Een VARIANT-ID zoeken

Variant-ID's zijn soms nodig om thema code-aanpassingen te maken die gericht zijn op specifieke productvarianten. Als je een VARIANT-ID moet zoeken, kun je dit doen vanuit je Shopify-beheerder.

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Producten > Alle producten.
![Products](/manual/customize/products.jpg)
  1. Klik op een product.

2. Wanneer u een product bekijkt, bekijkt u de URL-balk van je browser. U zou een van de volgende URL'S moeten zien:

http://my-shop-name.myshopify.com/admin/products/1234567

Aan het einde van de URL voegt u .xml toe.

Met behulp van de voorbeeld-URL hierboven ziet het resultaat er als volgt uit:

https://my-shop-name.myshopify.com/admin/products/1234567.xml
  1. Druk op de Enter-toets, zodat uw browser wordt omgeleid naar een nieuwe pagina.

U ziet een XML-bestand met alle variant gegevens voor dat product. De gegevens voor alle varianten bevinden zich binnen een openings <variants type="array">-tag en een sluit </variants>-tag. Binnen het <variants>-element is de informatie voor elke unieke variant genest in zijn eigen <variant> -element. U ziet dat elk <variant>-element andere elementen bevat, zoals <id>, <title>, <price>, enzovoort.

2. Zoek naar de <title>-tag binnen een <variant>-element. In dit geval is de titel een samenvatting van de productopties waaruit de variant bestaat, waarbij de opties zijn gescheiden door /'s. Als u bijvoorbeeld wilt zoeken naar de ID voor een variant met opties voor kleur, stof en grootte en de waarden voor deze opties blauw, katoen en klein zijn, ziet de XML-code er als volgt uit:

<title>Blue / Cotton / Small</title>
  1. Zodra u de <title> voor de variant hebt gevonden, zoekt u naar een <id>-tag binnen hetzelfde <variant>-element. De <id>-tag bevindt zich op de <title>-tag en ziet er ongeveer zo uit:
<id type="integer">657848769</id>

Het getal in het <id>-element is de variant-ID. In het bovenstaande voorbeeld is de variant-ID 657848769.