Alternatieve tekst toevoegen aan uw thema-afbeeldingen

Wanneer u afbeeldingen aan uw online winkel toevoegt, is het belangrijk om ze toegankelijk te maken voor klanten die blind of slechtziend zijn. Je kunt dit doen door een alternatieve tekst toe te voegen waarmee elke afbeelding nauwkeurig wordt beschreven. Klanten die met schermlezers werken, gebruiken alternatieve tekst om de inhoud van afbeeldingen in uw online winkel te beschrijven.

In dit artikel leest u hoe u via de themabewerker alternatieve tekst toevoegt aan afbeeldingen. Je kunt alternatieve tekst toevoegen aan uw productafbeeldingen vanuit het Shopify-beheercentrum.

Zie Toegankelijkheid voor thema's voor meer informatie over alternatieve tekst en toegankelijkheid van thema's.

Alternatieve tekst toevoegen aan thema-afbeeldingen

Stappen:

1. Zoek het thema dat u wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Klik op de werkbalk van de themabewerker op de sectie met de afbeelding waarvoor u alternatieve tekst wilt toevoegen.

3. Klik onder de afbeelding op Bewerken:

De instellingen voor een afbeelding in een diavoorstelling op de werkbalk van de themabewerker. Er zijn drie instellingsopties: Wijzigen, Bewerken en Verwijderen.

4. Voer in het dialoogvenster de alternatieve tekst in en klik op Opslaan.

5. Klik rechtsboven in de themabewerker op Opslaan.