Amerikaanse belastingen instellen

Je kunt je belastinginstellingen configureren op de pagina belastingen in je Shopify-beheercentrum om er zeker van te zijn dat je het juiste belastingbedrag in rekening brengt.

Automatische belastingtarieven instellen

Als je belasting moet heffen binnen de Verenigde Staten, zijn mogelijk belastingen van toepassing in je stad, provincie en provincie. Om deze complexiteit aan te kunnen, kun je de automatische belastinginstellingen van Shopify gebruiken. De belastinginstellingen van Shopify gebruiken Standard General-btw-tarieven, die regelmatig worden bijgewerkt.

Stappen:

1. Zoek in de sectie belasting regio's naar Verenigde Staten en klik op instellen.

2. Vink Automatisch belastingen berekenen aan in het gedeelte Belastingen berekenen.

3. Voeg in het gedeelte provinciale, gemeentelijke en staatsbelastingen een fysieke aanwezigheid toe voor elke regio waarin je Nexus hebt, zoals een kantoor, magazijn of andere faciliteit. Zie _Amerikaanse belasting Nexus_voor meer informatie over Nexus, inclusief economische Nexus.

1. Selecteer een staat in het veld Naam staat:
      Selecteer een staat in het veld Naam staat
    2. Voer naast de staat de postcode in van de locatie waar je Nexus hebt:
      Voer de postcode in
    3. Klik op Staat toevoegen.

Voor elke fysieke aanwezigheid die je invoert, worden de belastingen die van toepassing zijn, weergegeven.

Gedetailleerde landelijke belastingtarieven weergeven

Als je de belastinggegevens voor een staat wilt weergeven, waaronder het belastingbeleid en tarieven voor verzending en afhandeling, klik op de waarde in de kolom Nationale, gemeentelijke en andere belastingen.

Het dialoogvenster Nationale belasting voor elke staat toont een lijst met steden, provincies en postcodes. Het toont ook de standaard belastingtarieven en geeft aan of verzending en afhandeling belastbaar zijn:

Venster provinciale belasting

Een fysieke aanwezigheid verwijderen

Hoewel je fysieke aanwezigheden van je winkel kunt verwijderen, moet je minstens één fysieke aanwezigheid behouden voor de staat die is opgegeven in je winkeladres op de pagina Instellingen > Algemeen.

Voor belastingdoeleinden gaat Shopify ervan uit dat je fysiek aanwezig bent op je winkeladres. Als je die fysieke aanwezigheid verwijdert van de pagina Belastingen, voegt Shopify deze weer toe.

Je kunt een fysieke aanwezigheid verwijderen uit het gedeelte Provinciale, gemeentelijke en nationale belasting.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Belastingregio's op Verenigde Staten.

2. Klik op het prullenbakpictogram naast de aanwezigheid die je wilt verwijderen.

Prullenbakpictogram

Belastingtarieven handmatig instellen

Als je de automatische belastinginstellingen van Shopify in de Verenigde Staten niet wilt gebruiken, kun je de belastingtarieven handmatig instellen om aan je eigen behoeften te voldoen.

Stappen:

1. Zoek in de sectie belasting regio's naar Verenigde Staten en klik op instellen.

2. Vink Automatisch belastingen berekenen uit in het gedeelte Belastingen berekenen.

3. Geef in het gedeelte Basisbelastingen de belastingen handmatig op voor elke staat en regio. Je kunt kiezen of een belasting in een regio wordt gebruikt in plaats van een federale belasting of wordt toegevoegd aan of samengesteld met een federale belasting.

4. Klik op Opslaan.

Voorbeelden van belastingen in de Verenigde Staten

Laten we zeggen dat je je onlinewinkel in Orlando in Florida beheert. Je hebt geen aanwezigheid of nexus in een andere staat.

• Als je aan een klant in Miami in Florida verkoopt, breng je belasting in rekening omdat je nexus in de staat hebt (hier bevind je je). Florida is een staat met op bestemming gebaseerde belasting, dus de specifieke belastingtarieven worden bepaald door de postcode van het verzendadres van de klant in Miami.
  • Als je verkoopt aan een klant in New York, breng je geen belasting in rekening bij die klant. Dit komt omdat je geen nexus hebt in New York.

Laten we voor het volgende voorbeeld zeggen dat je je onlinewinkel in Pittsburgh in Pennsylvania uitvoert. Je hebt geen nexus in een andere staat.

• Als je verkoopt aan een klant in Harrisburg in Pennsylvania, dan breng je belasting in rekening omdat je nexus in de staat hebt (hier bevind je je). Pennsylvania is een staat met op herkomst gebaseerde belasting, dus de specifieke belastingtarieven worden bepaald door de postcode van je adres in Pittsburgh.
  • Als je verkoopt aan een klant in New York, breng je geen belasting in rekening bij die klant. Dit komt omdat je geen nexus hebt in New York.
  • Als je verkoopt aan een klant in San Jose in Californië, dan breng je belasting in rekening. Je hebt nexus in de staat (hier bevind je je). De nationale, provinciale en stedelijke belastingen zijn gebaseerd op de postcode van je winkel. Maar de districtsbelastingen zijn gebaseerd op de postcode van de koper in San Jose.
  • Als je verkoopt aan een klant in Olympia in Washington, breng je belasting in rekening omdat je Nexus in de staat Washington hebt (hier bevindt zich je distributiecentrum). De belasting staat, provinciale en gemeentelijke belastingen zijn gebaseerd op de postcode van het verzendadres van de klant in Olympia.