Winkels aanmaken in Organisatie-instellingen

Als je een nieuwe winkel wilt aanmaken, heb je de machtiging Winkels nodig.

Als je een winkel aanmaakt, wordt deze normaal gesproken meteen toegevoegd Als de gevraagde winkel echter de beperkingen van je contracten overschrijdt, wordt in plaats daarvan een proefwinkel aangemaakt. Er wordt een aanvraag naar Shopify Plus verzonden om de extra winkel toe te voegen en er wordt je gevraagd extra kosten goed te keuren. Je aanvraag wordt binnen een aantal dagen verwerkt en je proefwinkel wordt bijgewerkt. Je ontvangt een e-mail die de wijziging bevestigt.

Aandachtspunten bij het aanmaken van een nieuwe winkel

Wanneer je een winkel binnen een organisatie aanmaakt, word je de nieuwe eigenaar van de winkel. Om de eigenaar van een winkel te wijzigen nadat deze is aangemaakt, gebruik je het Shopify-beheercentrum van die winkel.

Tijdens het aanmaken van een winkel, word je gevraagd om een doel in te voeren voor je nieuwe winkel. Het doel dat je selecteert, kan van invloed zijn op de facturering of de instelling van je winkel, maar beperkt de functies of mogelijkheden niet. Als je niet zeker weet welke optie je moet kiezen, neem dan contact op met de Shopify Plus-ondersteuning.

Gegevens uit een bestaande winkel importeren

Wanneer je een winkel aanmaakt, kun je de volgende gegevens importeren uit een bestaande winkel in je organisatie:

• thema's
  • bestanden

Aandachtspunten bij het importeren van thema's in een nieuwe winkel

Wanneer je een thema importeert in een nieuwe winkel, blijven verwijzingen naar bestanden die hard zijn gecodeerd in dat thema naar de bestanden in de oorspronkelijke bestaande winkel wijzen. Als een bestand in de oorspronkelijke winkel is verwijderd, werkt de link naar dat bestand in het thema in je nieuwe winkel niet meer. Voorkom dat links niet meer werken en importeer bestanden wanneer je thema's importeert en werk eventuele URL's in je thema bij, zodat ze naar de bestanden in je nieuwe winkel wijzen.

Een nieuwe winkel aanmaken in Organisatie-instellingen

Als je een nieuwe winkel wilt aanmaken, heb je de machtiging Winkels nodig.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen.
  2. Klik in de sectie Organisatie op Winkels.
  3. Klik op Winkel maken.
  4. Selecteer in het gedeelte winkeltype het doel van je nieuwe winkel.
  5. Voer in de sectie Profiel een naam en een URL in.
  6. Optioneel: Voer in de sectie Interne naam en pictogram een naam en twee of drie initialen voor de winkel in. De naam en initialen die je in deze sectie invoert, worden alleen weergegeven in het Shopify-beheercentrum. Klanten krijgen ze niet te zien.
  7. Voer de volgende handelingen uit om thema's te importeren:

1. Klik in de sectie Gegevens importeren uit een winkel op Winkel selecteren.
    2. Selecteer de winkel waaruit je wilt importeren.
    3. Klik op Thema's importeren.
    4. Selecteer de thema's die je wilt importeren.
    5. Optioneel: Selecteer Bestanden om bestanden te importeren.
  8. Klik op Winkel maken.

Je kunt nu inloggen in de winkel en beginnen met het toevoegen van details.

Specifieke winkelinstellingen en informatie configureren

Als je specifieke instellingen voor een winkel wilt configureren, zoals de betalingsproviders of verzendinstellingen, kun je dit in het Shopify-beheercentrum van die winkel doen.

Neem contact op met Shopify Plus-ondersteuning om een van de volgende wijzigingen aan te brengen:

• een winkel wijzigen van ontwikkeling naar productie
  • een winkel deactiveren of sluiten
  • downgrade het Shopify-abonnement van je winkel