Een Google Maps API-sleutel registreren

Je kunt een kaartsectie aan je thema toevoegen om de locatie van je bedrijf weer te geven. Veel van de gratis thema's van Shopify bevatten een kaartsectie die je kunt toevoegen aan je startpagina.

Om de kaart weer te geven, moet je een Google Maps API-sleutel registreren en deze opnemen in de kaartsectie-instellingen van de themabewerker.

Het Google Maps-platform gebruiken

Door de API van Google te gebruiken om een kaartsectie aan uw thema toe te voegen, gaat u akkoord met de Servicevoorwaarden van het Google Maps-platform.

Op 11 juni 2018 werden op het Google Maps Platform een aantal wijzigingen geïntroduceerd in de manier waarop Google Maps-API's worden georganiseerd en gebruikt. Voor het gebruik van deze API's moet u een factureringsaccount instellen op het Google Maps Platform. Dit betekent echter niet automatisch dat u een maandelijks bedrag moet betalen om de service te gebruiken. Je ontvangt elke maand een tegoed voor services tot een bepaalde drempel.

Raadpleeg de documentatie over prijzen en facturering van het Google Maps Platform voor meer informatie over prijzen.

Een Google Maps API-sleutel registreren

Je kunt een Google Maps API-sleutel registreren.

Stappen:

1. Ga naar de pagina Google Maps Platform en klik op Aan de slag.

2. Selecteer het product Places om de API's te downloaden die u nodig hebt om te werken met de sectie Kaart met gratis thema's.

3. Klik op Doorgaan.

4. In de stap Selecteer een project wordt u gevraagd om een naam te koppelen aan uw gebruik van de API's van Google. Maak een nieuwe naam of selecteer een bestaand project.

5. Nadat u akkoord bent gegaan met de servicevoorwaarden, klikt u op Volgende.

6. Maak een factureringsaccount voor het Google Maps Platform. Een factureringsaccount is vereist in het nieuwe Google Maps Platform. Raadpleeg de documentatie over prijzen en facturering van het Google Maps Platform voor meer informatie.

7. Nadat u het Google Maps Platform hebt ingeschakeld, kopieert je je nieuwe Google Maps API-sleutel naar uw klembord.

Uw Google Maps API-sleutel toevoegen aan je thema

Je kunt je Google Maps API-sleutel toevoegen aan uw thema.

Stappen:

1. Zoek het thema dat u wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Sectie toevoegen.

4. Klik op Kaart > Toevoegen.

5. Voer de informatie voor je kaart in. Plakde Google Maps API-sleutel in het veld Google Maps API-sleutel.

6. Klik op Opslaan.

Als er een keer een fout optreedt in de communicatie met de API's van het Google Maps Platform, wordt de kaart vervangen door de achtergrondafbeelding of -kleur die je hebt opgegeven in de themabewerker.

API-toegang beperken tot alleen uw winkel

Google Maps Platform vraagt u om de toegang tot je API te beperken. Je API-sleutel is een unieke ID voor je kaartsectie. Je kunt dus voorkomen dat anderen je API-sleutel gebruiken door de toegang hiertoe te beperken tot alleen je domeinen.

Voorbeeld van het invoeren van meerdere websites om API-toegang te beperken

Stappen:

1. Ga naar de pagina met Google API-referenties.

2. Selecteer uw project in het menu.

3. Kies de API-sleutel die je hebt gegenereerd om deze te bewerken.

4. Klik onder Toepassingsbeperkingen op HTTP-verwijzingen (websites) en voer een domein in dat is gekoppeld aan uw winkel, inclusief uw .myshopify.com-domein. Als u bijvoorbeeld een aangepast domein hebt, voert u https://myCustomDomain.com/* en https://shop1.myshopify.com/* in.

5. Klik op Opslaan.

Alternatieven voor het gebruik van het Google Maps Platform

Als u een kaart op uw website wilt weergeven, maar geen gebruik wilt maken van de services van het Google Maps Platform, kunt u een ingesloten kaart op uw pagina plaatsen.

Ingesloten kaarten gebruiken een HTML-<iframe> die u op elke pagina- of startpaginasectie met een rich text-invoerveld kunt gebruiken.