Je Avalara-account verbinden met de AvaTax-app

Om Avalara AvaTax te gebruiken, moet je de Avalara AvaTax-app in je Shopify-beheercentrum installeren, en de AvaTax-app vervolgens verbinden met een bestaand Avalara-productie- of -sandbox-account of een nieuw Avalara-productieaccount aanmaken.

Aandachtspunten voor het gebruik van Avalara AvaTax

Lees de volgende aandachtspunten voordat je Avalara AvaTax installeert en aan Shopify koppelt.

• De Avalara AvaTax-app ondersteunt het innen van btw, maar ondersteunt geen btw-vrijstellingen. Avalara kan geen btw-ID's verzamelen, die nodig zijn voor rapportage van vrijstellingen en retourneringen.
  • Als je in Shopify een terugbetaling doet zonder een hoeveelheid artikelen of aanvullingen te selecteren, maakt Avalara AvaTax geen documenten voor retourneringen aan.
  • Gedeeltelijke terugbetalingen worden niet weergegeven in Avalara AvaTax. Als je een gedeeltelijke terugbetaling doet, geef je deze handmatig in.
  • Sommige externe services rapporteren aan Avalara, zoals eBay, terwijl andere dat niet doen, zoals Amazon of Facebook. Rapportage van een externe service kan resulteren in dubbele bestelgegevens in Avalara AvaTax. Als je een service hebt die bestellingen rapporteert aan Avalara AvaTax, kun je je instellingen wijzigen om te voorkomen dat Shopify die bestellingen ook rapporteert. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Belastingen, open je Avalara AvaTax-instellingen en schakel Verzend documenten naar AvaTax uit.
  • Bestellingen die worden gedaan terwijl je betalingsgateway in testmodus is worden berekend door Avalara AvaTax, maar worden niet beheerd door Avalara en dus niet bij Avalara weergegeven.

Avalara AvaTax en installeren en verbinden

Als je een Avalara-sandbox-account hebt (ook wel een ontwikkelaccount of een testaccount genoemd), kun je dit gebruiken om verbinding te maken met de AvaTax-app.

Verbind de Avalara AvaTax-app op een van de volgende manieren met je Shopify-beheercentrum:

• Gebruik een bestaand Avalara-account.
  • Maak een nieuw Avalara-account aan en koppel de AvaTax-app aan je Shopify-beheercentrum.

Nadat je Avalara AvaTax hebt geïnstalleerd en gekoppeld

Nadat je je account hebt verbonden, doe je het volgende:

• Belastingcodes instellen. Belastingcodes identificeren de categorie waartoe een product behoort en bepalen de belastingregels die van toepassing zijn op een product op basis van de locatie waar het wordt verkocht.
  • Stel je Shopify-belastinginstellingen in, zelfs wanneer je Avalara AvaTax gebruikt. Als Avalara AvaTax tijdelijk niet beschikbaar is, worden je btw-tarieven van Shopify gebruikt om de belastingen voor je bestellingen te berekenen.

Avalara AvaTax deactiveren

Als je Avalara AvaTax niet in je Shopify-winkel wilt gebruiken, deactiveer dan de service.

Wanneer je Avalara AvaTax deactiveert, stopt je Shopify-winkel met het gebruik van Avalara AvaTax om je belastingen te berekenen en begint het de ingebouwde belastingfunctie van Shopify te gebruiken.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Belastingen.
  2. Klik in het gedeelte Belastingservices op Deactiveren.

Nadat je de Avalara AvaTax-app hebt gedeactiveerd, worden je belastingen berekend met behulp van de ingebouwde belastingfunctie van Shopify.

Avalara AvaTax opnieuw activeren

Avalara moet een deel van je Shopify Plus-abonnement uitmaken om het opnieuw te activeren. Als Belastingservices niet op je pagina Belastingen verschijnt, neem je contact op met Shopify Plus-ondersteuning.

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Belastingen.
  2. Klik op Opnieuw activeren en bekijk je instellingen.