Thema's bijwerken

Themaontwerpers publiceren soms nieuwe, bijgewerkte versies van de thema's die ze in Theme Store hebben gepubliceerd. Deze bijgewerkte versies bevatten meestal foutoplossingen en nieuwe functies.

Als u of een geïnstalleerde app geen codewijzigingen hebt aangebracht in uw thema, en de thema-update introduceert geen nieuwe instellingen, dan wordt deze automatisch bijgewerkt. Dit komt omdat aangepaste codewijzigingen worden verwijderd via automatische updates. Als u uw thema wilt bijwerken, maar de code hebt bewerkt of een app hebt geïnstalleerd die de code heeft gewijzigd, moet u handmatig een bijgewerkte versie van het thema toevoegen aan uw online winkel.

De meest actuele versies van alle thema's zijn beschikbaar in de Theme Store. Als u een betaald thema hebt gekocht in de Theme Store, kunt u een bijgewerkte versie gratis toevoegen. Als u een betaald thema hebt gekocht van een externe themaontwerper, neemt u contact op met de ontwerper voor updates.

Een bijgewerkte versie van uw thema toevoegen aan uw online winkel

seWanneer je handmatig een bijgewerkte versie van een thema toevoegt, wordt een tweede versie van het thema toegevoegd aan je online winkel. De nieuwe versie heeft de standaardstatus, waarbij geen van je aanpassingen is toegepast. De update heeft geen invloed op de oudere versie, die nog steeds al je codeaanpassingen bevat.

Stappen:

1. Maak een reservekopie van je bestaande thema.

2. Bezoek de Shopify Theme Store en meld u aan. Voor betaalde thema's is het belangrijk om u aan te melden met het account dat u hebt gebruikt om het thema te kopen. Hierdoor wordt u niet steeds gevraagd om het thema opnieuw te kopen.

3. Gebruik het zoekvak op de bovenste balk om naar uw thema te zoeken.

4. Klik op uw thema op de pagina met zoekresultaten.

5. Klik op Nieuwste themaversie toevoegen of Thema toevoegen.

Nadat u een bijgewerkt thema hebt toegevoegd

Nadat u een bijgewerkte versie van je thema aan je online winkel hebt toegevoegd, kunt u het volgende doen:

• Pas uw thema aan met de themabewerker.
  • Publiceer je thema.
  • Verwijder apps die code aan een thema toevoegen en installeer deze opnieuw vanuit de Shopify App Store. Als je niet zeker weet of een app opnieuw moet worden geïnstalleerd, neem je contact op met de app-ontwikkelaar voor ondersteuning. Als je contact wil opnemen met de app-ontwikkelaar, zoek je de app op de pagina Apps van je Shopify-beheercentrum en klik je vervolgens op Ondersteuning vragen.