Tweestapsverificatie opnieuw instellen

Als je het eigendom van je domein hebt geverifieerd, kun je tweestapsverificatie opnieuw instellen voor gebruikers in je organisatie van wie de accounts zijn geblokkeerd. Je kunt tweestapsverificatie alleen opnieuw instellen voor gebruikers met een e-mailadres dat aan je geverifieerde domein is gekoppeld.

Je organisatie heeft bijvoorbeeld het domein example.com geverifieerd. Van twee gebruikers in je organisatie, Jonathan en Leslie, zijn de accounts geblokkeerd. Leslie gebruikt het e-mailadres leslie@example.com. Omdat dit een e-mailadres is dat het geverifieerde domein gebruikt, kun je de tweestapsverificatie van Leslie opnieuw instellen. Jonathan gebruikt het e-mailadres jonathan@gmail.com. Dit e-mailadres gebruikt een openbaar domein dat niet kan worden geverifieerd door je organisatie. Daarom kun je de tweestapsverificatie van Jonathan niet opnieuw instellen. Jonathan moet een herstelcode invoeren om weer toegang tot zijn account te krijgen. Als hij de herstelcodes niet meer heeft, volg dan de stappen voor probleemoplossing van tweestapsverificatie.

Voor het opnieuw instellen van tweestapsverificatie heb je Gebruikers-machtiging op organisatieniveau nodig.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen.
  2. Klik in de sectie Organisatie op Gebruikers > Beveiliging.
  3. Klik op de naam van de gebruiker voor wie je tweestapsverificatie opnieuw wilt instellen.
  4. Klik in het gedeelte Tweestapsverificatie op Verificatie opnieuw instellen.
  5. Bevestig je inloggegevens.
  6. Klik op Opnieuw instellen.

Nadat je tweestapsverificatie van de gebruiker opnieuw hebt ingesteld, wordt de gebruiker gevraagd om een nieuwe tweestapsverificatiemethode in te stellen als dit is vereist in je organisatie.