling markeren als betaald
  • Verwijder metaveld bestelling
  • Bestellingstags verwijderen
  • Metaveld winkel verwijderen
  • Orderverwerkingsverzoek
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden
  • Bestelling uit archief verwijderen
  • Conceptbestellingsnotitie bijwerken
    Deze actie vervangt standaard de content van de notitie. Als je content wilt toevoegen aan de bestaande notitie, voer in het veld Notitie het volgende in:{{order.note}} The content that you want to add to the note.
  • Bestellingsnotitie bijwerken
    Deze actie vervangt standaard de content van de notitie. Als je content wilt toevoegen aan de bestaande notitie, voer in het veld Notitie het volgende in:{{order.note}} The content that you want to add to the note.

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een e-mail verzendt wanneer de fulfillmentstatus wordt ingesteld op klaar is voor afhaling

In deze voorbeeldworkflow wordt een e-mail verzonden wanneer een fulfillment kan worden afgehaald.

Voorraadartikel aangemaakt

De trigger voorraadartikel aangemaakt start wanneer een voorraadartikel dat aan een productvariant is bijgevoegd, wordt aangemaakt.

Overwegingen

De trigger voorraadartikel aangemaakt wordt gestart, ongeacht of voorraadtracking is ingeschakeld voor een specifieke productvariant, dus workflows met deze trigger starten wanneer de voorraad wordt toegevoegd, inclusief het maken van een nieuwe variant. Raadpleeg de trigger voorraadaantallen gewijzigd voor workflows die van invloed zijn op producten.

Acties

Met behulp van de trigger voorraadartikel aangemaakt kunnen acties worden ondernomen met het Graphql-API-object bestelling. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger voorraadartikel aangemaakt.

• URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een e-mail verzendt wanneer een niet-gevolgd voorraadartikel wordt aangemaakt

In deze voorbeeldworkflow wordt een e-mail verzonden wanneer een niet-gevolgd voorraadartikel wordt aangemaakt.

Voorraadartikel verwijderd

De trigger voorraadartikel aangemaakt start wanneer een voorraadartikel dat aan een productvariant is bijgevoegd, wordt verwijderd.

Overwegingen

De trigger voorraadartikel aangemaakt wordt gestart, ongeacht of voorraadtracking is ingeschakeld voor een specifieke productvariant.

Acties

Met behulp van de trigger voorraadartikel verwijderd kunnen acties worden ondernomen met het Graphql-API-object bestelling. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger voorraadartikel verwijderd.

• URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een e-mail stuurt als een voorraadartikel wordt verwijderd

In deze voorbeeldworkflow wordt een e-mail verzonden wanneer een voorraadartikel wordt verwijderd.

Tendertransactie gemaakt

De trigger tendertransactie aangemaakt wordt gestart wanneer een monetaire actie plaatsvindt, zoals een betaling of een terugbetaling.

Acties

Met behulp van de trigger tendertransactie aangemaakt kunnen acties worden ondernomen met het TenderTransaction Graphql API-object. De volgende acties kunnen worden gebruikt in workflows die beginnen met de trigger tendertransactie aangemaakt.

• Bestelling toevoegen metaveld
  • Orderregelartikel toevoegen
  • Bestellingstags toevoegen
  • Winkel toevoegen metaveld
  • Bestelling archiveren
  • Bestelling annuleren
  • Betaling vastleggen
  • URL-omleiding aanmaken
  • Omleidings-URL verwijderen
  • Bestelling markeren als betaald
  • Verwijder metaveld bestelling
  • Bestellingstags verwijderen
  • Metaveld winkel verwijderen
  • Orderverwerkingsverzoek
  • Verzend e-mail
  • HTTP-verzoek verzenden
  • Bestelling uit archief verwijderen
  • Bestellingsnotitie bijwerken
    Deze actie vervangt standaard de content van de notitie. Als je content wilt toevoegen aan de bestaande notitie, voer in het veld Notitie het volgende in:{{order.note}} The content that you want to add to the note.

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een e-mail verzendt wanneer een tendertransactie van 10.000 of meer wordt gemaakt

In deze voorbeeldworkflow wordt een e-mail verzonden wanneer een tendertransactie van 10.000 of meer wordt gemaakt.

Voorwaarden in de juiste volgorde zetten

Je kunt workflows maken met meerdere voorwaarden, die elk kunnen resulteren in verschillende acties. De volgorde van de voorwaarden is belangrijk. Voorwaarden worden van boven naar beneden gecontroleerd en de controle stopt als aan een voorwaarde is voldaan.

Voorwaarden en acties combineren

Je kunt voorwaarden combineren om één grote voorwaarde te maken. Wanneer voorwaarden worden gecombineerd, is de hele voorwaarde alleen waar als aan alle voorwaarden is voldaan. Als niet aan een voorwaarde wordt voldaan, is de hele voorwaarde onwaar. In het volgende voorbeeld moet de klant marketingmateriaal accepteren en moet de totale prijs van de bestelling aan een bepaalde drempel voldoen.

Voorbeeld van een workflow die het totale uitgavenbedrag van een klant controleert en tags toevoegt

Je kunt acties ook combineren om meerdere acties uit te voeren. In dit voorbeeld worden meerdere voorwaarden gebruikt om te controleren of een klant in aanmerking komt voor een loyaliteitsprogramma, op basis van het totale bedrag dat de klant in de winkel heeft uitgegeven. In de bovenstaande afbeelding worden de volgende voorwaarden gecontroleerd in de volgorde waarin ze worden weergegeven.

1. Als de totale prijs hoger is dan € 1000 en de klant akkoord is gegaan met het ontvangen van marketingmaterialen, voorzie je de klant van de loyaliteitstag Goud.
  2. Als de totale prijs lager is dan € 1000 en de klant akkoord is gegaan met het ontvangen van marketingmaterialen, voorzie je de klant van de loyaliteitstag Zilver.
  3. Als de klant meer dan € 200 heeft uitgegeven en akkoord is gegaan met het ontvangen van marketingmaterialen, voorzie je de klant van de loyaliteitstag Brons.

Acties die berichten verzenden

Je kunt een actie toevoegen aan een workflow om een bericht te verzenden aan jezelf of je medewerkers.