Uw Avalara-account verbinden met de AvaTax-app

Om Avalara AvaTax te gebruiken, moet u de Avalara AvaTax-app in uw Shopify-beheerder installeren en vervolgens verbinden met een bestaande AvaTax-productie- of -sandbox-account of een nieuw Avalara-productieaccount maken.

Nadat u uw accounts hebt verbonden, moet u uw belastingcodes instellen.

Avalara AvaTax en installeren en verbinden

Als u een AvaTax Sandbox-account hebt (ook wel een ontwikkelaccount of een testaccount genoemd), kunt u dit gebruiken om verbinding te maken met de AvaTax-app. U kunt uw AvaTax-app instellen om zowel uw AvaTax-productie- als -sandbox-account te gebruiken, maar u kunt maar met één account tegelijk verbinden.

Stappen:

1. Ga vanuit uw Shopify-beheerder naar Instellingen > Belastingen.

2. Klik in het gedeelte Belastingservices op App installeren.

1. Klik op App installeren.

2. Kies de optie die bij uw situatie past:

Stappen om een Avalara-account aan te sluiten
Optie Actie
Uw bestaande Avalara AvaTax-account of bestaande sandbox-account verbinden.
  1. Klik op Een bestaand account verbinden om uw Avalara AvaTax-account te verbinden.
  2. Vul uw Avalara-gegevens in. Uw Accountnummer staat in de rechterbovenhoek van de Avalara AvaTax-beheerdersconsole.
  3. Klik op Opslaan.
Een Avalara-account maken en vervolgens verbinden.

Als u geen AvaTax-sandbox-account hebt, maar er een wilt, neem dan contact op met uw AvaTax-klantaccountmanager.

1. Klik op Account maken.
  2. Controleer of de informatie op het formulier correct is. Shopify maakt standaard een Bedrijfscode voor uw winkel. Als u deze wilt wijzigen, voert u de nieuwe code in het tekstveld in.
  3. Maak in het gedeelte Beveiliging een nieuw wachtwoord voor uw nieuwe Avalara AvaTax-account.
  4. Klik op Account maken.

Nu u uw account hebt verbonden, moet u uw belastingcodes instellen.

Avalara AvaTax deactiveren

Als u Avalara AvaTax niet in uw Shopify-winkel wilt gebruiken, deactiveer dan de service.

Wanneer u AvaTax deactiveert, stopt uw Shopify-winkel met het gebruik van AvaTax om uw belastingen te berekenen en begint de ingebouwde belastingfunctie te gebruiken. Met deze stap wordt uw AvaTax-account niet geannuleerd. Als u dit account wilt annuleren, moet u contact opnemen met uw AvaTax-klantaccountmanager.

Stappen:

1. Ga vanuit uw Shopify-beheerder naar Instellingen > Belastingen.

2. Klik in het gedeelte Belastingservices op Deactiveren.

Nadat u deactiveren heeft aangeklikt, worden uw belastingen berekend met behulp van de ingebouwde belastingfunctie van Shopify.

Avalara AvaTax opnieuw activeren

1. Ga vanuit uw Shopify-beheerder naar Instellingen > Belastingen.
  2. Klik op Opnieuw activeren en bekijk uw instellingen.

Meer informatie