Uw Avalara-account verbinden met de AvaTax-app

Om Avalara AvaTax te gebruiken, moet je de Avalara AvaTax-app in je Shopify-beheerder installeren en vervolgens verbinden met een bestaande AvaTax-productie- of -sandbox-account of een nieuw Avalara-productieaccount maken.

Nadat u uw accounts hebt verbonden, moet u uw belastingcodes instellen.

Avalara AvaTax en installeren en verbinden

Als je een AvaTax Sandbox-account hebt (ook wel een ontwikkelaccount of een testaccount genoemd), kunt je dit gebruiken om verbinding te maken met de AvaTax-app. Je kunt je AvaTax-app instellen om zowel je AvaTax-productie- als -sandbox-account te gebruiken, maar je kunt maar met één account tegelijk verbinden.

Stappen:

1. Ga vanuit uw Shopify-beheerder naar Instellingen > Belastingen.

2. Klik in het gedeelte Belastingdiensten op App installeren.

1. Klik op App installeren.

2. Kies de optie die bij uw situatie past:

Stappen om een Avalara-account aan te sluiten
Optie Actie
Uw bestaande Avalara AvaTax-account of bestaande sandbox-account verbinden.
  1. Klik op Een bestaand account verbinden om uw Avalara AvaTax-account te verbinden.
  2. Vul uw Avalara-gegevens in. Uw Accountnummer staat in de rechterbovenhoek van de Avalara AvaTax-beheerdersconsole.
  3. Klik op Opslaan.
Een Avalara-account maken en vervolgens verbinden.

Als u geen AvaTax-sandbox-account hebt, maar er een wilt, neem dan contact op met uw AvaTax-klantaccountmanager.

1. Klik op Account maken.
  2. Controleer of de informatie op het formulier correct is. Shopify maakt standaard een Bedrijfscode voor je winkel. Als je deze wilt wijzigen, voert je de nieuwe code in het tekstveld in.
  3. Maak in het gedeelte Beveiliging een nieuw wachtwoord voor uw nieuwe Avalara AvaTax-account.
  4. Klik op Account maken.

Nu je je account hebt verbonden, moet u je belastingcodes instellen.

Avalara AvaTax deactiveren

Als u Avalara AvaTax niet in uw Shopify-winkel wilt gebruiken, deactiveer dan de service.

Wanneer je AvaTax deactiveert, stopt je Shopify-winkel met het gebruik van AvaTax om je belastingen te berekenen en begint de ingebouwde belastingfunctie te gebruiken. Met deze stap wordt je AvaTax-account niet geannuleerd. Als je dit account wilt annuleren, moet je contact opnemen met je AvaTax-klantaccountmanager.

Stappen:

1. Ga vanuit uw Shopify-beheerder naar Instellingen > Belastingen.

2. Klik in het gedeelte Belastingdiensten op Deactiveren.

Nadat je deactiveren heeft aangeklikt, worden je belastingen berekend met behulp van de ingebouwde belastingfunctie van Shopify.

Avalara AvaTax opnieuw activeren

1. Ga vanuit uw Shopify-beheerder naar Instellingen > Belastingen.
  2. Klik op Opnieuw activeren en bekijk uw instellingen.

Meer informatie