SCIM-gebruikersbeheer voor je organisatie

Nadat je SAML-verificatie hebt ingesteld voor jouw organisatie, kun je een SCIM API-token genereren.

Kenmerken

Door het SCIM API-token aan je identiteitsserviceprovider te verstrekken, kun je de volgende acties ondernemen via je identiteitsprovider:

• Gebruikers aanmaken
  • Gebruikers deactiveren

Vereisten

Voordat je SCIM-gebruikersbeheer instelt, moet je jouw domein verifiëren en een SAML-configuratie maken. Je kunt alleen gebruikers beheren die zijn gekoppeld aan een domein dat jij hebt geverifieerd.

Configureer SCIM-gebruikersbeheer

1. Ga in het Shopify-beheercentrum van je organisatie naar Gebruikers > Beveiliging.
  2. Klik in de sectie SCIM-integratie op API-token genereren.
  3. Klik op kopiëren om het gegenereerde token naar je klembord te kopiëren.
  4. Geef het token door aan je provider voor identiteitsproviders. De procedure voor het toevoegen van het token is afhankelijk van de ID-provider die je gebruikt.

Nadat je API-token is toegevoegd aan je identiteitsserviceprovider, kun je via die service gebruikers toevoegen of verwijderen. Afhankelijk van de status van die gebruiker binnen Shopify en je identiteitsserviceprovider, kan dit de manier waarop ze inloggen bij Shopify veranderen.

Effecten van het aanmaken van een gebruiker in een identiteitsprovider
Gebruikersstatus Effect binnen Shopify
Gebruiker bestaat al in je organisatie Als je een gebruiker toevoegt aan je identiteitsserviceprovider, moet de gebruiker zich aanmelden met SAML-verificatie als aan al het volgende wordt voldaan:

• de gebruiker bestaat al in Shopify
  • de gebruiker bestaat al in je organisatie
  • je gebruikt Specifieke gebruikers-handhaving
Het effect van het verwijderen van de toegang van een gebruiker via je identiteitsprovider hangt af van hun gebruikersstatus. Als je de toegang van een actieve gebruiker tot Shopify verwijdert met behulp van je identiteitsserviceprovider, worden deze opgeschort in je organisatie. Als je een gebruiker permanent verwijdert met je identiteitsserviceprovider, wordt deze mogelijk uit je organisatie verwijderd, afhankelijk van de instellingen van je identiteitsprovider.
Gebruiker bestaat in Shopify, maar je organisatie niet Als je een gebruiker toevoegt aan je identiteitsserviceprovider, wordt de gebruiker toegevoegd aan jouw organisatie en moet deze inloggen met SAML-verificatie als aan het volgende wordt voldaan:

• de gebruiker bestaat al in Shopify
  • de gebruiker bestaat niet in je specifieke organisatie
  • je gebruikt Verplichte of Specifieke gebruikers-handhaving
Gebruiker bestaat niet in Shopify Als je een gebruiker toevoegt aan je identiteitsserviceprovider, wordt de gebruiker toegevoegd aan jouw organisatie en moet deze inloggen met SAML-verificatie als aan het volgende wordt voldaan:

• de gebruiker bestaat niet in Shopify
  • je gebruikt Verplichte of Specifieke gebruikers-handhaving
Wanneer de gebruiker zich voor de eerste keer aanmeldt bij de Shopify-organisatiebeheerder, moet die gebruiker dit doen via de identiteitsprovider, niet via de Shopify-inlogpagina.

Nadat je het API-token hebt toegevoegd, wordt je nieuwe gebruiker bij het toevoegen van een nieuwe gebruiker die voorheen niet in Shopify was geweest via je identiteitsprovider of de organisatiebeheerder, ingesteld op Status in behandeling. Als je gebruiker zich moet aanmelden met SAML, blijven ze in de status in behandeling totdat ze zich aanmelden met je identiteitsprovider.

SCIM-integratie verwijderen

Als je geen SCIM-integratie meer nodig hebt, kun je deze verwijderen. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt. Als je je integratie opnieuw moet activeren, moet je een nieuw API-token genereren.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum van je organisatie naar Gebruikers > Beveiliging.
  2. Klik in de sectie SCIM-integratie op ... naast het API-token.
  3. Klik op Token verwijderen.

Beperkingen

Winkeleigenaren en organisatie-eigenaren kunnen niet worden verwijderd via een identiteitsserviceprovider. Beide soorten eigendom moeten worden overgedragen voordat de gebruiker kan worden verwijderd. Als je de winkeleigenaar moet wijzigen, kun je dit doen vanuit je Shopify-beheercentrum. Als je de organisatie-eigenaar moet wijzigen, neem je contact op met Shopify Plus-ondersteuning.