Secties en thema-instellingen

De werkbalk van de themabewerker is opgedeeld in Secties en Thema-instellingen.

De werkbalk voor de themabewerker geeft de secties en thema-instellingen weer

Je kunt secties gebruiken om de inhoud en opmaak van de verschillende pagina's in je winkel te wijzigen. Je kunt de thema-instellingen gebruiken om de lettertypen en kleuren van je winkel aan te passen en wijzigingen aan te brengen in je koppelingen naar social media en in de kassa-instellingen.

Secties zijn blokken met inhoud die kunnen worden aangepast en de indeling van verschillende pagina's van uw online winkel bepalen.

• Home-secties bevatten functies, zoals een diavoorstelling of een aanmelding voor een nieuwsbrief, die je kunt toevoegen, herschikken of verwijderen. Je kunt maximaal 25 secties op uw homepage plaatsen.

• Elk type pagina bevat eigen secties. De sectie Productpagina's bepaalt bijvoorbeeld de opmaak van elke productpagina in je online winkel.

• Paginasecties staan altijd op specifieke plaatsen in uw online winkel. Je kunt ze aanpassen, maar u kunt ze niet herschikken of verwijderen.

• Elk thema bevat vaste secties, zoals de kop- en voettekst, die op elke pagina van uw online winkel worden weergegeven.

U kunt meer leren over de unieke selectie secties van your theme en hoe u ze kunt aanpassen aan uw behoeftes.

Dynamische secties

Je kunt dynamische secties toevoegen, verplaatsen en verwijderen en zo de indeling van je homepage aanpassen. Elk thema heeft een unieke reeks dynamische secties om uit te kiezen.

Statische secties bewerken

U kunt de inhoud van statische secties bewerken.

Stappen:

1. Zoek het thema dat u wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Selecteer in het vervolgkeuzemenu van de bovenste balk het type pagina dat u wilt bewerken.

Als u bijvoorbeeld de sectie Productpagina's wilt bewerken, selecteert u Productpagina's in het vervolgkeuzemenu. Omdat de secties Koptekst en Voettekst op elke pagina van uw online winkel worden weergegeven, kunt u deze secties bewerken, ongeacht het paginatype dat u selecteert.

3. Klik op de sectie met de inhoud die u wilt bewerken.

4. Pas de instellingen aan uw wensen aan.

5. Klik op Opslaan.

Dynamische secties toevoegen

Je kunt maximaal 25 dynamische secties toevoegen aan je homepage.

Stappen:

1. Zoek het thema dat u wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Klik op de werkbalk van de themabewerker op Sectie toevoegen.

3. Klik op het type sectie dat u wilt toevoegen en klik op Toevoegen. Elk thema heeft een unieke set secties waaruit je kunt kiezen.

4. Wijzig de inhoud van de sectie door de inhoudsblokken op de werkbalk toe te voegen en te bewerken.

5. Klik op Opslaan of Publiceren om uw wijzigingen op te slaan.

Wanneer u een afbeelding aan de sectie toevoegt, wordt het bestand toegevoegd aan de sectie Bestanden van uw beheercentrum. Je kunt een geüploade afbeelding opnieuw gebruiken in andere secties of op andere pagina's van uw winkel.

Dynamische secties herschikken

Je kunt dynamische secties op je homepage herschikken.

Stappen:

1. Zoek het thema dat u wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Klik in de sectie die u wilt verplaatsen op ⁞⁞ en sleep de sectie naar een andere positie:

Een sectie verplaatsen in de themabewerker

Dynamische secties verbergen

Je kunt secties verbergen die u niet in uw online winkel wilt weergeven. Je kunt secties verbergen die nog niet zijn voltooid of die u nog niet wilt publiceren. Je kunt bijvoorbeeld een diavoorstelling van nieuwe producten maken en de sectie vervolgens verbergen totdat u de nieuwe producten gaat verkopen. Of u kunt de sectie maken met een advertentie van een seizoenskorting en deze sectie verbergen totdat de korting wordt geactiveerd.

Stappen:

1. Zoek het thema dat u wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Klik op de werkbalk van de themabewerker op het oogpictogram voor de sectie die u wilt verbergen:

Werkbalk van themabewerker met gemarkeerd oogpictogram

Wanneer de sectie is verborgen, staat er een schuine streep door het oogpictogram:

Werkbalk van themabewerker met verborgen sectie

Als u een verborgen sectie wilt weergeven, klikt u opnieuw op het oogpictogram.

Dynamische secties verwijderen

Je kunt inhoud uit een dynamische sectie verwijderen of een dynamische sectie van je homepage verwijderen. Als je inhoud op deze manier verwijdert, wordt de sectie-inhoud verwijderd, maar wordt er niets van je account verwijderd. Als je een product- of collectieblok uit de sectie verwijdert, blijft dit product of deze collectie nog steeds bestaan in je beheercentrum. Als je een afbeelding in de sectie verwijdert, kun je deze afbeelding nog steeds aan andere secties toevoegen.

Inhoud uit een dynamische sectie verwijderen

Je kunt inhoud uit een dynamische sectie verwijderen.

Stappen:

1. Zoek het thema dat u wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Klik op de sectie met de inhoud die u wilt verwijderen.

3. Klik in de sectie Inhoud op de inhoud die u uit de sectie wilt verwijderen.

4. Klik op [Inhoud] verwijderen, waarbij [inhoud] het inhoudstype is (bijvoorbeeld collectie, afbeelding of logo).

Een dynamische sectie verwijderen

Je kunt een dynamische sectie van je homepage verwijderen.

Stappen:

1. Zoek het thema dat u wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Klik op de werkbalk van de themabewerker op de sectie die u wilt verwijderen.

3. Klik op Sectie verwijderen onderaan de werkbalk.

Wijzigingen ongedaan maken en opnieuw uitvoeren

Met de knop Ongedaan maken wordt uw recentste wijziging ongedaan gemaakt, en met de knop Opnieuw uitvoeren wordt een wijziging die u ongedaan heeft gemaakt opnieuw doorgevoerd. Als u meer dan een keer op de knop Ongedaan maken klikt, worden uw wijziging een voor een ongedaan gemaakt. De knoppen Ongedaan maken en Opnieuw uitvoeren vindt u onderaan de themabewerker:

De knoppen Ongedaan maken en Opnieuw uitvoeren op de werkbalk van de themabewerkers

Klik op de knop Ongedaan maken om de volgende wijzigingen terug te draaien:

• secties toevoegen, opnieuw rangschikken en verwijderen
  • kleuren, lettertypen en andere instellingen toepassen op het tabblad Thema-instellingen
  • een themastijl opnieuw instellen.

Thema-instellingen

U kunt de thema-instellingen gebruiken om wijzigingen aan te brengen in de typografie, kleuren, links naar social media en de afrekeningsinstellingen van uw online winkel.

Het tabblad Thema-instellingen op de werkbalk van de themabewerker

Themastijlen wijzigen

Een themastijl is een verzameling instellingen die is gekozen door de themaontwerper en die u op uw winkel kunt toepassen om deze een professioneel uiterlijk te geven. Op alle thema's is standaard een themastijl toegepast. Wanneer u een thema aanpast, vervangt u de instellingen voor de themastijl door uw eigen thema. Als u een themastijl op uw thema toepast, worden uw huidige instellingen, zoals kleuren en typografie, gewijzigd.

Stappen:

1. Zoek het thema dat u wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Klik op het tabblad Thema-instellingen op Themastijl wijzigen.

3. Klik op een themastijl. Als je thema meerdere themastijlen bevat, worden deze weergegeven in een kolom.

4. Klik op Opslaan.

Wijzigingen ongedaan maken en opnieuw uitvoeren

Met de knop Ongedaan maken wordt uw recentste wijziging ongedaan gemaakt, en met de knop Opnieuw uitvoeren wordt een wijziging die u ongedaan heeft gemaakt opnieuw doorgevoerd. Als u meer dan een keer op de knop Ongedaan maken klikt, worden uw wijziging een voor een ongedaan gemaakt. De knoppen Ongedaan maken en Opnieuw uitvoeren vindt u onderaan de themabewerker:

De knoppen Ongedaan maken en Opnieuw uitvoeren op de werkbalk van de themabewerkers

Klik op de knop Ongedaan maken om de volgende wijzigingen terug te draaien:

• secties toevoegen, opnieuw rangschikken en verwijderen
  • kleuren, lettertypen en andere instellingen toepassen op het tabblad Thema-instellingen
  • een themastijl opnieuw instellen.