Je Avalara-account verbinden met de AvaTax-app

Om Avalara AvaTax te gebruiken, moet je de Avalara AvaTax-app in je Shopify-beheercentrum installeren en vervolgens verbinden met een bestaande AvaTax-productie- of -sandbox-account of een nieuw Avalara-productieaccount maken.

Nadat je je accounts hebt verbonden, moet je je belastingcodes instellen.

Avalara AvaTax en installeren en verbinden

Als je een AvaTax Sandbox-account hebt (ook wel een ontwikkelaccount of een testaccount genoemd), kun je dit gebruiken om verbinding te maken met de AvaTax-app. Je kunt je AvaTax-app instellen om zowel je AvaTax-productie- als -sandbox-account te gebruiken, maar je kunt maar met één account tegelijk verbinden.

Voordat je begint

Om een bestaand Avalara AvaTax-account of een bestaand sandbox-account te koppelen, heb je je Avalara- accountnummer en licentiesleutelnodig.

• Je Accountnummer staat in de rechterbovenhoek van de Avalara AvaTax-beheerdersconsole.
  • Je licentiesleutel wordt jou door Avalara per e-mail verstrekt. Als je de bestaande licentiesleutel niet kunt vinden, ga dan in de Avalara AvaTax-beheerdersconsole naar Instellingen> Licentie- en API-sleutels en selecteer Licentiesleutel genereren.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Belastingen.

2. Klik in het gedeelte Belastingservices op App installeren. Neem contact op met Shopify Plus-ondersteuning als Belastingservices niet wordt weergegeven op de pagina met je Belastinginstellingen.

3. Kies de optie die bij je situatie past:

Stappen om een Avalara-account aan te sluiten
Optie Actie
Je bestaande Avalara AvaTax-account of een bestaand sandbox-account verbinden.
  1. Klik op Een bestaand account verbinden om je Avalara AvaTax-account te verbinden.
  2. Voer je accountnummer en licentiesleutel van Avalara in.
  3. Klik op Opslaan.
Een Avalara-account maken en vervolgens verbinden.

Als je geen AvaTax-sandbox-account hebt, maar er een wilt, neem dan contact op met je AvaTax-klantaccountmanager.

1. Klik op Account maken.
  2. Controleer of de informatie op het formulier correct is. Shopify maakt standaard een Bedrijfscode voor je winkel. Als je deze wilt wijzigen, voer de nieuwe code in het tekstveld in.
  3. Maak in het gedeelte Beveiliging een nieuw wachtwoord voor je nieuwe Avalara AvaTax-account. Al je wachtwoorden moeten uniek zijn. Gebruik hetzelfde wachtwoord niet voor meerdere accounts, zelfs niet als de accounts gerelateerd zijn.
  4. Klik op Account maken.

Nu je je account hebt verbonden, moet je je belastingcodes instellen.

Avalara AvaTax deactiveren

Als je Avalara AvaTax niet in je Shopify-winkel wilt gebruiken, deactiveer dan de service.

Wanneer je AvaTax deactiveert, stopt je Shopify-winkel met het gebruik van AvaTax om je belastingen te berekenen en begint de ingebouwde belastingfunctie te gebruiken. Met deze stap wordt je AvaTax-account niet geannuleerd. Als je dit account wilt annuleren, moet je contact opnemen met je AvaTax-klantaccountmanager.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Belastingen.

2. Klik in het gedeelte Belastingservices op Deactiveren.

Nadat je deactiveren hebt aangeklikt, worden je belastingen berekend met behulp van de ingebouwde belastingfunctie van Shopify.

Avalara AvaTax opnieuw activeren

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Belastingen.
  2. Klik op Opnieuw activeren en bekijk je instellingen.

Meer informatie