Winkels

Bekijk en maak nieuwe winkels in je organisatie via de pagina winkels .

Om toegang te krijgen tot Winkels, moet je toegang hebben tot het winkelbeheer op organisatieniveau.

Winkellijst

Je winkellijst bevat alle winkels in je organisatie, met inbegrip van ontwikkelingswinkels, uitbreidingswinkels en winkels in afwachting van je contract. Hierin worden de naam, het type, het primaire domein, de valuta en de actieve verkoopkanalen weergegeven.

Winkelstatus

Mogelijke statussen voor winkels.
Status Beschrijving
Actief

Actieve winkels zijn volledig aangemaakte winkels die klaar zijn om aan je klanten te verkopen.

Een actieve winkel is niet automatisch open voor het publiek. Enige instellingen voor een nieuwe winkel kunnen nodig zijn, zoals het toevoegen van producten, medewerkers of verkoopkanalen.

In afwachting van contracttoevoeging

Winkels in afwachting zijn nieuwe winkels die de beperkingen van je contract kunnen overschrijden.

Winkels in afwachting worden actief nadat je eventuele extra kosten hebt goedgekeurd en de aanvraag is verwerkt door Shopify. Zie hieronder Een winkel toevoegen voor meer informatie.

Winkeltype

Mogelijke soorten winkels.
Winkeltype Beschrijving
Factureringswinkel Je factureringswinkel is de eerste winkel die in je contract is geopend en wordt beschouwd als de primaire winkel voor je organisatie. Financiële zaken, zoals facturering, zijn toegankelijk in de factureringswinkel. Als je de factureringswinkel in je organisatie wil wijzigen, neem je contact op met Shopify Plus-ondersteuning.
Expansie Een uitbreidingswinkel is een extra winkel die is geopend om je primaire winkel aan te vullen. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor de verkoop in verschillende talen of valuta's.
Retail Een winkel die is gemaakt om alleen persoonlijk te verkopen.
Alleen leden Een winkel die is gemaakt om alleen aan medewerkers of aan een select aantal leden te verkopen.
Groothandel Een winkel die is gemaakt om te verkopen aan andere bedrijven.
Ontwikkeling Een ontwikkelingswinkel die is gemaakt om merchants te laten experimenteren met thema's, branding of aangepaste codering. Ontwikkelingswinkels zijn niet bedoeld om producten te verkopen.
Anders Een winkel die is gemaakt om een reden die niet in andere winkel typen is opgenomen.

Winkelgegevens

Klik op de naam van de winkel op de pagina winkels om meer informatie over een specifieke winkel te bekijken. In het gedeelte winkelgegevens vind je diepgaande informatie over de winkel, inclusief de volgende informatie:

Informatie beschikbaar op de pagina met winkelgegevens.
Winkelgegevens Beschrijving
Winkeltype Beschrijft over het algemeen het doel van de winkel. Refereer naar winkeltype voor meer informatie.
Winkeldomein Toont het huidige hoofddomein van de winkel en of er andere domeinen zijn gekoppeld aan de winkel. Klik op Domeinen beheren om deze instellingen te wijzigen.
Winkelvaluta Toont de primaire valuta van je winkel die wordt gebruikt in de productprijzen en rapport waarden van de winkel. Klik op Valuta beherenom de valuta te wijzigen.
Ingeschakelde valuta's Toont de valuta's waarin klanten kunnen winkelen en kopen. Valuta's worden alleen weergegeven als je in meerdere valuta's verkoopt. Klik op Valuta's beheren om de ingeschakelde valuta's te wijzigen.
Winkeltoegang Toont het aantal gebruikers in je organisatie dat toegang heeft tot de winkel. Klik op Gebruikers beherenom deze lijst te bekijken. Hiermee ga je naar de pagina Gebruikers van de winkel, gefilterd op gebruikers met toegang tot deze winkel.
Winkeleigenaar Laat zien welke gebruiker winkeleigenaarmachtigingen heeft. De winkeleigenaar heeft volledige machtigingen in de winkel en heeft toegang tot de financiële informatie.
Verkoopkanalen Hiermee wordt weergegeven welke kanalen momenteel actief zijn in de winkel, zoals Onlinewinkel, Facebook of Instagram. Klik op Verkoopkanalen beheren om deze lijst te bewerken.
Huidig thema Hiermee wordt weergegeven welk thema momenteel in de winkel is gepubliceerd en wordt een voorbeeld van de weergave van de winkel voor zowel desktop als mobiel weergegeven. Klik op thema beherenom wijzigingen in het thema aan te brengen.
Apps Toont het aantal apps dat in de winkel is geïnstalleerd, zowel openbare als privé gemaakte apps. Als je wijzigingen wilt aanbrengen in geïnstalleerde apps, klik je op Apps beheren.

Maak een winkel aan

Als je normaal gesproken een winkel maakt, wordt deze meteen toegevoegd. Als de gevraagde winkel echter de beperkingen van je contracten overschrijdt, wordt in plaats daarvan een proefwinkel gemaakt. Er wordt een aanvraag naar Shopify Plus verzonden om de extra winkel toe te voegen en er wordt je gevraagd extra kosten goed te keuren. Je aanvraag wordt binnen een aantal dagen verwerkt en je proefwinkel wordt bijgewerkt. Je ontvangt een e-mail die de wijziging bevestigt.

Wanneer je een winkel aan een organisatie maakt, word je de nieuw eigenaar van de winkel.

Stappen:

1. Klik in het Shopiy-beheercentrum van je organisatie op Winkels.
  2. Klik op Winkel maken.
  3. Selecteer een doel voor je winkel, naam en URL voor de winkel. Het doel dat je invoert, kan van invloed zijn op de facturering of het instellen van je winkel, maar beperkt de functies of mogelijkheden niet. Als je niet zeker weet welke optie je moet kiezen, neem dan contact op met de ondersteuning van Shopify plus.
  4. Optioneel: Kies apps om vooraf te installeren in je nieuwe winkel. Zie vooraf installeren van apps voor meer informatie.
  5. Optioneel: Importeer gegevens uit een andere winkel. Zie winkelgegevens importeren voor meer informatie.
  6. Klik op Winkel maken.

Je kunt nu inloggen in de winkel en beginnen met het toevoegen van details.

Apps vooraf installeren

Tijdens het maken van het proces kun je apps aan je winkel toevoegen. Tijdens het maken van het winkel proces kun je de volgende apps installeren:

Hiermee worden de apps in je nieuwe winkel geïnstalleerd, maar kan er extra instelling nodig zijn. Raadpleeg de documentatie voor individuele apps voor meer informatie.

Importeer winkelgegevens

Je kunt gebruikers uit bestaande winkels naar je nieuwe winkel importeren.

Geïmporteerde gebruikers erven dezelfde machtigingen als in de winkel waaruit je ze importeert. Als je deze machtigingen wilt wijzigen, kun je dit doen nadat de winkel is gemaakt.

Stappen:

1. Klik op winkel selecteren.
  2. Kies een winkel om instellingen uit te importeren en klik op gereed.
  3. Klik op gebruikers importeren.
  4. Kies de gebruikers die je wilt importeren.
  5. Klik op Gereed.

De eigenaar van een winkel wijzigen

Wanneer je een winkel toevoegt in het Shopify-beheercentrum van je organisatie, word je de eigenaar van de winkel. Om de eigenaar van een winkel te wijzigen, moet je het Shopify-beheercentrum van die winkel gebruiken.

Winkelinstellingen configureren

Om specifieke instellingen voor een winkel te configureren, zoals de betalingsproviders of verzendinstellingen, moet je het Shopify-beheercentrum van die winkel gebruiken.

Neem contact op met Shopify Plus-ondersteuning om een van de volgende wijzigingen aan te brengen:

• een winkel wijzigen van ontwikkeling naar productie
  • de factureringswinkel van je Shopify Plus-contract wijzigen
  • een winkel deactiveren of sluiten
  • je Shopify-abonnement downgraden