Je Avalara-account verbinden met de AvaTax-app

Om Avalara AvaTax te gebruiken, moet je de Avalara AvaTax-app in je Shopify-beheercentrum installeren, en de AvaTax-app vervolgens verbinden met een bestaand Avalara-productie- of -sandbox-account of een nieuw Avalara-productieaccount aanmaken.

Aandachtspunten voor het gebruik van Avalara AvaTax

Lees de volgende aandachtspunten voordat je Avalara AvaTax installeert en aan Shopify koppelt.

• De Avalara AvaTax-app ondersteunt het innen van btw, maar ondersteunt geen btw-vrijstellingen. Avalara kan geen btw-ID's verzamelen, die nodig zijn voor rapportage van vrijstellingen en retourneringen.
  • Als je in Shopify een terugbetaling doet zonder een hoeveelheid artikelen of aanvullingen te selecteren, maakt Avalara AvaTax geen documenten voor retourneringen aan.
  • Gedeeltelijke terugbetalingen worden niet weergegeven in Avalara AvaTax. Als je een gedeeltelijke terugbetaling doet, geef je deze handmatig in.
  • Sommige services van derden rapporteren aan Avalara, zoals eBay, terwijl andere dat niet doen, zoals Amazon of Facebook. Rapportage van een service van derden kan ertoe leiden dat er doublures ontstaan in de bestelgegevens bij Avalara AvaTax. Als je een service hebt die bestellingen rapporteert aan Avalara, kun je je instellingen wijzigen om te voorkomen dat Shopify die bestellingen ook rapporteert. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Douanerechten en belastingen, open de Avalara AvaTax-instellingen en verwijder het vinkje bij Verzend documenten naar AvaTax.
  • Avalara werkt alleen in de Shopify-checkout en werkt niet met apps die de checkout vervangen. Dit geldt ook voor de Facebook en Instagram by Meta-app.

• Bestellingen die worden gedaan terwijl je betalingsgateway in testmodus is worden berekend door Avalara AvaTax, maar worden niet beheerd door Avalara en dus niet bij Avalara weergegeven.

Avalara AvaTax installeren en verbinden

Als je een Avalara-sandbox-account hebt (ook wel een ontwikkelaccount of een testaccount genoemd), kun je dit gebruiken om verbinding te maken met de AvaTax-app.

Verbind de Avalara AvaTax-app op een van de volgende manieren met je Shopify-beheercentrum:

• Gebruik een bestaand Avalara-account.
  • Maak een nieuw Avalara-account aan en koppel de AvaTax-app aan je Shopify-beheercentrum.

Nadat je je account hebt verbonden, doe je het volgende:

• Belastingcodes instellen. Belastingcodes identificeren de categorie waartoe een product behoort en bepalen de belastingregels die van toepassing zijn op een product op basis van de locatie waar het wordt verkocht.
  • Stel je Shopify Tax-instellingen in, zelfs wanneer je Avalara AvaTax gebruikt. Als Avalara AvaTax tijdelijk niet beschikbaar is, worden je btw-tarieven van Shopify gebruikt om de belastingen voor je bestellingen te berekenen.

Avalara AvaTax deactiveren

Als je Avalara AvaTax niet in je Shopify-winkel wilt gebruiken, deactiveer dan de service.

Wanneer je Avalara AvaTax deactiveert, stopt je Shopify-winkel met het gebruik van Avalara AvaTax om je belastingen te berekenen en begint het de ingebouwde belastingfunctie van Shopify te gebruiken.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Belastingen en douanerechten.
  2. Klik in het gedeelte Belastingservices op Deactiveren.

Nadat je de Avalara AvaTax-app hebt gedeactiveerd, worden je belastingen berekend met behulp van de ingebouwde belastingfunctie van Shopify.

Avalara AvaTax opnieuw activeren

Als je Avalara opnieuw wilt activeren, moet dit in je Shopify Plus-abonnement zitten. Als Belastingservice niet wordt weergegeven op de pagina Douanerechten en belastingen, neem dan contact op met de Shopify Plus-ondersteuning.

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Belastingen en douanerechten.
  2. Klik op Opnieuw activeren en bekijk je instellingen.